Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
同埋想請教下冇低音炮既Q600A, 係咪都會比SN7CY 好?
咩低音炮, 用埋D大陸TERM, 叫番subwoofer or 十仔唔得架咩
samsung係3.1.2但係無subwoofer嘅話就係3.0.2同sn7cy一樣
但samsung 有 Q-Symphony應該會好聲啲
sorry 睇緊Samsung manual 見佢寫低音炮就照copy 驚講錯
會叫返subwoofer
新手想請教下大家
本身用開Samsung q70t,想買sound bar,諗緊q700a好定Q900T
價錢差2千,3.1.2同9.1.2既分別
平時睇Netflix同聽歌都會,屌細力D pls
想請教下set 後置既話
係應該set 人耳水平,定應該高過人耳
我可唔可以只買條soundbar... 又或者唔插低音喇叭得唔得呢..

唔好, 因為一條過既SOUNDBAR通常有埋低音單元, 而有SUBWOOFER既SOUNDBAR本體就沒有低音單元, 如果你唔駁SUBWOOFER, 低音應該會完全冇哂

唔夠位就買一條過既SOUNDBAR
SAMSUNG HW-Q950A
一步到頂~
超新手求推介
電視係爛鬼letv series x55
想買條玩下 budget 4000左 有邊款推介🙏🏼
擺到既梗係900
盛澤有冇HW-Q950A水貨?
價錢同行貨沒有分別~
咁一條過既soundbar 應該都係得LG SN7CY 最好?
我見Samsung 好似冇一條過。。。
應該係平又冇十仔又有atmos 就呢條
b20a?
Sony A7000
好貴

sn7cy都無低音單元喎
佢3.0.2個0唔係講咗0低音單元?
https://youtu.be/aNdNi09129E?t=950
我係新手請問點睇
q700a
新手求推介
最近買左Sony x90j
想買條soundbar玩下 budget 4000左右
主要用打機睇戲
有邊款推介
終於等到Sony新嘅soundbar
留名等睇review
百老匯*匯豐 3990
SAMSUNG 600A + 9100 後置
覺得呢套行貨性價比好高
Q700A 唔錯嫁後置又有天氣聲 , 但一定要買埋9500 後置囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞