Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
呀我想講係內置兩個低音單元,唔使額外多一舊
真係買咗?
係呀千零蚊玩下
Samsung q900a有無人試玩左 ?
暫時冇事 鄰居唔係牆痴牆 所以應該會好d掛 樓上樓下就唔知了
聽落覺得點?
有人話低音唔多夠
或者係悶
因為係低音向下向會擋住
Btw 水貸價?定二手?
行貨新貨 做緊promote
本身電視完全冇低音 未折嚟試,喺鋪聽都有震撼嘅感覺
一體機一定冇多個音箱咁勁,但性價比我諗都算高嘅,屋企細電視又舊買嚟提升下生活質素都好
你網上一句話會真係影響到人㗎
我見sony唔駛2千有套真5.1,咩玩法?
剩係條Arc已經好正 睇4K Atmos好聲到
永遠唔洗開關真係好方便
等緊年尾先入埋兩隻SL同個sub
而家諗緊係咪應該買左電視先,再買soundbar ,唔駛一炮過無咁肉赤
因為一定係買65吋電視
睇RTINGS . Q95T 同 X9000/X9500 其實係好在有VRR
反而色彩罪大又好過三星

但第時用返SAMSUNG soundbar,Q symphony 又可以用埋電視喇叭

諗到頭都爆
呢個問題唔知出新fimeware 有無得解決

不過條片都講左有解決方法
唔知Q90R (Harman Kardon) 會唔會同Q900A +9500 差唔多,有無清知
點解唔揀q700?
咁有3.5mm 輸入真係唔多
遲下都有人推薦畀你
只係估唔到咁快買咗
邊度promote?幾錢?
想問Sony HT-G700駁完電視之後,要開到30幾音量先聽得清電視聲,正唔正常?
床用咋
本身有條2.1 嘅T450
啲聲好flat想轉下Atmos
見SN7CY 冇woofer 現場聽冇震撼感
其他5.1Surround 冇乜特別同埋拉線煩
所以再上一級就係Q600A加9100S
如果用緊Sony電視睇Netflix嘅話記得開傳遞模式
唔係人聲凹撚到仆街
想問下如果睇戲多有無二千至三千soundbar推介
電視用Sony x8500 43
睇戲一定要直上 3尾~4千筆值

唔到喉唔到肺你就慘

一係就 1千玩下就算

2~3千=浪費
Ching 4000有咩推介?
本身考慮緊yas209 sn7cy
Q600A + 9100S
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞