[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
25 Like 8 Dislike
做緊HR payroll 想進修 讀咩好 好似冇咩有用咁
打去保險追~
唔會, HR 下世已經做硬樹架喇.... 拎少啲paper 就少啲
最好係, professor 反而唔係好chopice tbh
搵其他啊!!! 反正你份工咁易去見工
咁就冇問題啦~~
唔明你意思, 不過如果medical 仲係到, 可能係公司未deactivate, 用左都會追你錢/ 唔賠
有啲in notice period 都Terminate benefit 架喇, 情理之內, 係小器啲姐
EO 讀左未
方丈 想問下大學嘅HR同私人市場嘅性質會唔會差好遠
方丈 想問下 round 1做完shl既aptitude test 之後assessment center要重做多次 會都係做翻shl既test定係其他
方丈你好
HR大前日同我講有offer第二日就要簽仲要黎緊星期一就first day

我簽左約但仲未返第一日
就有更好嘅offer可以點同Hr講
如果未 讀邊間嘅EOcourse比較好 感謝!
你好方丈
辭職個時,公司會唔會因為我short period notice(揀左賠錢賠一星期左右)而搞花我個底架?
因為我resign個時manager比說話我聽話咩香港好細架咋
唔會
大把人short notice轉工
問番清楚好d
會, 因為一到係搵錢, 一到唔係, 大約60% 似, 但如果由大學轉出黎, VS 一個私人轉私人, 一定蝕底
係咪CV 出左事
唔一定, 看公司~
其他工作上有接觸既managerial grade 人?
直講, sorry, thank you, bye bye~
平加快就工人對面會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞