Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
其實soundbar對電視有冇咩要求?
會唔會用番同牌子會好d?
subwoofer一般幾錢個
我諗緊入唔入手好,12月先入伙
之前 咸片做特價一隻CA sub仔千四有交易,好抵
q600a 同 q700a個差別係邊,點解上網得勁少q60t/q600a既介紹片
仆街,買左samsung q60t,兩個月就壞左,有無咁廢?
ARC vs eARC
BT vs BT+Wifi+Airplay
依排最多人推都係monster條m3000, 佢條3米係光纖都唔會有咩大問題

如果要平既話philips, verbatim果d hdmi 2.0應該都ok既
benq部機都係今年先出, 未玩過, 唔知香港有冇得試

另外就係唔好期待依d integrate既android好好用, 你當佢只係一部projector就得

最方便既駁法係
shield tv pro+apple tv+ps5 > vertex 2 > output直入soundbar > passthrough入projector arc, 連split都唔使做
verbatim 無3米
如果我apple tv 用hdmi入 lg sn10y
再用sn10y hdmi earc 去電視

個畫面會唔會同直駁電視差好多?
定係咁駁會連畫面都出唔到
Sony x8500同Yamaha 209邊款好啲 睇過價錢差唔多
Sony用翻同牌子既話 就一隻remote搞能掂
其他就無乜分別
Belkin有一條 你可以望望
x8500試聽過,d聲好鬆郁濛...
belkin 都係得2m
如果yamaha yas 209 同 samsung q600a ,係咪一定揀q600a?
其實有無試過用原裝線解唔解決到問題先?
新手想買soundbar比電腦用 因為而家套喇叭比較大想換soundbar霸少d位
暫時想試下Yamaha SR-C20A同YAS109
想問有無巴打用緊可以比d意見 同埋連電腦會唔會好麻煩
平時都係打機聽歌睇電影 同埋見有得藍芽駁電話播歌好似幾方便
可以睇下denon 新出支550, 又細支, 又齊功能
依家買ST-5000 會唔會OUT?
啱啱試左原來用原廠線都一樣唔得,真係唔知電視問題定條bar 問題

係部電視熄耐左之後開返先會咁
factory reset電視同soundbar試下, 再唔得問下jbl代理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞