Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
想問下巴打你係係駁3.5落電腦定係用其他方法?
加subwoofer 個聲好正, 只係無Dolby atoms,
但係聽過Dolby atoms 嘅 soundbar, 又唔係真係好feel到個3D 效果
我用
Chromecast 插左去soundbar hdmi in位
soundbar hdmi out去電視既hdmi arc

我只想chromecast 用soundbar 出聲,電視想用返電視喇叭。
但而家一開電視個soundbar又自動會開著,又會自動用soundbar出聲,次次都要喺電視set過用電視喇叭出聲
各位有解決方法嗎?除左熄左個soundbar
用緊500連subwoofer+surrond speakers
好正
請問有冇一條過又出到atoms 既soundbar推介
我都係兩個中揀,最後揀左q600A
但係買左返屋企之後覺得q600A個sub-woofer唔係幾夠力
yas209個sub-woofer應該夠力啲,音質就唔知邊個好啲
有巴打話yas 209隻subwoofer細力到同冇冇分別,最後揀左s216
我喺通利試覺得夠力喎 不過通常去得試佢會開到勁大聲同埋揀首本來都重bass嘅歌俾你聽
Sennheiser AMBEO
yamaha fsw150 有無人用過?
空間細 如果放梳化底可以嗎?
LG CX 無得set pass through 比atmos signal落Q950A…
淨係得2.0出聲
要set auto先過到,應該9成都係DD+
我電腦用光纖駁過去咋.....
我試過用光纖同藍芽駁都冇乜太大分別....
但藍芽好似會方便D, 我開電腦個陣唔知點解會自動著埋條SB
係指由其他CX hdmi port去passthrough eArc?
我聽過LG有哩個bug
當初咩原因唔揀yas209?
btw q600a 有冇買埋 9100後置喇叭
因為網上睇左rtings分析話q600A整體好啲,所以就買左
冇買後置 我都係聽歌多,好少睇戲,後置應該作用唔太大
係,好似c9 bug咗成年先有更新…
點知CX,C1都係照中…DKLM
冇現場試聽左先?
我星期六應該會去試曬兩隻,yas 209係旺角邊頭有得試呢
新手想問jbl 9.1依家個問題解決左未?
電視又真係準備買x95h

本身想貪靚買b&o 隻soundbar or Bose 700,朋友介紹話買jbl實際啲,睇啲review都好正,想知依家仲有冇呢個間題
話時話, Q950A要靠彈牆反射側邊聲道
如果放廰一邊係窗但另一邊無牆反射咁個聲效會唔會側埋一邊或者包圍感少左一忽之類?
因為網上見d評測都係用正正方方嘅房反射就話哩個soundbar好好
Side應該要轉去surround/Game mode個類先會有聲出,
我就無轉去試比唔到感想住…
有機會再試試上嚟講一講感想
「準備」買x9500h?你肯定仲有貨?
我買番黎嘅時候有問題都係關打機事, ps4同pc如果出LPCM經電視eArc去soundbar的話會聲道錯位, 問jbl代理都係話電視唔夾, 但近兩個月發現唔知點解fix左(可能係電視或者soundbar update)
JBL 9.1好多人有問題係calibration失敗, 但代理會肯同你換
soundbar小問題難避免, 例如我可能一星期要reboot一次電視個soundbar先出番聲, 但大問題就真係無
Sony HT-S20R 有無評價
加多一千會好啲
重有個廳細唔細?
2千有咩介紹 個廳正方形4百幾尺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞