Soundbar的決擇,求解答(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
淘寶啦,keywords 后置音箱支架
三星後置架上淘寶啦
我覺得相容性完全冇問題
我係apple tv同ps5連q900再上電視
開邊部機都會自動跳去果個台
唯一係跳返電視台會比平時細聲要開返大聲
不過以往用Sony 連Sony 都有呢個問題
我試左一兩套戲睇低音夠勁
怕唔夠都可以用remote加重低音
上星期都係諗呢2支,最後買左LG
我響百記買q900做緊優惠連埋9500後置$8990
雖然就咁一條都已經唔差
但係連埋後置係完全係兩回事
有budget 建議一定要買埋
如果講相容性應該q600同q900都係一樣
因為我冇睇過q600剩係望過下q700
唔知q600同q700有咩分別
Q700A同原裝電視喇叭差好遠
但強烈建議買埋後置
見好多都係電視加soundbar
如果係電腦mon應該配咩好
用途:PS4, switch, Apple TV
Budget: 2-3000
有冇人等緊klipsch cinema 1200
HW-Q600A 配合 SWA-9100S,
有冇設定可以介紹下?
都係前後置bass , woofer Lv 加減
9100S 要插幾多個插頭?
一個
https://youtu.be/M4KjrSd-5-8

大家覺得SN10Y定百記Q600 set好
想bass 勁就S10Y
聽過係勁過LG
百記q600a set 其實個後置喇叭要拉線好無癮,所有搭配既嘢真係睇你啱唔啱用
佢係兩隻喇叭線駁個receiver, 個receiver 無線齋插電, 都算方便
我都覺9100一邊拎電算方便
我用9500後置兩邊都各要插電
迫我拉拖板其實一樣麻煩
Sn7cy 邊度買平?
百記同凶宅都係2280
分期嘅話
剩簽就2180
當然夠平加可以簽卡嘅話其實都可以
終於有人答到我 9500S 各自電源?
Yes
每邊各自插頭
好處-兩邊可以分開幾遠都得冇線連住
壞處-兩邊都要有插座
謝巴打回覆 因為間屋裝修緊 想入Q900A + 9500S 但唔SURE佢電源線既分佈 唔知洗唔洗加插座
咁即係soundbar subwoofer 同兩隻後置 加埋成四個插頭
Yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞