Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
有樣野唔明

如果我soundbar 同tv 個earc位連左, 正常就出到聲

咁sound bar淨番啲hdmi位應該連咩?

唔係全部都博左tv 再由earc位出soundbar?
本來插法係external裝置插soundbar再經hdmi出電視
arc/earc係hdmi新加令到電視可以掉番轉俾聲去soundbar出
電視如果唔夠位可以搏去soundbar先,for你博太多機頂盒,遊戲機唔夠位用
3叔 隻 q700a
消費卷做緊 39xx
4000蚊就有 3.1.2 夠哂入門體驗

你有冇地方擺後置 咁就可以揀
q600a + 9100 or 9500

10月出消費券我都狗衝去買q700a
有無人會開三星個 Q-symphony?
我用緊Q70T soundbar無加後置,開左既話啲聲既空間感係好左,但係人聲會好散。
我而家睇戲會開,聽歌就齋soundbar出聲,想問吓有無得set到開左Q-symphony 之後人聲都唔會散曬?
想問sony ht-rt3 vs sony ht-s20r 點揀?
其實Q-sym 我只係覺得睇電視會好啲
而且atmos 又用唔到,作用不大
我想問即是話如果想搏switch,電視已經無曬hdmi位
得返soundbar剩餘既一個hdmi
switch可以搏soundbar hdmi,唔使搏電視都出到畫面?
謝謝
我先買咗q700a,10月買埋個個9500s後置無線喇叭
本身打算q600a+9100套裝,但係後置要拉線就唔方便放棄
係, 用earc搏電視比畫面電視,同時拎番聲音訊號,

明明聲音訊號經過過sounbdar,但一定要電視比番佢先有聲
9500s 要兩個插頭 同拉線都分別唔大
想問有無得就咁買後置喇叭個接收器?類似9100 個接收器
上手業主留咗兩個喇叭喺牆身無拎走
打算買q600a, 想用埋嗰兩個喇叭唔好嘥
想問其實9100同9500s 音質有無分別?
有冇巴打試過Polk Audio MAGNIFI MAX SR Soundbar
比sales推介 3千幾有5.1 好似幾抵玩
同問 諗緊
900A+9500 定 600A + 9100
諗住裝埋電視先去百老匯落order買Q600A,點知9100已經送曬
900a同600a本身級數同價錢都差成倍喎
想知值唔值
不過上面好似話連9100S都無貨?
budget 許可就值,唔係買咗低一級又會心思思想買勁d
有冇人等緊klipsch Cinema 1200?
外國都斷晒貨,想入水都唔得
仆街
本身諗住散買9100 + 水貨Q600A
計9100 百老匯價850應該又幾舊
行水connection會唔會有問題?

百老匯9100散買都冇貨
都要試過先知
屌 間屋未搞掂 買唔切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞