係咪得我一個覺得柯潔其實好可憐

1001 回覆
1598 Like 171 Dislike
睇正負評都知啦
係得幾個小丑係度屌屌屌

高登有08年陳巧文+地震+京奧,lihkg有思古井同蔣狗

正負評說明一切 appeal to popularity
睇正負評都知啦
係得幾個小丑係度屌屌屌

所以香港有民主真係好撚得人驚
個個不學無術、夜郎自大
睇正負評都知啦
係得幾個小丑係度屌屌屌

所以香港有絕對民主真係好撚得人驚
個個不學無術、夜郎自大
屌一個世界第一臭串 佢唔串仲邊個串得起

更何況戰前既宣言 講得囂張d 話要屌打對面 有咩出奇? 俾自己信心 底氣呀嘛

世人既第1名 有邊個唔會驕傲 邊個唔係有野心

你要話邊個邊個球皇夠勁但佢地無串 但人地幾十歲人 人生經驗多 講野圓滑d 但咁又代表佢地心入面無咁諗? 邊個知

唉連登仔真係好撚低質 一味屌人支那講野臭串

當然冇問題,但串完輸左咪俾人bin囉 佢有佢臭串既自由,人地有bin c既自由,有咩問題?
其實有冇人諗過柯潔之前串個陣
係睇過佢同李世石對決 覺得自己可以贏到個陣既ai 先開啲串嘴post
事實上係 佢串完之後過左一年其實ai已經修改返之前對李世石啲bug 反而仲進化左勁左

雖然話就話係同一個ai 但根本唔可以相提並論

如果照我呢個講法推斷落去 佢一年前講既野雖然係串左小小 但可以係陳述緊事實 認為自己有能力去贏個陣既ai 不過我地呢啲衡量唔到兩者實力差距既人黎講 又點判斷佢講既野係失實定係事實呢? 咁我地又有咩資格去笑人柒 除非你攞返個陣個ai出黎打我就冇野講啦
係睇過佢同李世石對決 覺得自己可以贏到個陣既ai 先開啲串嘴post
事實上係 佢串完之後過左一年其實ai已經修改返之前對李世石啲bug 反而仲進化左勁左

如果照我呢個講法推斷落去 佢一年前講既野雖然係串左小小 但可以係陳述緊事實 認為自己有能力去贏個陣既ai 不過我地呢啲衡量唔到兩者實力差距既人黎講 又點判斷佢講既野係失實定係事實呢? 咁我地又有咩資格去笑人柒 除非你攞返個陣個ai出黎打我就冇野講啦

呢個假設性point立於不敗之地

更何況戰前既宣言 講得囂張d 話要屌打對面 有咩出奇? 俾自己信心 底氣呀嘛

你要話邊個邊個球皇夠勁但佢地無串 但人地幾十歲人 人生經驗多 講野圓滑d 但咁又代表佢地心入面無咁諗? 邊個知

當然冇問題,但串完輸左咪俾人bin囉 佢有佢臭串既自由,人地有bin c既自由,有咩問題?

比賽前串人叫氣勢,比賽後扶對手起身叫體育精神
樓上話圍棋難啲果班係咪齋9up無睇過新聞
專家一早話唔會研究lol係因為lol變數大過圍棋好多

首先圍棋係落子有哂位置, 但lol地圖你計coordinate一定大過圍棋個棋盤幾百倍
其次圍棋係1v1, lol主流係講緊5v5, 如果alphago只係其中一個隊友, 咁有豬隊友一定死
如果5個都係alphago, 同樣對面變數都好大, 因為alphago玩左右互博既學習過程都係以雙方都穩定發揮同以嬴為主
但如果對面隊係無啦啦有個送頭, alphago學習過程入面根本未出現過
咁就有機會好似上年對李世石果陣因為未見過而中bug, 之後輸左

再者 deepmind一早話左下一個目標係starcraft, 同lol一樣既即時戰略遊戲
仲有咩好拗

首先圍棋係落子有哂位置, 但CS 1.6 地圖你計coordinate一定大過圍棋個棋盤幾百倍
其次圍棋係1v1, CS 1.6 主流係講緊n v n, 如果alphago只係其中一個隊友, 咁有豬隊友一定死
如果 n 個都係alphago, 同樣對面變數都好大, 因為alphago玩左右互博既學習過程都係以雙方都穩定發揮同以嬴為主
但如果對面隊係無啦啦有個送頭, alphago學習過程入面根本未出現過
咁就有機會好似上年對李世石果陣因為未見過而中bug, 之後輸左

隻隻GAME都係啦你咁講.. LOL

的確大部分Game都複雜過圍棋
所以用複雜性串人真係柒到飛起
仲笑人小學雞 Deepmind真係小學雞啦今鋪

自己舉多個例子黎笑自己

你覺得邊到有假設成份先? 理性討論 上次李世石一戰的的確確係因為佢捉到ai既漏洞先扳回一成 有bug唔修正?換句話說姐係贏面已經細左,我都仲未計你呢一年ai同時會繼續自己同自己捉棋去搵更佳既一手棋 去學習
最大問題係佢太串咀

話自己一定可以嬴, 結果輸左,所以柒到仆街

如果佢可以好語氣咁講:「阿爾法是很厲害的,我的勝算很低,但我也會盡心而戰,希望能嬴」
咁會好好多

證明人類有幾咁虛偽

賽前幾串都冇撚所謂,正所謂輸人唔輸陣,最緊要輸咗要認。

知道自己問題所在,肯認輸係一種美德。
冇追半日,點解講講下講撚左第二隻game

你覺得邊到有假設成份先? 理性討論 上次李世石一戰的的確確係因為佢捉到ai既漏洞先扳回一成 有bug唔修正?換句話說姐係贏面已經細左,我都仲未計你呢一年ai同時會繼續自己同自己捉棋去搵更佳既一手棋 去學習

全部都係你推論
有BUG FIX好正常
咁有BUG同FIX左BUG個REFERENCE呢?
乜都無, 可以衍生大量推論, 甚至陰謀論
你遲下大個仔讀大學咁樣會比人扣分架
定係你遲啲入錫安教做?

曼城需要盡快輸一場比賽 由季初bin到季尾
最大問題係佢太串咀

話自己一定可以嬴, 結果輸左,所以柒到仆街

如果佢可以好語氣咁講:「阿爾法是很厲害的,我的勝算很低,但我也會盡心而戰,希望能嬴」
咁會好好多

證明人類有幾咁虛偽

賽前幾串都冇撚所謂,正所謂輸人唔輸陣,最緊要輸咗要認。

知道自己問題所在,肯認輸係一種美德。

個個都抽佢賽前串串貢,佢串完,輸左人地bin 佢又有乜問題呀

最後輸左無搵藉口無賴地硬 以世界頂尖既佢黎睇 俾人連炒3場 仲可以坦言接受自己落敗 己經係品德既體現

所以班友靜係重點比賽前點串 唔講佢輸左之後講乜?

最後輸左無搵藉口無賴地硬 以世界頂尖既佢黎睇 俾人連炒3場 仲可以坦言接受自己落敗 己經係品德既體現

所以班友靜係重點比賽前點串 唔講佢輸左之後講乜?

因為冇需要理,美斯世界第一,輸左聯賽咪又係俾人bin
雖敗猶榮,我覺得可以對到咁勁嘅AI,佢應該開心先係

全部都係你推論
有BUG FIX好正常
咁有BUG同FIX左BUG個REFERENCE呢?
乜都無, 可以衍生大量推論, 甚至陰謀論
你遲下大個仔讀大學咁樣會比人扣分架
定係你遲啲入錫安教做?

http://www.techbang.com/posts/51325-alphago-ke-jie
唔洗同我講咁多下半part個啲廢話啦 ,但如果你話呢啲評論又唔代表實際ai係咪真係進化左 咁我都冇野好拗 我諗你要請啲製作團隊黎問下先知
柒左bin C笑下都唔撚得,又乜撚野體育精神又盛,屌,咪撚上網啦,要上就上Babycondom 同班C9 傾下62 99 46 啦

首先圍棋係落子有哂位置, 但lol地圖你計coordinate一定大過圍棋個棋盤幾百倍
其次圍棋係1v1, lol主流係講緊5v5, 如果alphago只係其中一個隊友, 咁有豬隊友一定死
如果5個都係alphago, 同樣對面變數都好大, 因為alphago玩左右互博既學習過程都係以雙方都穩定發揮同以嬴為主

再者 deepmind一早話左下一個目標係starcraft, 同lol一樣既即時戰略遊戲
仲有咩好拗

首先圍棋係落子有哂位置, 但CS 1.6 地圖你計coordinate一定大過圍棋個棋盤幾百倍
其次圍棋係1v1, CS 1.6 主流係講緊n v n, 如果alphago只係其中一個隊友, 咁有豬隊友一定死
如果 n 個都係alphago, 同樣對面變數都好大, 因為alphago玩左右互博既學習過程都係以雙方都穩定發揮同以嬴為主

自己舉多個例子黎笑自己

CS本身都有得開電腦對打 佢個AI可以有嘰複習?
又coordinate 又隊友送頭 講到好難計咁 cs D電腦咪一樣照樣咁打
唉 都話 真係好低質

bin c又唔撚得 柒左笑鳩佢又唔撚得呀 吹呀

成日開口埋口屌支那人低質 又話支那人臭串
宜家見人落敗就瘋狂笑人屌人垃圾 柒頭

好明顯 果然係香港人同支那人都係一個血統 狗口長不出象牙 見低就踩 一d同理心 品格都無

網上言論你講乜都得 但正因為咁先突顯你地品德幾咁惡劣

繼續講多d啦 口就生係你地度 面人比架自己掉
唉 都話 真係好低質

bin c又唔撚得 柒左笑鳩佢又唔撚得呀 吹呀

成日開口埋口屌支那人低質 又話支那人臭串
宜家見人落敗就瘋狂笑人屌人垃圾 柒頭

好明顯 果然係香港人同支那人都係一個血統 狗口長不出象牙 見低就踩 一d同理心 品格都無

網上言論你講乜都得 但正因為咁先突顯你地品德幾咁惡劣

繼續講多d啦 口就生係你地度 面人比架自己掉

全世界睇同搞Troll football 甚至整meme 果d都應該係支那人

仲有咩好拗

自己舉多個例子黎笑自己

CS本身都有得開電腦對打 佢個AI可以有嘰複習?
又coordinate 又隊友送頭 講到好難計咁 cs D電腦咪一樣照樣咁打

唔好打破人地幻想啦
班cs狗仲沉醉係自己叻過圍棋高手嘅幻想之中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞