[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
25 Like 8 Dislike
點答你啊 要啱你性格
mktg做sales admin? job duties同title不符

做sales
你受唔受得住每個月每個Q每個yr end俾人捽數的壓力?仲要跑KPI
non technical行IT竟然唔係問要咩requirement去問頂薪

你應該問自己能力受唔受到份人工啊
會有幾大壓力?
佢比offer 我個時 冇話會迫我
B2b sales

Tittle 同job duties 唔一樣 之後interview 會唔會可以解釋到?
b2b sales實大壓力架喎

你第二條問題留番hr答
@Erikson @肥方
想問下 多唔多人喺度報喜話搵到marketing offer?

Thank you
咩offer都收過喎呢度
要視乎你適唔適合囉
2. 我有保留
有cert但冇實質經驗其實冇咩用

btw
PM 係指project manager定product manager?
兩樣唔同的野黎
你覺得sales條數唔得會唔迫你?
Internal transfer in完果個位幾日

今日見到佢響jobsdb 果d求職網出左post

係咪代表我衰左
點唔一樣先?
爭少少或者太general還好
直頭係另一樣野就麻煩,人地睇見title screen走左你,你仲點解釋
marketing assistant title:做sales admin + cs 野
如果interview 想兜番marketing 個邊可以點做?
自己r marketing野做
應該有d難 可能一年先做一次marketing…
後生manager黎講
情景題如果問到老一輩唔服自己 應該可以答點樣嘅方向
想問下 上星期五in完
正常幾耐有通知
咁無得兜,因為你真係無marketing經驗
即係新工無b 仔,都已經比舊工既annual package 每月多一皮
就係大概around呢個數 不過真係不同行業都不同pay scale 好難一概而論
在職證明我估要有公司印先得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞