係咪得我一個覺得柯潔其實好可憐

1001 回覆
1598 Like 171 Dislike
舊版Alphago都講得出 ,ver幾呀?跟本Ai實力去到邊無人知,佢只知贏你半目就得,贏到就得。 新版舊版

舊版李世石都贏到場呀傻鳩,連製作人都話alphago新版比舊版勁咗呀

你睇過d棋路都會進步啦

攞人同電腦進步速度比

Alphago會每日同自己捉N盤棋,然後自我進步/修正
人類每日睇棋譜睇得幾多場

屌你
你當天下程式會完美無bug呀?有bug會自己fix呀?
不如叫deepmind出post串柒棋手話人類贏不了我,睇下你班人到時會唔會護棋渣咁護佢?
小四教83分就全級第一
咩學校,弱能兒童學校?

你搞到我又想推翻出黎

求出處

所以話, 中國人既性格真係天生臭串
我先講一講我既經歷

我以前讀小學四年級, 數學全班第一, 83分
老師叫我發表感受

我都話:「我唔會因為咁就驕傲, 我會繼續努力, 去到100分」
結果我獲得全班掌聲, 連老師都親毛讚揚我 勝不驕 既精神

事實證明, 19歲柯潔 係人格上, 連我小學四年級果陣都不如
就係呢個post頭幾頁
舊版Alphago都講得出 ,ver幾呀?跟本Ai實力去到邊無人知,佢只知贏你半目就得,贏到就得。 新版舊版

舊版李世石都贏到場呀傻鳩,連製作人都話alphago新版比舊版勁咗呀

你睇過d棋路都會進步啦

攞人同電腦進步速度比

電腦唔係人發明既
CPU會自己變快既?後面做野班人日日打飛機部電腦就會upgrade?

回多一次,

電腦當然係人發明,但依家就係講緊加埋電腦輔助原來可以勁過人類咁多
依一樣先係討論重點,好似係
乜撚野人類希望 alpha go就真係人類希望嘞 一個有咁強演算能力嘅ai 貢獻實大過你一個棋士柯潔嘞
連登某部份人啲質素真係喺依個Post睇到曬

ai係一樣新興既野,人類幾千年黎不斷鑽研圍棋,被一樣新興既野挑戰,作為世界第一唔可以捍衛依個最後既希望??

仲有見到前面有人留言話咩 我勝算很低,但會盡力 我真係笑撚左出黎

算啦佢地識條撚最後希望咩
M記食雞翼佢地就識

用圍棋同打機黎比,其中一個共通點就係需要自信
唔通我作為一個世界第一,然後出到黎話「其實勝算很低 / 我不強但AI很強」出黎示弱咁先叫謙虛? 咁只係對自己無信心,進而影響自己表現
當然語氣問題可以再討論,但在我而言唔係真係咁串姐

全班第一考公開試前,出facebook話考公開試無難度,食硬佢
最後發現個試好撚難,無好成績

人地笑佢,唔係笑佢廢,係笑佢囂張同無知呀

一句平常心面對,有幾難講?
呢個叫體面,叫自重,
未開波就話食硬佢叫囂張,唔係自信
乜撚野人類希望 alpha go就真係人類希望嘞 一個有咁強演算能力嘅ai 貢獻實大過你一個棋士柯潔嘞

照你咁講以後人類唔撚洗捉圍棋啦比曬alphago捉咪得
佢打破左一個用黎人同人競技既方法,我只係睇到呢樣
小四教83分就全級第一
咩學校,弱能兒童學校?

你搞到我又想推翻出黎

求出處

所以話, 中國人既性格真係天生臭串
我先講一講我既經歷

我以前讀小學四年級, 數學全班第一, 83分
老師叫我發表感受

我都話:「我唔會因為咁就驕傲, 我會繼續努力, 去到100分」
結果我獲得全班掌聲, 連老師都親毛讚揚我 勝不驕 既精神

事實證明, 19歲柯潔 係人格上, 連我小學四年級果陣都不如
就係呢個post頭幾頁

高登走狗豬閪成又一力作

你睇過d棋路都會進步啦

可能連制作人都唔知舊版實力去到邊呢
大家都知啦好多野得連登仔知

整alpha go貢獻當然大過你棋士 同埋整alphago又唔係志在捉棋

ai係一樣新興既野,人類幾千年黎不斷鑽研圍棋,被一樣新興既野挑戰,作為世界第一唔可以捍衛依個最後既希望??

仲有見到前面有人留言話咩 我勝算很低,但會盡力 我真係笑撚左出黎

M記食雞翼佢地就識

唔通我作為一個世界第一,然後出到黎話「其實勝算很低 / 我不強但AI很強」出黎示弱咁先叫謙虛? 咁只係對自己無信心,進而影響自己表現

全班第一考公開試前,出facebook話考公開試無難度,食硬佢

呢個叫體面,叫自重,

公開考試,有pp比你操,有得溫。個syllabus set死左,你考前串77,之後出黎成績拎得個d,抵比人恥笑wor。

公開考試同 alpha go 完全兩會事
巴打我當你唔識棋
連登入面你算少數會講人話

我捉左圍棋十年以上 見到一個二個刻薄既言論真係
中國棋手無可否認係世界第一 大家屌佢既時候不妨諗下香港棋手係要輸比佢地

你地屌到佢地狗都不如既時候不如諗下其實香港人係輸緊比你地口中既狗

好似連研發ag嗰條友都講左柯潔今日既表現係捉得贏舊版ag啦,咁新舊版仲有冇分別?

假設你場場打442燒味,人地都會擺d頂得既中堅防守啦,柯潔一定有針對部署,只係你都會今場打4231/433/442 diamond 黎打,根本兩邊都會進步

長遠黎講係
但短短一星期,隔2/3日對一次,一星期入面,人腦進步有限

我只係想講人同AI都會進步唔可以好簡單話佢贏到果個舊版,果陣李世石冇路捉,你柯潔有reference 黎打,根本冇得咁講

你睇過d棋路都會進步啦

攞人同電腦進步速度比

電腦唔係人發明既
CPU會自己變快既?後面做野班人日日打飛機部電腦就會upgrade?

回多一次,

電腦當然係人發明,但依家就係講緊加埋電腦輔助原來可以勁過人類咁多

有動力外骨骼輔助原來可以勁過舉重冠軍咁多

係你D無知撚唔知有互聯網後,AI發展快左啫

你睇過d棋路都會進步啦

攞人同電腦進步速度比

屌你
你當天下程式會完美無bug呀?有bug會自己fix呀?
不如叫deepmind出post串柒棋手話人類贏不了我,睇下你班人到時會唔會護棋渣咁護佢?

example
alphago 平日好謙虛,同deepmind d人唔同架
alphago 真係贏過世界第一嘛,串得起

M記食雞翼佢地就識

呢個叫體面,叫自重,

公開考試,有pp比你操,有得溫。個syllabus set死左,你考前串77,之後出黎成績拎得個d,抵比人恥笑wor。

公開考試同 alpha go 完全兩會事

pp都未必等於今年難度 你單憑pp就講自己幾勁預左俾人笑到仆街
真心講句佢有串
如果佢真係有串到alpha go既開發者既話我錯
作為一個人,對住AI串少少又有咩所謂呢

好似連研發ag嗰條友都講左柯潔今日既表現係捉得贏舊版ag啦,咁新舊版仲有冇分別?

假設你場場打442燒味,人地都會擺d頂得既中堅防守啦,柯潔一定有針對部署,只係你都會今場打4231/433/442 diamond 黎打,根本兩邊都會進步

長遠黎講係

我只係想講人同AI都會進步唔可以好簡單話佢贏到果個舊版,果陣李世石冇路捉,你柯潔有reference 黎打,根本冇得咁講

柯潔贏到舊版alphago係ag研發者講架喎

長遠黎講係

開發者講姐
又唔係連登仔講無咩公信力

長遠黎講係

開發者講姐
又唔係連登仔講無咩公信力

係喎唔記得連登仔圍棋宇宙第一

你睇過d棋路都會進步啦

攞人同電腦進步速度比

電腦唔係人發明既

回多一次,

但佢自己同自己捉N盤棋都可能會有bug,咁就要人去fix 嫁啦,唔係話啪著個掣唔洗理

長遠黎講係

都話呢幾場柯潔有拎舊版alpha go 做reference 正如你打燒味佢咪用頂得既人咁

整alpha go貢獻當然大過你棋士 同埋整alphago又唔係志在捉棋

Alpha go 意味住將來ai對醫療 科研會有好大幫助 無人車就係其中一個受益者
棋士咪繼續鑽研棋盤囉 alpha go 就去貢獻世界嘞
唔好話我直接
俾任何一個同年+-5既香港人企係同一個位置
都一樣係咁 中國基本基因 應該唔會點變

講少少自己經歷
讀書少 出黎做野只可做打雜
幾年前有個老細睇得起 開左間鋪放手我打理
人有左權力之後諗野真係會變左好多
某日因為半間鋪員工離職先識反省

你呢個經歷貼地過D咩小四數學全班第一好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞