係咪得我一個覺得柯潔其實好可憐

1001 回覆
1598 Like 171 Dislike
阿法狗戰勝了李世石,但戰勝不了我
阿法狗:戰勝了李世石,但戰勝不了我

成個重點都係放係佢串嘴上面。
佢唔串嘴,贏唔到,冇咩人會屌佢。
串嘴又贏唔到咪唔撚抵可憐囉。
搬乜野龍門?
講撚到好似係因為佢輸,所以屌佢咁撚樣。
搞清楚個重點先啦。

問題係佢串嘴係成年前,嗰陣仲要唔知alphago既真正實力
而佢係臨比賽前亦都已經講左難贏同比賽後承認自己不足
成年前既野就不斷放大,近一兩既野就完全無視
得一年前既柯潔先係柯潔,而家既柯潔就唔係柯潔

口賤嘅柯潔唔係柯潔,謙虛嘅柯潔先係柯潔
得未?

我冇話唔係柯潔,我亦都認嗰陣既柯潔係串過馬撚
但起碼我會評價佢全部既言論,唔似得你地班人選擇性無視

你嘅諗法係贏得就串得口賤踩人又得
驚輸先謙虛

你唔係評價佢全部言論,你認同佢呢種見高拜見低踩嘅做人原則

其實贏左就串人既又點會得柯潔
但呢個世界就係咁殘酷,弱肉強食,你輸左就要預左比人串,唔服氣既咪下次捉贏佢再雙倍奉還
唔好睇到人類咁理性,人類絕大部分都只係感性行先既生物

所以就踩人係好合理

算啦大家價值觀唔同,我份人就比較負面同現實
亦都唔好講到得柯潔先會踩人,事實上個個知踩人唔啱但都會試過
就正如D人明知衝燈唔啱但為左時間都會照衝一樣
阿法狗戰勝了李世石,但戰勝不了我
阿法狗:戰勝了李世石,但戰勝不了我

高汁
勁還勁 柒還柒
自己誇下海口之後比人炒三鋪
點解唔鞭得屍?

收皮啦小學雞 世界上無一個頂級選手會係比賽前同你講自己會輸 不論足球定圍棋定其他連登他睇唔起既運動如籃球 個撚個都一定係話try their best and full of confidence 你地呢d社會上毫無影響力既微塵呢 就收撚皮啦
連登仔不嬲弱智,連圍棋都唔識捉係到批鬥人
勁還勁 柒還柒
點解唔鞭得屍?

收皮啦小學雞 世界上無一個頂級選手會係比賽前同你講自己會輸 不論足球定圍棋定其他連登他睇唔起既運動如籃球 個撚個都一定係話try their best and full of confidence 你地呢d社會上毫無影響力既微塵呢 就收撚皮啦

巴打好激動
連登仔不嬲弱智,連圍棋都唔識捉係到批鬥人

咩唔識捉,連登仔圍棋宇宙第一勁過個垃圾柯潔幾百倍

問題係佢串嘴係成年前,嗰陣仲要唔知alphago既真正實力
而佢係臨比賽前亦都已經講左難贏同比賽後承認自己不足
成年前既野就不斷放大,近一兩既野就完全無視
得一年前既柯潔先係柯潔,而家既柯潔就唔係柯潔

得未?

驚輸先謙虛

但呢個世界就係咁殘酷,弱肉強食,你輸左就要預左比人串,唔服氣既咪下次捉贏佢再雙倍奉還

所以就踩人係好合理

你份人負面,鍾意有機會踩人一回事
柯潔自己attention seeking結果被人圍屌係另一樣嘢
你自己覺得自己有問題但係就幫柯潔兜

最大問題係佢太串咀

話自己一定可以嬴, 結果輸左,所以柒到仆街

如果佢可以好語氣咁講:「阿爾法是很厲害的,我的勝算很低,但我也會盡心而戰,希望能嬴」
咁會好好多

人地係世界第一 洗唔洗幫埋Alphagp奶袋底先叫謙虛
人腦 vs 識無限進化既電腦,輸有幾出奇
上年柯潔睇完alphago比賽,覺得自己仲可以贏到
過左一年alphago實力勁左咁多,佢事前都話好難贏
alphago progammer都話係最勢均力敵,算係肯定左佢實力,唔明d人有乜好笑

得未?

驚輸先謙虛

所以就踩人係好合理

你份人負面,鍾意有機會踩人一回事
柯潔自己attention seeking結果被人圍屌係另一樣嘢
你自己覺得自己有問題但係就幫柯潔兜

佢引人注意但佢的確成功左喎
你地而家屌緊佢咪比佢引到你既注意囉
最大問題係佢太串咀

如果佢可以好語氣咁講:「阿爾法是很厲害的,我的勝算很低,但我也會盡心而戰,希望能嬴」
咁會好好多

世界第一都唔可以串,連登仔覺得要宇宙第一捉贏埋外星人先串得
最大問題係佢太串咀

咁會好好多

大佬19歲,世界第一
會講到呢啲野
佢就唔係支那人

所以話, 中國人既性格真係天生臭串
我先講一講我既經歷

我以前讀小學四年級, 數學全班第一, 83分
老師叫我發表感受

我都話:「我唔會因為咁就驕傲, 我會繼續努力, 去到100分」
結果我獲得全班掌聲, 連老師都親毛讚揚我 勝不驕 既精神

事實證明, 19歲柯潔 係人格上, 連我小學四年級果陣都不如

人格上贏到世界第一 果然係跌落地拿翻炸沙嘅極致
最大問題係佢太串咀

咁會好好多

大佬19歲,世界第一
會講到呢啲野
佢就唔係支那人

所以話, 中國人既性格真係天生臭串
我先講一講我既經歷

我以前讀小學四年級, 數學全班第一, 83分
老師叫我發表感受

我都話:「我唔會因為咁就驕傲, 我會繼續努力, 去到100分」
結果我獲得全班掌聲, 連老師都親毛讚揚我 勝不驕 既精神

事實證明, 19歲柯潔 係人格上, 連我小學四年級果陣都不如

人格上贏到世界第一 果然係跌落地拿翻炸沙嘅極致

又推翻篇文出黎
最大問題係佢太串咀

咁會好好多

最大問題係佢太串咀

咁會好好多

話左連登支那就係原罪
拎數學測驗同LOL同圍棋比較
用呢兩件事黎做例子就知連登質素同年齡層

成班垃圾中學雞 眼中只有測驗同打機

成班垃圾中學雞 眼中只有測驗同打機

仲要吹到LOL覆蓋範圍同影響力勁過圍棋嗰下世界級
其實一個世界冠軍點解唔可以有佢嘅自信,圍棋界佢已經最勁,佢冇可能好似業餘人士咁自謙,正如保特都係想跑贏全世界,冇人會賽前講定自己會輸,佢囂張係有道理。
而且Alphago擊敗左佢,唔單止係擊敗左一個支那人,而係擊敗左人類。
勁還勁 柒還柒
點解唔鞭得屍?

係囉
LOL係電競 圍棋係棋類比賽
唔一樣架喎

你係咪想咁講?

白撚痴
當ai打敗左西洋棋時
你知唔知圍棋係人類鬥智既最後堡壘 象徵既意義極大
尤其圍棋既性質同好多鬥智棋類同遊戲唔同
你玩西洋棋會有個明確目標 打LOL都有
但圍棋唔同 幾時完 點樣完都難以計劃
而且個變化量之大 唔係其他項目可以比較

打lol既人真係低智d
一個係打一隻熱門遊戲打到頂級
一個係人類頂尖鬥智項目頂級
咁都有得比

啲小朋友係咁 一講lol少少嘢就衝出黎吠
打機就打機 係要叫電競係到打飛機 仲要拎黎同圍琪比
連登仔成日笑人大愛左膠,但呢件事上又不斷話柯潔唔應該串,柯潔冇口德棋品之類既說話
原來連登仔搬龍門先係最勁
吹捧囂張
連登仔
連登仔成日笑人大愛左膠,但呢件事上又不斷話柯潔唔應該串,柯潔冇口德棋品之類既說話
原來連登仔搬龍門先係最勁

人地世界第一喎
同連登仔之流比,你係咪侮辱緊佢呀?
以事論事,alpha go其實係一個好令圍棋界震撼同埋痛恨既對手 ,21世紀發展得唔耐既科技,就可以輕鬆橫掃棋界任何人

世界第一既柯潔 ,係果刻既串,其實只係媒體刻意深化而製造話題,令到好多睇表面既人誤會左佢
棋界覺得佢果番說話串既人其實唔多,世界第一既佢,係果刻正正需要佢既串去引領成個棋壇去對抗alpha go ,捍衛返人類係圍棋界既領地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞