Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
啱啱睇左比較貴請問有無d大概二千但係size又同呢款差唔多
鷹驚啦
sonos beam短身3.0 channel之後可加後置

109太長,電腦距離聽落左右分離過大
sony ht-x8500 人聲好細,如果打機音效係幾好
但睇電視唔掂

買左後有d後悔
請問各位巴打呢兩隻邊個好
Sennheiser AMBEO Soundbar
Yamaha YSP-5600 + Yamaha NS-SW1000
唔該晒
ambeo 好
不過有貨再講
可遇不可求
有無1米長度內既推薦?
想放係電腦檯用
唔該晒巴打
https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=327134&extra=page%3D1&page=2&mobile=2

原來同一個問題都好多人有

不過好似無解決方法

JBL9.1 + x9500h 應該係災難級
5600舊啦。。。無ARC無HDR passthough
請問各位巴打呢兩隻邊個好
Sennheiser AMBEO Soundbar
Yamaha YSP-5600 + Yamaha NS-SW1000
唔該晒
5600舊啦。。。無eARC無HDR passthough
本身有Q60R,而家有消費券想買埋後置,係咪一定要8500s? 其實仲有無得買?
而家應該斷曬啦wo
有無Sony St5000 用家係度?
覺得好唔好
JBL未update firmware之前同samsung就災難級
講起唔知係我好彩定點, 之前有嘅問題唔知係咪update完電視定soundbar firmware之後解決哂咁滯
除左開hdmi太耐換番電視app會無聲要reboot電視之外
有冇bose 700用家係到??
主要攞黎睇Netflix
反而我sony 係熄左電視太耐再開返就無聲

要再熄電視+reset soundbar 先得
用緊, 唔使1千蚊, 我用黎駁電腦, 距離近, 夠用, D聲OK
有超低音單元, 打機都OK既, 但就冇5.1個D野
如果你係用黎睇戲, 要5.1, 佢就未必夠用....
SIZE真係有限制, 呢條野個性價比我覺得OK既
有3.5, 雙光纖入,BT, HDMI ARC
有時駁下IPAD打機
reset soundbar係指斷電定係㩒實soundbar上面power+source掣factory reset?
兩招都work
Bose 300好唔好用
仲等緊sony出新q950a好吸引
但係用sony 電視同ps5 想買返sony soundbar
有無咩1千蚊左右budget介紹
擺係廳睇戲為主 想低音勁小小
用番電視喇叭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞