Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

香港公佈啦
等國仁包膠

問多次, 有冇巴打用緊LN7CY
播atmos時d聲怪怪地?中間channel大聲, 好虛
上次表弟度試左半個鐘 S10ync 又唔覺
仲要未Cal
入門soundbar求推介
唔想有件subwoofer
Denon S216
LG S7ncy
LG問題
3.0.2同5.1.2真係差咁遠?
唔知點解一播atmos, 中間聲道人聲特別響
平時既中頻低頻會降低哂
家庭影院組合Soundbar HT-A9,內置創新360 Spatial Sound Mapping 技術,能夠根據你身處嘅環境進行調整,只需四個揚聲器,就能創造多達十二個虛擬揚聲器,打造360空間音效。配合指定BRAVIA 電視*,提供Acoustic Center Sync模式^,讓音效與螢幕上嘅畫面完全同步,場景更逼真。HT-A9並支援4K/120,讓你完全沉醉在電影、遊戲當中,坐喺家中都可以享受真正親歷其境嘅體驗,感受環迴立體聲新境界。
預售日期: 8月19日至9月13日
預計送貨日期: 9月下旬
售價: $14,990
可加購額外重低音揚聲器,體驗更深沉宏厚嘅低音效果
加購優惠:
+$2,990加購重低音揚聲器SA-SW3
送$300超市禮券*
+$5,990加購重低音揚聲器SA-SW5
送$500超市禮券*

最平連sub仔要萬八埋單
如果要靚個隻sub要2萬
你試下set 中置lv -2/-3試下?

Soundbar + 後置 + Sw3 都要差唔多萬六
罪大既定價從來都唔會令香港人有希望

係Mac 機度開apple TV又有
HT-S40R都出喎,不過同S20R 同RT3 比有咩值貴啲
揀A7000 定A9 好呢
pos76今晚已經拎左返去試,等佢開箱啦
各位巴,最近電視壞左,有無平民電視加soundbar介紹?
大約50吋左右
去電視Po問電視
唯有係咁
不過用緊X90J 就偏向 A7000 多啲
無得用s-center In 將電視喇叭做埋中聲道A9 人聲可能效果無咁好
等下開箱有無試埋先
買左Q800a
忍唔住
差好遠
如果前面一啲位都無地方擺sub仔
係咪擺sofa 2邊是但一邊 都得
咁即係應該買800a
係邊度買,係咪av 生命
我做緊research 睇緊邊度買平d
但發覺好多都未番貨
700同800有乜分別,睇官網好似差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞