Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
點解行貨個價差甘遠
有啲就3千尾 有啲就6千
不過好似好過q600 set
發現sn10y勁長唔知有冇位,同佢冇分開個後置(對比9100s)其實效果點?

不過有2個hdmi位同eARC

同埋有冇巴打知點解佢個價fortress 7k但係咩hktvmall price 就4千就下,非水貨
Post76 岩岩試完 可以睇下
巴打可唔可以分享多啲
如果無位放後置,sn10y 本身已經5.1.2 ,好似又贏q700a 喎
想問下用 sn7cy 巴打,你地播netflix atmos 戲時,netflix 個音訊show 到atmos,條soundbar 會唔都show atmos 或者點燈?因為我嗰條係show ARC
但好似長過啲55吋電視?
電視本身掛牆,我又覺得唔大影響
除非屋企無位 長過有乜所謂?
係冇位
已解決,原來remote 個i 可以睇到。
但係而家我ps5有聲冇畫,咁駁係未啱?
TV-Soundbar-PS5

如果我PS5-TV-Soundbar。 PS5出到applytv 嘅atmos 去aoundbar嗎?
PS5直插soundbar好d, 除非電視要用4k120hz
直插電視但得arc無eArc應該幾多問題下
另外我唔肯定ps5 app出唔出到atmos, blu ray就應該得
剛剛係price d 舖頭買左支 SN7CY
返到黎好開心咁拆開緊試,
一拆開見到soundbar d button 有少少油漬,覺得唔知有冇人打開過,
點知一試去到d 中音同低音位就發出支支聲,真係好明顯,好難聽,我轉返電視聲就冇呢個問題。。。我想知係咪可以要求換過支? 定係我要去Samsung 問呢?
抬返店試
點解會去samsung問
請問兩隻後置條電線有幾長左右?
最後買咗5.1.2 Q600A 連無線後置喺床用
效果比想像中好
個音場算闊
係力度唔夠我本身套Yamaha V685 5.1.2大同埋實在(配Sony 48A9S)
但喺床度睇都feel到嗰種唔同
因為之前用垃圾T450配Acer 27寸4K Mon
唔知同HT-RT3嗰種大力水嘅比差幾多雖然平好多
另外本身係想買SN7CY但冇低音炮以Soundbar嘅單元尺寸睇戲效果一定唔會好
百老匯買?
如果唔係長得咁誇我都買咗
巴打, 想問下你, 入左atmos mode之後
個聲會唔會focus 哂去中間channel, 人聲偏大
會好浮好虛,少左好多中底頻?
巴打未買既強烈建議去聽下先
我試左sn10y, q700, z9f
最後簡左z9f
巴打邊度有得聽哂?
z9f貴幾舊水?
我係av life
sn10y係極長 放係77電視下面先岩岩好
好似隻隻都有消費卷優惠宜家
z9f平好多
10y成7k幾 係唔知點解有啲鋪3k幾
我諗soundbar又唔一定要=\短過電視嘅
如果真係4千有找邊隻好

目前有個問題係閂咗之後會開唔返
要抆電一陣再插返先著得返
睇下返屋企再試下更新加重置會唔會搞得返掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞