Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
想買電視soundbar,筆直$2000到布無推介?
有段距離㗎,我自己budget唔夠先冇買
但5位數真係會肉赤
我個部係5位呀,睇你邊到買
用緊55吋3星tv有無推介,想有埋舊sub。2000至2500筆直。
Polk Audio MAGNIFI MAX SR Soundbar

呢隻 3千幾 會唔會好過三星q700果類呀
sony x90j
諗緊 sony g700 定 q700a 好
論價錢就差唔多
一個就3.1 可以模疑埋7.1 同埋就同牌子
一個就3.1.2 同新出

有無巴絲可以幫手分析下
我都係sony電視 考慮緊g700定samsung hwq 600a好 差不多價 係咪真係同牌子好啲呢
q600同q700有咩分別 差幾百 比較下唔係好睇得出有咩唔同
但如果以一般意知,有新款一定要買新款
好難揀
我而加都係同你煩緊一樣問題 sony電視 要sony g700定samsung q700a
ching們點睇Polk Audio?

https://www.fortress.com.hk/zt/product/magnifi-max-sr-soundbar/p/BP_11838052
呢隻 3千7

我自己就預算 2~3千蚊

本身想偏好模擬 5.1 但呢個預算好難做到

加多 小小上Polk Audio呢隻點睇?

我用緊Sony電視
本身都係Sony 組合想換soundbar諗左好耐買返Sony定其他
最後百記入手q900a果set用緊冇後悔
因為我見其他牌子用番相同會有加乘作用
但我睇好多sony 都唔覺有
咁既話睇黎q700a 好過g700
我都唔覺Sony有

用49x9000f 電視 長1093 mm
睇緊Q900T / Q900a,長1268mm
仲長過部電視,會唔會好怪雞
新手想問

Samsung Q70T電視用返samsung soundbar係咪會有加乘

3000樓下嘅話 LG sn7cy vs Samsung hw q600a水貨

我係咪揀q600a好D

同埋想問下mk百記係咪有得試聽晒兩條
samsung 有加乘
有Q-symphony 電視同soundbar 一齊出聲
見過Q600A 冇留意LG
擺得落無話怪唔怪
216同316邊個好啲
冇人討論呢個牌子

補充返小小
係for 廳用 LG oled 48寸
G700 得3.1
仲要無後置
廢廢地
人地可以配合埋電視
3.1 變 5.1
sony 真垃圾
唔係有Q-symphony咩?都有得加聲道
Z9F又舊
黎緊話新果隻又斬件出
所以見百記個set抵買即刻入手
HSBC仲平幾舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞