係咪得我一個覺得柯潔其實好可憐

1001 回覆
1598 Like 171 Dislike
拎數學測驗同LOL同圍棋比較
用呢兩件事黎做例子就知連登質素同年齡層

我都打左個突,LOL

咁不如你分析下用LOL比有咩問題先
三條友又講唔出有咩問題
係到單單打打圍爐 好嘔心

LOL無論覆蓋範圍同影響力都細圍棋咁多,得罪講句,就算世界冠軍串都冇人知同冇人會理啦
https://youtu.be/4lQJjBbKPKI

如果有時間不妨聽下呢個台灣棋士既評論
柯潔 好大打擊

我都打左個突,LOL

三條友又講唔出有咩問題

LOL無論覆蓋範圍同影響力都細圍棋咁多,得罪講句,就算世界冠軍串都冇人知同冇人會理啦

唔知你既「影響力」係指咩
單講「覆蓋範圍」
咁你覺得玩圍棋既人多定係玩LOL既人多?

同埋多人識既世界冠軍串鳩人 係合理D架原來?
咩思維呀先生
冇記錯佢前年1年推攞成3座世界冠軍
最大問題係佢太串咀

話自己一定可以嬴, 結果輸左,所以柒到仆街

如果佢可以好語氣咁講:「阿爾法是很厲害的,我的勝算很低,但我也會盡心而戰,希望能嬴」
咁會好好多

世界第一 然後話自己勝算好低

度氣蝕曬喇
圍棋如果唔係 AlphaGo 單野
邊會多左咁多人關注

係囉
LOL係電競 圍棋係棋類比賽
唔一樣架喎

你係咪想咁講?

白撚痴
當ai打敗左西洋棋時
你知唔知圍棋係人類鬥智既最後堡壘 象徵既意義極大
尤其圍棋既性質同好多鬥智棋類同遊戲唔同
你玩西洋棋會有個明確目標 打LOL都有
但圍棋唔同 幾時完 點樣完都難以計劃
而且個變化量之大 唔係其他項目可以比較

打lol既人真係低智d
一個係打一隻熱門遊戲打到頂級
一個係人類頂尖鬥智項目頂級
咁都有得比
以佢對圍棋既熱誠(我諗佢唔會唔鍾意掛
點都唔忿氣輸比AI
雖然好中二病 但的確係咁
平心而論,當你做到世界第一嗰陣,見到身邊好多實力同自己相近既高手全部都輸比一個AI,比著你都會唔服,都會想代替人類贏一次
而我亦都唔會否認佢係賽前既言論係偏激同串左少少,但作為人類最後希望既時候,唔通仲要講D咩alphago好勁,我應該唔會贏之類既晦氣說話咩?
站係棋手既立場,如果alphago贏左柯潔,即係代表人類研究圍棋幾千年既歷史都不如一個21世紀既AI程式,旁人睇可能冇乜野,但如果你係真正熱愛圍棋既話,我諗心入面都唔會好受
再講,佢輸左之後亦都大方承認係自己棋藝不足,而冇好似鄭智咁周圍搵藉口黎掩飾自己既失敗,作為世界第一而且年紀咁細,我認為佢已經好得體大方
「這局棋後,AlphaGo在我眼裡十全十美,對我來說,它就是圍棋上帝,」
「對人類來說,我們對圍棋的認識非常有限。」
唔好話我睇死你地,你地之所以會不斷話柯潔串只不過係因為佢係支那人,如果係其他國家一定話佢好型呀又乜又物
如果連登仔真係做到咁對人唔對事既話,我亦都冇野好講

各位屌細力D

串既前題係串得起,佢公開話人地研究既心血結晶做阿法狗。串完贏左叫串咀,串完輸左就係自已on9

最後咪又輸左,唔係笑佢捉棋廢,係笑佢自取其辱,輸左俾佢自己口中既阿法狗

如果一開始就係有禮貌,邊有人笑佢,話曬都公認世界第一

世界第一都串唔起,咁冇人可以係圍棋領域上串得起
而且我印象中阿法狗好似係大陸譯名,好似google變谷哥咁

你幾時有見過美斯c朗有係社交平台/公開場合串其他球員廢

Nba 拳擊 大撚把你唔講?

我都打左個突,LOL

三條友又講唔出有咩問題

單講「覆蓋範圍」

咩思維呀先生

我唔知呀,起碼我屋企兩老會留意柯潔同alphago既比賽,叫佢哋睇下LOL既比賽?不了
圍棋如果墮落到連LOL都比唔上,咁就真係好可悲
唔覺
過去幾千年歷史,都唔夠讀電腦既人打
100% agger
佢串都係串alphago
alphago都未嬲

係囉
LOL係電競 圍棋係棋類比賽
唔一樣架喎

你係咪想咁講?

白撚痴
當ai打敗左西洋棋時
你知唔知圍棋係人類鬥智既最後堡壘 象徵既意義極大
尤其圍棋既性質同好多鬥智棋類同遊戲唔同
你玩西洋棋會有個明確目標 打LOL都有
但圍棋唔同 幾時完 點樣完都難以計劃
而且個變化量之大 唔係其他項目可以比較

打lol既人真係低智d
一個係打一隻熱門遊戲打到頂級
一個係人類頂尖鬥智項目頂級
咁都有得比

其實呢
我比較既重點係「兩者冠軍選手既態度」
而唔係遊戲性質
你分析得好好架
但唔係好貼題咁解囉
連登仔竟然用LOL同圍棋比,我冇野好講
LOL莫講幾千年,10年後仲有冇人玩都不得而知
佢串都係串alphago
alphago都未嬲

笑左

我都打左個突,LOL

三條友又講唔出有咩問題

單講「覆蓋範圍」

咩思維呀先生

我唔知呀,起碼我屋企兩老會留意柯潔同alphago既比賽,叫佢哋睇下LOL既比賽?不了

兩老
你嬴撚晒

我都打左個突,LOL

三條友又講唔出有咩問題

lol上屆世界比賽有4億人睇
圍棋呢
真心想探討下

我都打左個突,LOL

三條友又講唔出有咩問題

單講「覆蓋範圍」

咩思維呀先生

兩老
你嬴撚晒

單講覆蓋範圍,你啊爸啊媽有冇玩LOL?

成版都係到「連登仔竟然用LOL同圍棋比」
係咁將連登仔呢個字扣我帽子
我就真係冇野好講喇
講你又講唔出點解唔比得
屌你老母同你討論曬9氣啦
未來仲有更多更強既ai出現
唔好再執著已經過去既事物

我都打左個突,LOL

三條友又講唔出有咩問題

圍棋呢
真心想探討下

圍棋幾千年前甚至幾千後既今日都仲有人玩,LOL呢?

我都打左個突,LOL

三條友又講唔出有咩問題

圍棋呢
真心想探討下

油頭毒撚都係返去打lol啦 好肉酸真係

攞打機同差唔多對人類智慧要求最高嘅棋去比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞