Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
即係要埋單埋sony OLED 電視 得OLED 先有s center
佢都係其他人未試過嘅新野, 貴d都合理嘅
不過我想講如果電視頂或者梳化後有櫃, A9已經會check錯左自己個高度
我直頭sofa 拍牆
A9有4隻喇叭都叫自己soundbar?
其實已經唔算
Home theater system 貼切啲
lm
A8H 唔知食唔食到a9中置,食唔到就要買返a7000
想快啲可以試下A7000
未有位放sub想睇單枝效果如何
btw pre order offer原全唔吸引
睇緊q900a
橫廳2.6米闊會唔會太細
請問Q950a 同q950t係咪得環繞喇叭有分別
Soundbar 同sub仔同一件野?
淨訂一條 Soundbar 好似咩優惠都冇
唔係窄先食中啲反射咩
無分別
有冇人用Sony TV 配JBL9.1, 我用X9500G earc 接 JBL 9.1 電視熄咗一陣會自動重啟,令到rear speaker 充到20%就停,除咗熄電視remove hdmi cable 有冇其他解決方法?
x9500h未試過自動開
不過我後置長期插usb, 唔駛dock
網上有人叫開eco mode先關soundbar
eco mode: 搖控按實mute 5秒跟住按bluetooth掣5秒
但每次關soundbar都要set eco mode
如果電視預計會買sony x90j
咁soundbar買番sony好d定係Bose既soundbar都冇問題?

驚唔同牌子會有聲畫唔同步既問題

P.s 我乜柒都唔識
想問一條過sonos arc 之外仲有冇性價比更高的讚擇
用緊Q90r 澳洲版 dl番Samsung個smart thing 都係就咁更新。
Sony A8F 用三星 Q70T 你事
我用apple TV 直接插sound bar
冇分別 一樣可以更新 我美水寫100v都照用冇問題

但留意 某啲型號嘅右後置經常有斷線問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞