Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我電視隔離 梳化邊 後面四圍都試過擺
擺邊個效果都係差唔多
最緊要擺好位run下trueplay啫
個sub又靚仔 擺隔離上面加塊板當茶幾用都冇違和感
可以諗下買兩隻後置先 靠條bar反射都係唔掂
ikea做緊特價一千蚊攪掂
請問下*** HW-S60A 同 Sony X8500 邊隻打機同聽歌好啲
近排買sony 電視可以半價($9xx)換嘅
sony HT-RT3抵唔抵玩?
不嬲哩個價咁上下
留意後置要由subwoofer拉線去, 同埋只支援dolby digital無dts
明白哩d缺點的話值得買嘅
巴打唔好意思推番上黎, 網上見人講LG電視加samsung soundbar先會有哩個LPCM bug
$3K 入左Q700A, 不過我未換三叔電視未試晒效果
因為大尺寸三叔電視都送緊Q700A, 我見網上都唔少人放, 想買既可以同賣家講下價
用緊A8H電視
買Q700A, ht-s40r, ht-g700 邊隻好
邊度有人放緊
某個拍賣網好幾個人都放緊
都3千尾
巴打3千係邊度買
我見幾個都係放3500-3700, 試下同賣家講下價喇
放得既都係買電視送sound bar, 對賣家黎講都係想收返錢既姐
我search price.com, 肥花, post76, carousell 都唔見呢個價
我上星期係carousell見到架, 我果個seller 係放3.6K, 一傾好第二日即交收
入門級但又想要 sup
samsung HW-T450 點睇
Qn90A配個q900a點睇
叫做好過電視個喇叭
直頭perfect
記得加後置
有筆直直上950A
Q950a要12000
我覺得q900a連9500果set 8900抵好多
只係個後置差少少但係平3000
Q950A 11.1.4
Q900A+後置 9.1.4

睇自己要求去到邊
不如慳返一千蚊
其實都係一條bar出,有明顯分別咩?
少兩粒單元, 明唔明顯就唔知了, 始終物理上少左就係少左
條bar好似係一樣
係後置多兩個左右聲
咁我會揀慳返3千
認真盲測嘅話有人分到11.x.x vs 9.x.x?
我冇對比過答唔到 不過之前都有講我唔覺得SAMSUNG係咁加channel有咩吸引力既, 如果買到我會買番q90r

就咁諗如果有影音房四四方方, 空間又夠, d側反射我覺得對分離度會有些許分別既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞