[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
25 Like 8 Dislike
有比較有傷害
咁你其他方面係咪明顯好過d同事?
將你人工平均日薪x ?AL
屌 你第一日出黎撈咩?
你比佢見到你有weakness而你自己無講咪仲衰
1. 咁梗係無basic / fixed bonus咁重要,始終可多可少。如果果去幾年好穩定地出就還好嘅

2. total cash少幾多,basic又多幾多?
直接講你想要幾多,佢唔肯就next
屌你 關你撚事咩 你咪唔好撚答囉
佢答得岩喎
係答完講多左句者

做左幾年嘢都唔知 唔係弱智係乜啊?
不服來辯
rubbish巴打係hr行家?
冇接觸過好出奇咩?唔知好出奇咩? 呢到唔係比人問野咩?又唔撚係問你個on9 仔,搭咩鳩野嗲呀你
如果你係人地考慮會揀既申請人之一,咁可能會比啲希望你
如果人地冇考慮你,咁就會話已經揀左其他申請人(但其實仲諗緊要揀邊個)
呢啲野Google奴工法都知啦
上黎問唔知邊個on9連自己權益都唔知

搭嗲又點啊 咬我食啊
中間車費可以claim?
如果一定要打咁唯有預時間遊車河
hr入行先得13.5k🥺major緊hr既我安已不
係呀 咩都Google都得架 所以呢到係廢既,淨係比你呢啲撚樣入黎扮勁囉 ,搭嗲既垃圾
宜家做緊bank office
做得唔開心,情緒好差。已經祼辭左
英文好一般,speaking更弱
而且做左中資公司幾年,唔洗用英文
寫個英文email都無信心做到。

呢一刻如果interview要問我英文,自問都好驚
平心而論,如果英文唔好係咪唔應該堅持做文職?
咁係好肉緊既
因為佢點會只係搵你一個, 佢搵到了, 你咪冇下文
離職理由唔洗寫架喎

你同老細講個陣都俾埋信佢架啦

簽咗約先講辭職yes, 但唔等於公司一定唔會彈弓手
都係咁講, thank you , sorry , bye bye
無野嘅 商科工一出黎都係咁 早少少plan好career path 啦
利申:19商科 後悔無早d plan 定條路
都得~ 捉收工打卡
同埋google 報到去左邊行街

如果真係有HR 咁做, Sales 阿頭屌死黎
係, 咁糧單已經可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞