係咪得我一個覺得柯潔其實好可憐

1001 回覆
1598 Like 171 Dislike
講圍棋的確駁唔到 但係記者提問果part又點計先?
lol 邊有4億人睇
4億人睇即係全世界15個入面有一個睇
4億人次就有
成班狗就追撚住人地串過馬撚既說話圍屌佢
當你係世界圍棋最頂尖高手之一 所向披靡 但突然同你講人工智慧勁過你 人超越唔到電腦 作為一個19歲就登頂既人 自大咁又點? c朗唔自大咩?lbj唔自大咩? 佢對戰阿法狗之後睇唔到佢有自大一面 佢無為輸作藉口

你班撚屌 就追撚住人地係支那人 追撚住人地串過馬撚既言論黎屌

忍撚左你班垃圾好撚耐 屌你老母 認真講句 你識條撚圍棋咩
拎數學測驗同LOL同圍棋比較
用呢兩件事黎做例子就知連登質素同年齡層

係囉
LOL係電競 圍棋係棋類比賽
唔一樣架喎

你係咪想咁講?

白撚痴
當ai打敗左西洋棋時
你知唔知圍棋係人類鬥智既最後堡壘 象徵既意義極大
尤其圍棋既性質同好多鬥智棋類同遊戲唔同
你玩西洋棋會有個明確目標 打LOL都有
但圍棋唔同 幾時完 點樣完都難以計劃
而且個變化量之大 唔係其他項目可以比較

打lol既人真係低智d
一個係打一隻熱門遊戲打到頂級
一個係人類頂尖鬥智項目頂級
咁都有得比

其實呢
我比較既重點係「兩者冠軍選手既態度」
而唔係遊戲性質
你分析得好好架
但唔係好貼題咁解囉

你唔好講你18區歌唱冠軍
最尾咪答撚左你 佢同faker既地位差別啦
不過你弱智 唔怪你

我小學uno冠軍都識謙卑啦
點都好大家都係中国人
下次一定贏
原來圍棋重要性連LOL都比唔上
咁我唔玩LOL係咪冇資格上連登

柒左就柒左啦
岩先又討論覆蓋範圍
而家又重要性
唔好上連登啦
又係到單單打打 嘔心

真心,你覺得LOL覆蓋範圍會廣過圍棋?

不如你搵數據證明下圍棋幾多人話
一味態自己感覺
討論黎都冇意思

有冇諗過圍棋少人玩係因為佢難玩
至於lol點解咁多人玩係因為個個細路都打機架啦....互聯網又發達,最重要係lol易玩好多
Lol就算所謂打到個play出黎其實只係操作高啲,同圍棋係兩碼子嘅事
另外
我一早講左囂張輸左俾人笑係應該 你選擇性失明就無計
串完贏咪無聲出囉
串完輸左抵俾人笑啦
如果係白人嘅話,連登仔最多話佢自信心爆棚
柯潔話佢之所以講個句嬴硬係因為佢覺得自己身為圍棋界最後希望唔可以退縮,同時想用出位少少嘅言論製造話題,希望令更多人留意圍棋。而事實上的確令到更多人開始學圍棋,中國棋院個到有反映到呢排多左人去學。 不過連登仔好難放低偏見理性討論

算啦支那係原罪

理性討論下就話人支那人 真係可悲 枉自己日日拎住香港人身份打飛機

柒左就柒左啦
岩先又討論覆蓋範圍
而家又重要性
唔好上連登啦
又係到單單打打 嘔心

一味態自己感覺
討論黎都冇意思

不如你講下論鬥智
有咩項目可以同圍棋比較?

屌你老母講左幾多次唔關智唔智力事
討論緊既係 世界第一應否串鳩人
圍棋係最高智商棋類遊戲
係咪代表圍棋世界第一可以串鳩人呀?
好撚攰呀同你傾計
你加油慢慢啦

LOL世界第一同圍棋世界第一你估邊個知名度高D?
話撚知你LOL第一串到其他玩家一棟都冇但who fucking care?
同埋LOL第一我唔認為有咩咁值得曬命同串
講圍棋的確駁唔到 但係記者提問果part又點計先?

有幾大問題,係自己國家比自己人訪問叫人講返自己語言有咩問題,仲要佢英文應該麻麻。
一直都覺得佢好勁
19歲就爬到上個field 既頂峰

呢啲好講天份, 廿歲不成國手終生無望

係, 三十歲已經係老嘢, 唔同領域上到頂峰嘅年紀唔可以相提並論
見上面講電競,其實都係19,20個陣唔得就係唔得, 23,4都已經跌watt

柒左就柒左啦
岩先又討論覆蓋範圍
而家又重要性
唔好上連登啦
又係到單單打打 嘔心

一味態自己感覺
討論黎都冇意思

起碼圍棋可以生存到幾千年,LOL仲生唔生存到10年?

Lol第一季冠軍m5, 仲有冇人識有冇人記得?
吳清源會唔會冇人識冇人記得?

柒左就柒左啦
岩先又討論覆蓋範圍
而家又重要性
唔好上連登啦
又係到單單打打 嘔心

一味態自己感覺
討論黎都冇意思

不如你講下論鬥智

圍棋係最高智商棋類遊戲
好撚攰呀同你傾計
你加油慢慢啦

講撚左好多次
圍棋冠軍同你垃圾遊戲冠軍差好遠啦
明唔撚明呀
人類鬥智項目冠軍 寸唔撚起?

柒左就柒左啦
岩先又討論覆蓋範圍
而家又重要性
唔好上連登啦
又係到單單打打 嘔心

一味態自己感覺
討論黎都冇意思

不如你講下論鬥智

圍棋係最高智商棋類遊戲
好撚攰呀同你傾計
你加油慢慢啦

問你佢點樣串人又答唔到

柒左就柒左啦
岩先又討論覆蓋範圍
而家又重要性
唔好上連登啦
又係到單單打打 嘔心

一味態自己感覺
討論黎都冇意思

講真個句 中日韓有職業棋院唔在講
世界各地都有好多業餘棋手 有大大小小嘅圍棋研究會
職業有分段位 業餘都有分段位
本身又有好長嘅歷史 有好多圍棋界嘅傳奇人物

LoL而家覆蓋好似大啲係因為你週圍都係年輕人 近年流行玩意
你試下出街捉一個叔咩叫LOL都可以肯定佢唔會知係乜

而圍棋你求其捉一個人黎問都起碼有印象

同埋香港真識捉圍棋甚至有業餘段位嘅人都唔會出聲話你知啫 之前高登都有討論圍棋post

利申lol 一直有玩 唔識捉圍棋

柒左就柒左啦
岩先又討論覆蓋範圍
而家又重要性
唔好上連登啦
又係到單單打打 嘔心

一味態自己感覺
討論黎都冇意思

不如你講下論鬥智

圍棋係最高智商棋類遊戲
好撚攰呀同你傾計
你加油慢慢啦

講撚左好多次
明唔撚明呀

跟住人地又話我地圍爐取暖架啦
如果係白人嘅話,連登仔最多話佢自信心爆棚

人類腦力最後堡壘
J到出血

柒左就柒左啦
岩先又討論覆蓋範圍
而家又重要性
唔好上連登啦
又係到單單打打 嘔心

一味態自己感覺
討論黎都冇意思

不如你講下論鬥智

圍棋係最高智商棋類遊戲
好撚攰呀同你傾計
你加油慢慢啦

問你佢點樣串人又答唔到

得嗰幾句仲要成年前
平心而論,當你做到世界第一嗰陣,見到身邊好多實力同自己相近既高手全部都輸比一個AI,比著你都會唔服,都會想代替人類贏一次
而我亦都唔會否認佢係賽前既言論係偏激同串左少少,但作為人類最後希望既時候,唔通仲要講D咩alphago好勁,我應該唔會贏之類既晦氣說話咩?
站係棋手既立場,如果alphago贏左柯潔,即係代表人類研究圍棋幾千年既歷史都不如一個21世紀既AI程式,旁人睇可能冇乜野,但如果你係真正熱愛圍棋既話,我諗心入面都唔會好受
再講,佢輸左之後亦都大方承認係自己棋藝不足,而冇好似鄭智咁周圍搵藉口黎掩飾自己既失敗,作為世界第一而且年紀咁細,我認為佢已經好得體大方
「這局棋後,AlphaGo在我眼裡十全十美,對我來說,它就是圍棋上帝,」
「對人類來說,我們對圍棋的認識非常有限。」
唔好話我睇死你地,你地之所以會不斷話柯潔串只不過係因為佢係支那人,如果係其他國家一定話佢好型呀又乜又物
如果連登仔真係做到咁對人唔對事既話,我亦都冇野好講

各位屌細力D

輸左技不如ai係事實

學你講, 圍棋玩左「幾千年」
柯kit只係呢3年先係世界第一
你亦唔知將來有無邊個會勁過佢
佢輸左個世界都係咁轉
呢個世界之後繼續會有人玩圍棋
講到咩叫「人類最後希望」
樓主咁認真都唔知係真心 定乜

柒左就柒左啦
岩先又討論覆蓋範圍
而家又重要性
唔好上連登啦
又係到單單打打 嘔心

一味態自己感覺
討論黎都冇意思

不如你講下論鬥智

圍棋係最高智商棋類遊戲
好撚攰呀同你傾計
你加油慢慢啦

講撚左好多次
明唔撚明呀

跟住人地又話我地圍爐取暖架啦

前幾頁答左佢 可能佢弱智唔識睇唔明啦
當你係世界圍棋最頂尖高手之一 所向披靡 但突然同你講人工智慧勁過你 人超越唔到電腦 作為一個19歲就登頂既人 自大咁又點? c朗唔自大咩?lbj唔自大咩? 佢對戰阿法狗之後睇唔到佢有自大一面 佢無為輸作藉口

你班撚屌 就追撚住人地係支那人 追撚住人地串過馬撚既言論黎屌

c朗自大冇比人屌咩 . lbj冇比人屌咩 ? lbj扮鳩德國槍病跟住輸鳩左有冇比人恥笑比人屌呀 . 你都on99 . 人地唔好就代表你都要唔好架啦 ? 好既你唔撚學 ? 你唔叫條友學費達拿 ? on9 . 自大咁又點都講得出 , 你唔撚係想將自大依個詞語變做褒義詞呀 ? 黑你都諗住變白 ? 戇鳩
平心而論,當你做到世界第一嗰陣,見到身邊好多實力同自己相近既高手全部都輸比一個AI,比著你都會唔服,都會想代替人類贏一次
而我亦都唔會否認佢係賽前既言論係偏激同串左少少,但作為人類最後希望既時候,唔通仲要講D咩alphago好勁,我應該唔會贏之類既晦氣說話咩?
站係棋手既立場,如果alphago贏左柯潔,即係代表人類研究圍棋幾千年既歷史都不如一個21世紀既AI程式,旁人睇可能冇乜野,但如果你係真正熱愛圍棋既話,我諗心入面都唔會好受
再講,佢輸左之後亦都大方承認係自己棋藝不足,而冇好似鄭智咁周圍搵藉口黎掩飾自己既失敗,作為世界第一而且年紀咁細,我認為佢已經好得體大方
「這局棋後,AlphaGo在我眼裡十全十美,對我來說,它就是圍棋上帝,」
「對人類來說,我們對圍棋的認識非常有限。」
唔好話我睇死你地,你地之所以會不斷話柯潔串只不過係因為佢係支那人,如果係其他國家一定話佢好型呀又乜又物
如果連登仔真係做到咁對人唔對事既話,我亦都冇野好講

各位屌細力D

輸左技不如ai係事實

學你講, 圍棋玩左「幾千年」
柯kit只係呢3年先係世界第一
你亦唔知將來有無邊個會勁過佢
佢輸左個世界都係咁轉
呢個世界之後繼續會有人玩圍棋
講到咩叫「人類最後希望」
樓主咁認真都唔知係真心 定乜

世界第一都唔係人類最後希望
我唔知之後會唔會有第二個,但起碼佢嗰陣的確係

吹呀

柒左就柒左啦
岩先又討論覆蓋範圍
而家又重要性
唔好上連登啦
又係到單單打打 嘔心

一味態自己感覺
討論黎都冇意思

不如你講下論鬥智

圍棋係最高智商棋類遊戲
好撚攰呀同你傾計
你加油慢慢啦

問你佢點樣串人又答唔到

得嗰幾句仲要成年前

當部電腦同人進步速度一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞