Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我都係cx同q950t, 但係好似用到passthrough?你係點接hdmi
Appletv/XSX——>GX hdmi 1, HDMI2(arc)——>q950a hdmi (earc)

set digital sound out 做AUTO 係出到,但我係想要pass through …..set pass through 淨係得2.0..XSX會話個解碼唔支援…Apple TV 會無atmos
一係有bug
最慘Set auto 會有delay
我係先接shield落soundbar再去電視hdmi arc,咁就乜事都冇,你講依個bug應該要等lg fix
家陣插晒落soundbar,XSX無120p
因為條soundbar冇hdmi2.1咁就真係要等update
xbox sx set做出LPCM呢?
有atmos嘅game唔多, 可以LPCM用住先
雖然120fps嘅game都係唔多, 一係畫面downgrade
知唔知電視型號?
二千蚊大路嘅
denon s216
LG sn7cy
睇片都有Atmos㗎嘛
有無既打用JBL Bar 5.0?
想駁電腦用黎睇netflix
用緊Panasonic HX900H ,用samsung Q600A會唔會有問題
你都係會soundbar無啦啦無聲 要reboot?

屌呢個問題真係好撚煩

以前一個禮拜一次

而家每日放工返黎就要reset 一次

btw 你覺唔覺jbl9.1 就算熄埋電視唔用果時條bar 底部中間偏左個位都超熱?
如果我Sony 電視用e隻soundbar 得唔得

https://www.lg.com/us/home-audio/lg-SL6Y
你又啱
其實我問係因為有人話samsung soundbar LPCM eArc passthrough都有問題, 唔知你有冇試過
我係reboot電視, soundbar唔駛郁
如果你日日都係咁可能要問下代理
btw 電視試下改哩個設定:
設定->顥示與聲音->音訊輸出->數位音訊輸出
試下改用自動1或者自動2睇下有冇改善

係, 個底中間偏左好Q熱, 應該個個都係咁
LG sn7cy早排好似減㺫2000蚊, 你睇下仲有冇
soundbar基本上電視有eARC就用得
請教大家,
老媽子近日買左部大陸KTV點播,
電視正常輸出太細聲。
想買一個Sound bar and 低音箱。

電視係Samsung好多年前嘅型號。
都係智能電視、行高清,未有4K。
諗緊係咪買Samsung自己野好?
但心儀又諗緊Bose Sound Bar 700,會唔會推唔郁
Sony X8500 大家點睇?
qn90a samsung 配 q700a bar 掂唔掂?
除非你好高要求 否則夠做啦 就算Q950A 始終都係SOUNDBAR黎....
BTW 巴打買左QN90A 幾吋? 畫汁如何? 光度會唔會閃親眼?
🥺8 月1 買, 聽日去望望
想知有無人用緊Sonos Arc 咩評價?
用緊q700a加後置好撚正
清你後置用9100定9500 同埋你買嗰時有無咩組合優惠或者現金價之類
我等緊消費卷出就去換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞