Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
最後要reset tv 先解決到。
真係好煩 用左一段時間又唔得 。
又要reset tv or soundbar 先解決到

其他ching 有冇同樣問題?
要噤撚耐咩 我見日本 8 月尾好似有
有咩評價?
仆街誠哥, sn7cy 又加左$100
有貨咩?
睇緊$4000左右價位嘅soundbar
而家用緊Samsung Q80T,睇中下面幾款:
Samsung HW-Q700A
Samsung HW-Q70T
Sony HT-G700
LG SN10Y
有冇ching推薦邊款好啲,唔該曬
sonos 好唔好?
Q700a + 後置

如果依set同Q950T比較 邊隻值得入手啲?
我見Q900A係2021出
唔知點揀好
我覺得q900a值d
上面有巴打話過q950a平時佢用普通mode都唔會用到個d多出黎嘅側邊聲道
少幾個無乜大用嘅聲道平3000應該抵d
但950T 嘅話,應該差唔多價錢,咁950T 支本體勁d wo
想問下如果只係打機同睇下utube/netflix咁, 條soundbar有無eARC其實係咪無咩分別?
睇中LG條SN7CY但見佢得ARC

LG Sy10
5.1.2
但無後置真係差啲
但Bass 夠勁 好過三星
朋友新屋距離成兩米幾 又闊 包唔曬 咁
SY10 本身有興趣
但真係太長
s216咪買 netflix成日人聲細過背景好多 dialogue enhancer都唔掂
我望下rtings, 懷疑根本係同一件hardware黎...
新野有新software, 我見網上有少數人話Q950t後置易俾wifi干擾
我覺得新野會穩陣d
如果人聲細,睇戲真係死症
無中置係惡搞
$2000左右想入門玩下
做左research見yamaha sr b20a都好似幾好
我見通利買而家仲平好多
想問下大家意見
想問下$3000內有無咩推介
平時聽歌打機睇電視多d
睇戲比較少
電視用緊sony x8500h
去左試sony 8500 人聲真係幾差
samsung hw-a550 評價如何
對後置值咁多?!

屋企唔夠位一路冇睇連後置款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞