Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
有對後置真係差好遠
有後置效果仲好過atmos
真心
用ing st5000☹️
同問3000左右選擇, 用途平均
Q60t vs Q600A vs YAS-209 vs HT-S40R (香港揾唔到?)

ht8500聽過唔掂
ysp1600又太舊
dialogue enhancer 用mid 我覺得幾好, 用high會好奇怪
有無巴打用緊bose啲soundbar,有咩評價?
呢set係咪剩係得旺角有?
定係全部分店都有?
我見旺角同九龍灣分店都有 聲稱做到8月尾
SONY電視光纖插SAMSUNG 舊款入門soundbar睇數碼電視好細聲...
想問係咪換返arc/earc會正常返
有hdmi線多咪試下
我舊款無hdmi頭
好似無咩人提samsung s60a既? 見佢出左2021 version
本身諗住睇入門級
s216,209,xt8500都各有缺點
諗諗下如加少少買好d
岩岩samsung 出左新款
而家諗緊Q700A 定Q600A+9100好(但唔知點放9100好)
因為我梳化後面仲有個飯廳🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️
有無師兄有推介

平面圖🙏🏻
最近睇緊入門級soundbar
罪大隻HT-S40R俾人講做以往性價比最高既一隻
不過連台灣都有,賣NT9990,香港慢人好多拍....
有無人知通常隔幾耐先到香港行貨

https://www.sony.com/en-ao/electronics/sound-bars/ht-s40r
唔知佢同ht-s20r 或者ht-rt3有咩大分別
bar 9.1間唔中就無咗airplay,要reset先有返好撚煩
想問下三星soundbar
行貨就算有問題既話,保養會唔會好煩?
我見q600a 水貨平成千蚊
LG Sn7cy 邊間入手最好
睇番6月果時唔使$2,000
唔知消費券用咁啲之後會唔會再跌價
Q600a 百老匯3990 連埋後置9100 喎
你水貨幾錢
想問下 hdmi arc
即係我駁電視個 hdmi(arc) 去 soundbar hdmi in 度
其他裝置就插落 soundbar 度?
當我有 3個裝置即係要每次都要轉插落 soundbar 度去玩?
我依家電視arc駁soundbar out
當我 xbox 都要插落 soundbar 度先得, 插電視條 bar 無聲出
定係仲要係電視度做 setting?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞