係咪得我一個覺得柯潔其實好可憐

1001 回覆
1598 Like 171 Dislike
不嬲最低質係連燈仔
講野串係教養問題
呢度好多人覺得世界第一就唔洗教養
正如大把中國人覺得有錢
就可以周街屙屎屙尿

又黎一個無限放大

樓上先有唔只一個話現實世界一定踩,唔踩係無實力

有幾無限放大?邊個放大先?
幫佢講說話嗰啲個腦諗乜
真係好難理解
search下佢講過咩都幫唔落啦
呢啲人不可一世 一朝得志
而家比人串返咪叫自己攞黎囉
乜撚野串好正常 個腦裝屎架你班友?

因為開post嘅人都係同類
連登原罪 試下係其他國家既人 佢地一定係話自信既表現

仲要執著人地年幾前既說話話人地幾串

仲要講到串係無品無教養死罪咁

ai係根據模仿人類而造
我相信如果ai主宰世界其實同人類主宰唔會有分別
其實有好多嘢嘅決策、判斷都係電腦做,人類係利用電腦,電腦係冇必要利用人,因為人類係唔及電腦
冇咩不安啫,依家99%嘅人都係受1%嘅富人主宰,你咪當嗰1%係ai囉

有左超越人既ai
robotic 發展再强些,係完全唔需要人類

咁人類都幾撚成功
啫係你生咗個仔而佢聰明過你嘅時候你應該自豪 定 擔心個仔會威脅到自己嘅地位一樣
其實幾多餘

生個控制唔到既仔出來隊冧自己
當然係戇鳩至極既失敗
哩個係好實際有可能出現既危險,擔心點會係多餘,大把科學家擔心
人腦本質上都係一堆好複雜既algorithms
冇人敢講ai會唔會玩到有consciousness

畀自己個仔殺,嗰個人應該虐待過個仔或者姦咗個仔條女

錯誤比喻
人類就算冇'得罪'Ai,只要做到佢夠勁就可能奶野
Ai係工具,一件能力太强大就可能失控既工具
單單係追求提高ai能力而冇認真研究同做足precaution係有危險

而且似乎人類係好擅長幻想自己物理上被消滅(terminator式世界末日)多過社會性上既死亡
在社會意義上點解ai同其他工具唔同,係在於佢有能力取代decision making,足以令社會既中產階級消失,
Rather than其他工具取代既只係下游既勞動力
咁樣好大既問題係會導至整個資本主義用制造同刺激消費去令社會運作既能力消失
挑戰緊既就係社會結構
箇中問題唔係單純休閒生活面咁簡單

我識好少但覺得除左高深既語言運用,unstructured data處理同複雜動作,其他佔大部分既工ai都做到
以上幾樣都發展得好快
90%+人類被機器取代恐怕係連登仔有生之年會見到
算啦大家既著眼點唔同
呢度好多著重既係柯潔品德教養問題,佢地好執著柯潔過去既言論,但柯潔之後,甚至近期既言論佢地又視而不見
我唔否認柯潔串,亦都唔想討論佢串唔串得起
但佢作為人類最後既希望,我覺得應該要攞翻D屬於人類既尊嚴,面子同自信出黎,而佢既串嘴言論就正正係其中一種自信既表現
可能你地會笑我太誇張,捉一盤棋吹到又尊嚴又盛,但係你地笑緊我既同時,我都一樣笑緊你地睇唔到呢次大戰最核心既野
訓先

你一直覺得踩人無問題
搬龍門。
要講幾多次先得。佢講呢d嘅時候李世乭先同alphago打咗一兩場,打完三場佢已經話錯估咗,同alphago打都唔係咁大把握。去到今次未打之前都已經承認好難贏,抱著必勝的決心必死的信念。係咁捉住第一句就無限loop

算啦 班賤種狗駁唔到架啦 你何必呢

屌你老母駁撚左你你又扮睇唔到 . 你真係賤種過賤種狗 . 你連binc都唔撚比就上baby kingdom啦賤種

人地自己改變左既睇法都計
你不如攞埋大家小學生作既我的志願黎鞭啦

咪就係
deepmind 之前根本無人估到圍棋AI 可以去到呢個地步
連登原罪 試下係其他國家既人 佢地一定係話自信既表現

仲要執著人地年幾前既說話話人地幾串

仲要講到串係無品無教養死罪咁

大家好 我係全香港最勁既ap carry 76toyz
算啦大家既著眼點唔同
呢度好多著重既係柯潔品德教養問題,佢地好執著柯潔過去既言論,但柯潔之後,甚至近期既言論佢地又視而不見
但佢作為人類最後既希望,我覺得應該要攞翻D屬於人類既尊嚴,面子同自信出黎,而佢既串嘴言論就正正係其中一種自信既表現
可能你地會笑我太誇張,捉一盤棋吹到又尊嚴又盛,但係你地笑緊我既同時,我都一樣笑緊你地睇唔到呢次大戰最核心既野
訓先

你一直覺得踩人無問題
搬龍門。

柯潔今次對alphago 言論根本好得體
要講幾多次先得。佢講呢d嘅時候李世乭先同alphago打咗一兩場,打完三場佢已經話錯估咗,同alphago打都唔係咁大把握。去到今次未打之前都已經承認好難贏,抱著必勝的決心必死的信念。係咁捉住第一句就無限loop

屌你老母駁撚左你你又扮睇唔到 . 你真係賤種過賤種狗 . 你連binc都唔撚比就上baby kingdom啦賤種

不如睇吓佢睇吓佢一開始幾自大先 ?? 改變左就唔洗bin ? 咁大撚把野唔洗bin啦 .
你揾你心智未成熟既時侯黎比 ? 柯潔唔係咁retarded呀?

講性格即係對人不對事冇咩可講

講對勝算既判斷,人地都降低左好耐仲用舊既睇法黎講
就好似嗰分析員改左睇法成年,啲師奶仲用成年前既報告黎屌人咁弱智

吓 , 我冇屌佢wo , 我恥笑鳩佢之嘛 唔撚同架wo 口嚮嚮講自己一定會贏而無視人地都識進步 結果輸左唔係柒? (我退一萬步當佢贏到舊版)
算啦大家既著眼點唔同
訓先

你一直覺得踩人無問題
搬龍門。

輸到死狗咁仲敢串柒柒咩
追左個post 7成
令我諗返起前排單姦劫案
上連登 勿認真呀
其實根本晒氣啦樓主唔洗咁辛苦逐個回喎
反既人多數係話柯潔又要串又要輸
然後就話佢唔串就冇人會笑佢
但老老實實問心丫連登仔
唔好話我睇死你地
就算柯潔唔串在先呀而人機大戰結果仍然係連輸三局
到時肯定就會笑人第二樣野啦
或者係屌咩 支那種垃圾狗 低智商意料中事呀 明知要輸就戴晒頭盔呀...etc
要屌支那種族既不如直接出聲啦

換轉成件事由柯潔變做某洋腸冠軍串完但照輸
你睇下仲會唔會有咁多人群起而攻之
可能得幾版甚至大部分人都wfc

不如大家回憶下有條撚樣叫「孫楊」

咪就係
deepmind 之前根本無人估到圍棋AI 可以去到呢個地步

贏到佢個大對手李世石都仲估唔到 ? 唔撚知都唔洗咁口嚮嚮呀嘛 .

咪就係

贏到佢個大對手李世石都仲估唔到 ? 唔撚知都唔洗咁口嚮嚮呀嘛 .

同埋樓主講到係為左人類尊嚴先咁講架wo , 又點會估唔到呀

有左超越人既ai
robotic 發展再强些,係完全唔需要人類

咁人類都幾撚成功
啫係你生咗個仔而佢聰明過你嘅時候你應該自豪 定 擔心個仔會威脅到自己嘅地位一樣
其實幾多餘

生個控制唔到既仔出來隊冧自己
當然係戇鳩至極既失敗
哩個係好實際有可能出現既危險,擔心點會係多餘,大把科學家擔心
人腦本質上都係一堆好複雜既algorithms
冇人敢講ai會唔會玩到有consciousness

畀自己個仔殺,嗰個人應該虐待過個仔或者姦咗個仔條女

錯誤比喻
人類就算冇'得罪'Ai,只要做到佢夠勁就可能奶野
Ai係工具,一件能力太强大就可能失控既工具
單單係追求提高ai能力而冇認真研究同做足precaution係有危險

而且似乎人類係好擅長幻想自己物理上被消滅(terminator式世界末日)多過社會性上既死亡
在社會意義上點解ai同其他工具唔同,係在於佢有能力取代decision making,足以令社會既中產階級消失,
Rather than其他工具取代既只係下游既勞動力
咁樣好大既問題係會導至整個資本主義用制造同刺激消費去令社會運作既能力消失
挑戰緊既就係社會結構
箇中問題唔係單純休閒生活面咁簡單

我識好少但覺得除左高深既語言運用,unstructured data處理同複雜動作,其他佔大部分既工ai都做到
以上幾樣都發展得好快
90%+人類被機器取代恐怕係連登仔有生之年會見到

有關點解AI可以咁特別地挑戰到成個資本主義系統好多唔同專科既作者都寫過,19才子都有,可以search吓keyword "資本主義 末日 陶傑"

所以點會話同ai鬥係單純棋手同人工智能專家既事,ai每個progress都會影響人類社會
追左個post 7成
令我諗返起前排單姦劫案
上連登 勿認真呀
但老老實實問心丫連登仔
唔好話我睇死你地
或者係屌咩 支那種垃圾狗 低智商意料中事呀 明知要輸就戴晒頭盔呀...etc

成篇野打稻草人 , 都唔知做乜鳩
算啦大家既著眼點唔同
訓先

你一直覺得踩人無問題
搬龍門。

關OP搬龍門乜事?你幫手搬?
追左個post 7成
令我諗返起前排單姦劫案
上連登 勿認真呀
但老老實實問心丫連登仔
唔好話我睇死你地

成篇野打稻草人 , 都唔知做乜鳩

所以我咪隊多個稻草人一齊打囉
追左個post 7成
令我諗返起前排單姦劫案
上連登 勿認真呀
但老老實實問心丫連登仔
唔好話我睇死你地

不如解釋下點解兩登主流到今日都仲會j林丹
人地係自己個領域係第一名,就算係自己地頭度串過馬撚又有咩問題?佢又唔係串人其他野
人地係自己個領域係第一名,就算係自己地頭度串過馬撚又有咩問題?佢又唔係串人其他野

冇話唔串得 , 不過輸左就預自己比人恥笑囉
人類跑步跑左幾千年都輸比一架車

其實以人類去同機械比 好少野可以贏到

你拎條金魚同條鯨魚比 點比呀

頭150手去到完美境界就代表 人輸係輸定力唔夠 就算

真係技術輸 頭150手棋可以同阿法狗打和都算贏左啦
世界第一都唔俾串 666666
最好要謙虛話-6做世界第一先滿意
人地幾歲啊?19就第一仲唔抵串啊
你到死啊都唔知有冇一樣野全世界頭100
根本alphago就唔撚公平 食撚左記憶面包既人類咁
咁撚多cpu同時運算各種落法

利申:冇教養 有料串你唔撚起?
世界第一都唔俾串 666666
最好要謙虛話-6做世界第一先滿意
人地幾歲啊?19就第一仲唔抵串啊
你到死啊都唔知有冇一樣野全世界頭100
根本alphago就唔撚公平 食撚左記憶面包既人類咁
咁撚多cpu同時運算各種落法

利申:冇教養 有料串你唔撚起?

串完衰咗被人預咗被人圍屌,就係咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞