(青春/甜)《一個書生既Player故事》 (2)

939 回覆
206 Like 13 Dislike
想睇step發生嗰陣,書生嗰視覺

想知佢點睇step

想知你個時係咪處
想睇step發生嗰陣,書生嗰視覺

想知佢點睇step

想知你個時係咪處

我都想知
幾時有甜
幾時有甜

唔好為加而加 而家都好甜 心好甜
思裂會唔會好恐怖

少少
心寒多d
江柏琪係咪處

套左落江嘉敏度
step 書生 江柏棋係哂道
遲啲買埋個半山同江柏琪自住
Step可唔可以唔好出現

呢幾日放學佢都會拎少少野俾我寄存係我屋企。

我房間多咗江柏琪既雜物,例如公仔呀、衫褲、護膚品、文具。。。都愈來愈凌亂。

呢個計劃大約過咗一個月,重要既日子終於等到啦。

琪:【Plan A行動日子!!老豆講野好大聲好煩,我用粗口狂鬧佢,激到老豆推咗我一下,仲指住我黎鬧。我好霸氣咁講:呢個咁既屋企,我唔撚會再返黎呀,屌你老母!!雖然撞到枱角痛撚到仆街,但我覺得一切都值得嫁!!因為我終於可以搬走,我而家好興奮呀!】

「叮噹。」說時遲,那時快,轉眼間,江柏琪轉眼間就出現係我屋企。

我即將要同江柏琪同居!好難以致信!

我不禁係度諗,上網見到有D未夠18歲就同居既MK仔女,係咪都係用咁既方式強行離家出走嫁呢?

我自己覺得私藏囡囡同居呢件事都幾瘋狂。

希望屋企人唔會發現,哈哈。

呢一晚我地就係度執屋,將我房既野搬去父母房,工程浩大,總算完成。

「早抖啦,聽朝仲要返學。」凌晨兩點,我係廳同江柏琪講,就入父母房訓。

「好眼訓呀!早抖~」

我攤係床度訓唔著。

咁大個江柏琪係我一牆之隔既距離,叫我點樣訓得著?

第一晚就稔衰野
甜甜甜甜
「零零零!!!」一晚失眠,眼光光望天光,彷彿無訓過覺咁。

七點正個鬧鐘就狠狠地叫醒我,真係想射波唔返學。

我極速刷完個牙就去叫醒江柏琪。

房門無關,我係敲敲門就直入佢既「閏房」。

江柏琪訓教個樣同佢個人一樣咁無儀態,搞到我好想影底佢。

「喂。。起身啦= =」明明唔係第一次見到女仔訓係床度,我企係床邊突然間有少少害羞。

「幾點呀?」江柏琪眼都睜唔開,用好沙啞既聲音講。

「七點三。」

「雖然近姐都唔好咁趕啦,起身啦。」

江柏琪打個吹欠:「嗯。」

接著緩緩起床。

唔知點解覺得咁真實既佢反而比起連訓教都要小心翼翼關注形象既其他女仔性感。

等佢刷完牙,我地就一齊坐車,返學校買早餐食。

More
加速
琪:【今晚想食咩呀?】
琪:【我煮芝士肉醬千層面,加個煎三文魚扒OK?】
我:【Good】

我地每月夾咗晚飯錢,我就Share大份,江柏琪就細份。

我都擔心過佢無錢使既問題。

江柏琪間中就會返去搵佢媽媽,佢媽媽都覺得佢搬出去係好事,所以都會俾零用佢洗。

江柏琪所言非虛,佢唔止識煮野,仲煮得好叻,中西菜各樣都識D,果然係屋企多年訓練有素係唔同D,同我呢D十指不沾陽春水既少爺仔好唔同。

「江柏琪,我睇到你第時條Career path。」

「乜9?」

「我覺得你去做鐘點幾有潛質。煮野食又識,做家務快手又乾淨。」

「收皮啦你。」

「係惡同爛口咗少少,不過D姐姐都係咁嫁啦。」

「信唔信我倒晒成枝辣椒酒落去D意粉度呀拿?」佢把口仲硬過我條丁。

「你咪倒囉,你自己都有份食。」

江柏琪住咗更大更靚既屋,又有自由唔洗俾人鬧當然極速習慣啦。

而我由一個人住,變成有江柏琪陪伴(同埋幫輕家務,有時佢都好懶嫁要我幫返佢),

好快我地就極速適應同居既生活,我地把口成日鬥咀,但事實大家性格都好遷就同包容對方,相處愉快。

係同級同學眼中,我同江柏琪總係出雙入對,返學約埋一齊返,放學又一齊走,即使我地無承認過,都同拍拖無分別。

不過我知道我地同拍拖既關係差千萬丈遠。

總係好想踏出第一步,但伸出去既手到一半又返轉頭,因為時候未到,其實會唔會真係到呢?

一開始我對江柏琪係戀愛果種叮一聲,好熱情既感覺。

到慢慢發展到可以一齊過聖誕節、

佢變成一個關係同我親密到可以住係同一屋簷下,都仲日日想見面既人。

除咗瞞住佢我有過阿婷同丁丁兩個SP之外,佢係我咩生活大小事都可以分享既對象。

呢種關係好奇怪,不曾係我人生中出現過有咁既人,江柏琪又似我既女朋友,又係我一個重要既朋友,亦都係家人。

有時我都分唔清我對佢係咪已經變咗感情,定係一種昇華咗更高尚難求既關係。

到底係悶咗,定係愛情既本質最終都會變感情呢?

但我唯一可以肯定既野係,我依然想每日都可以同佢一齊,我想繼續對佢好,我唔會想失去佢。
好正
如果最後係江柏琪飛佢/拒絕佢, 咁真係唔怪得書生變player
好鍾意呢一種甜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞