[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
25 Like 8 Dislike
唔係, 係見完好好放低, 諗黎冇用~
直接講私人原因
吓, MT 點會係mgt 方面 絕大多數都係俾你rotate 去唔同地方, 佢有冇講明去咩dept/ 有咩係rotation pool
係唔高, 但唔係冇可能, 尤其公司夠大
再上去會有啲用, 但係唔係學野有用, 係鍍金作用
不嬲唔同級做d野都係一鳩樣

除左department head
其實HR唔清楚個candidate 有幾多日假係咪正常?之前見工一直講開有15日假,今日簽約就話變番13日假,因為個title問題。

我約最終都係簽左,只係我想知道呢件事常唔常見~
有4個人 一個m 一個am 我係o黎 仲有個ao
位上面就有得升! 所以就請教下你應該點問

雖然ot 唔係咩技能 只係幫手做到件事咁…佢地叫我做嘅野都做到 甚至做多…所以睇下有無機會
有冇人用過recruit express呢個agent
你好
某大公司有個title叫Graduate Internship Programme
佢又唔係trainee, Full time但又係Intership
HR會唔會覺得唔係full time experience ?
同埋會唔會伏味好重
thanks
10個月做到曉飛咩
除非由assistant officer to officer 都得既
似係記錯你apply 果job title
不如要求加兩千人工實際d
屌你定你老母崗咩
支那term
支資嗰兩間telecom
24 歲 外國asso(唔係遙距)
做緊CS 一年 13K
份工唔錯幾輕鬆 但要兩個月通知期。
如果我見Bank teller/CS 會唔會冇人請
打算進修讀UXUI短期課程。
但冇打算再讀U,因為知自己唔係讀書材料同埋試過讀唔到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞