(青春/甜)《一個書生既Player故事》 (2)

939 回覆
206 Like 13 Dislike
多謝你地喔
其實唔啪啪啪 書生都幾浪漫

我諗起而家電視播緊嘅瑪嘉烈與大衛
入面嘅DJ大輝 好charm 好浪漫
好正呀

好正呀

一日最衰都係林敏兒

好正呀

一日最衰都係林敏兒

其實大輝會唔會好似書生咁 受過刺激先變player格

好正呀

一日最衰都係林敏兒

淨你睇過綠豆,
而家呢輯無睇添!
佢係前度?
我鐘意睇e個故 就係因為有d情節太令人懷念

I know that feel bro

好正呀

一日最衰都係林敏兒

淨你睇過綠豆,
而家呢輯無睇添!
佢係前度?

前度 瑪嘉烈果條線
都係一個可浪漫 可賤嘅人
都幾想知林敏兒點😂
live 左啊點算啊睇到上癮
live 左啊點算啊睇到上癮
屌 live左 好撚正呀今次呢篇 又鐘意返書生
「本來我買咗香氛蠟燭諗住點,結果掛住食炸雞都無點到。」

「炸雞既香味吸引過香薰啦。」佢講出吃貨既心聲,比起港女既林敏兒好太多!

「夜啦,不如今日我送你返去啦。」

「唔。。洗啦。。」江柏琪一臉尷尬。

「危險呀!我放心唔落俾你自己一個女仔返去,有咩事我點負責?」

我諗佢都好少出到咁夜,佢終於應承咗俾我送返去。

「我走先啦。多謝你咁遠送我返黎。」

我諗我知佢點解一直唔想我知佢住邊。

佢住係廢校附近一棟好殘舊、樓齡應該更六十既公屋。

即係你見到個外牆,已經覺得好污糟,唔會想入去。

我諗佢唔想人地知道佢窮。

學校有啲住唐樓、公屋既同學都唔係好想俾人知。

其實住公屋又有咩好自卑?

至少我唔會因爲佢無錢而唔鐘意佢。

江柏琪就係江柏琪,而唔係有錢既江柏琪或者無錢既江柏琪。

大佬,中四啦,識諗野嫁嘛,因為人地無錢而唔同佢玩,仲細咩!

更何況,而家我地有既錢都係痴屋企,並唔係靠我自己,只係一隻蛀米蟲(我唔會形容自己為二世祖既,我屋企都未有錢到咁既程度),啲人又有咩咁值得自豪去睇唔起人?

咁樣睇低人令自己有優越感係一樣幾咁幼稚而自卑既行為。不如攞你既身家同Bill Gates比,咪又係近乎零。

我一撚定唔會同呢啲人做朋友。

「拜拜。再約啦。Merry Christmas!」

我係樓下同江柏琪講。
Wow 有文
書生好成熟啊
男唔會嫌女無錢
掉轉就話啫
男唔會嫌女無錢
掉轉就話啫

變左愛情故
書林
代入感好重
如果d女都係咁識諗謝好
如果d女都係咁識諗謝好

主角出現了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞