[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
25 Like 8 Dislike
唔會介意, 努力係好事~
[un un 腳] 去啦, 跑啦 [/un un 腳]

最多出comm 爽手啲
如果公司/team 文化係預你ot or 突發趕工就介意
方方 係個Happy problem 但我糾結緊
我手頭上已經有offer accept左
要下星期一返工加簽約
但咁岩又收到另一份工打黎話做reference check
係咪即係好大機會請?
而喱份比下星期一返個份人工高幾千…

但我又應承左個邊先..
所以我唔知下星期一應該返住幾日工先(如果真係有高人工啲嘅offer就可能辭職)?
定還是可唔可以問佢delay 1個禮拜先返(趁有時間比我考慮下)得唔得…
因為真係未試過返幾日工就辭🙈🙈有啲刺激
如果真係有另一份高人工啲嘅請左我 我就會選個份…
Sorry for 1999
Thank you 🙏🏼🙏🏼
un un腳我dllm
3字頭
做過trading ,做過bank
有Top up BBA Degree
但自問英文麻麻
係咪唔應該再做office??
想問如果我個employment reference 冇填緊唔緊要,因為我仲未辭職,驚HR會去問
明白,多謝你耐心解答,我呢幾日有係jobsdb瞭解下有咩工種,想問下有D 公司名係 乜乜 Recruitment 請 Graduate Trainee 會唔會係保險工/跑數既sales黎?

仲要唔好捉attendance啊dllm
賠錢or早啲放你走
佢咁的年紀點做mt啊
坦白講你個諗法好傻
有經驗 搵大檔做店長管人行呢條路唔差

問心嗰句句 你要做文職目的為乜先?
純粹為舒服定有其他? 我睇唔到你要啲乜 剩係不斷講好想走
你後面果份都未出真offer
做住先是must
合約,糧單,稅單
有得揀就做兒子
同個mgr confirm左會請我, HR 出緊offer。
好唔好打俾個Hr問盡度我2日前都有問過。
我明白點解你會咁諗,因為比起知自己要咩,我反而更清楚自己唔想要咩。
我需要錢,現況係我人工應付唔到我生活所需 ,而人工亦唔會再有上升既空間,所以我需要搵一份人工高既工/人工低但有更大發展空間既工。
另外我亦清楚自己唔係可以好頂得順俗稱西客既顧客,所以有得揀都想避開做前線。
咁你不如問mgr , 佢真係想要你就會出手追
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞