係咪得我一個覺得柯潔其實好可憐

1001 回覆
1598 Like 171 Dislike
相反更期待柯潔嘅進步
19歲8:2李世乭
第一場輸1/4
呢條友繼續投入圍棋領域
可能會因為alphago呢場嘅落子
改變佢對圍棋嘅睇法
實力有所昇華
如果kobe串鳩後生既lbj , 跟住lbj進步ko kobe係咪唔恥笑得 ?

你咁假設即係代表kobe的確可以贏到後生既lbj,咁佢嗰陣點解唔串得?

搬乜野龍門 ? 講緊佢之後輸左比人恥笑呀大佬 . 答啦 , 咁樣恥笑佢可唔可憐呀

好難代入wor巴打。kobe晚期斷左acl ,邊夠lbj 玩。再者,2016年last個之對lbj,個下post move 撚狗咁撚lbj
係連登勿認真
之前連登聚張相就見到有幾多小朋友啦
平心而論,當你做到世界第一嗰陣,見到身邊好多實力同自己相近既高手全部都輸比一個AI,比著你都會唔服,都會想代替人類贏一次
何以見得 咩代人類
相反更期待柯潔嘅進步
19歲8:2李世乭
第一場輸1/4
呢條友繼續投入圍棋領域
可能會因為alphago呢場嘅落子
改變佢對圍棋嘅睇法
實力有所昇華

佢根本超班 前日5個9段打一個ALPHA GO

佢地5個同柯潔玩過一次 羸半目

你會唔會串個AI呀?死物黎嫁,我唔會咁on9囉 我退一萬步講,佢寸完輸左咪俾人bin 囉

死物又點,死物都捉得贏世界人類圍棋高手
作為人類最強既柯潔,係咪要好撚驚咁話自己好驚alphago?

你個世界除左1就係0,一係好串,一係冚水,可唔可以話alpha go 都係一班人用汗水同努力所形成既製成品,人類就係人類,AI同人類,正如一架跑車同跑100米既保特根本唔可以直接比較,呢場比賽大家平常心看待就好了

又唔會輸尊嚴,一下就將人類同AI劃界,贏同輸都唔會俾人話串同抽水

睇死你班連登仔到嗰陣又會話柯潔懶成熟懶謙虛啦
問心,你地咁不滿柯潔係因為佢既說話而唔係因為國籍? 心知肚明啦
根本嗰陣佢點講都會比位你地入

假設假設再假設,個現實係佢冇咁講,仲要串柒柒,咁輸左俾人抽有咩問題呀

咁你答我,串舊版alphago然後輸比新版alphago係咪值得笑?
先唔講佢係今次比賽前已經講左冇100%信心贏,而亦都已經有數據證明柯潔係可以贏舊版alphago

贏舊版alphago又點?
come on James

唔係一直都係講緊棋品問題咩?
保特會唔會串鳩其他選手,話佢地贏唔到保特?
如果柯潔當時無笑鳩alphago,又邊有人笑佢呀,李世石夠係泡仔,有無俾人笑呀?
莫欺少年窮呀

當時處境佢已經係人類最後一人,有冇聽過輸人唔輸陣呀?如果未開賽就垂頭喪氣咁係咪就滿足曬你班連登仔?
再講佢只係串ag唔會夠自己捉,唔係串李世石廢捉唔贏ag,其實我唔明有乜好屌
如果kobe串鳩後生既lbj , 跟住lbj進步ko kobe係咪唔恥笑得 ?

你咁假設即係代表kobe的確可以贏到後生既lbj,咁佢嗰陣點解唔串得?

搬乜野龍門 ? 講緊佢之後輸左比人恥笑呀大佬 . 答啦 , 咁樣恥笑佢可唔可憐呀

我認為佢可憐呀得未
佢串後生lbj係因為佢真係勁過後生lbj但就同輸比進步後lbj係兩回事黎
而去翻柯潔,佢係同新版alphago比賽前,已經戴左頭盔話冇100%贏,咁你地仲想佢點?

公開講得出就預左比人binc架啦
抵死架wo. 我覺得佢之後既言論冇問題呀 , 答得幾好tim .
我冇想點呀 , 想你地連登仔唔係唔比人bin佢c姐

好難代入wor巴打。kobe晚期斷左acl ,邊夠lbj 玩。再者,2016年last個之對lbj,個下post move 撚狗咁撚lbj

假設姐 , kobe都冇串過lbj ? 好似係
其實話柯潔臭串個班人到底有無睇過佢d真人訪問?

https://youtu.be/cb6yUhrLz58

比條佢今日賽後既比你地睇
其實佢講野都好謙

其實佢講野都好謙

佢對話嘅對象係李世乭都贏過嘅alphago
佢輸比Master,亦即再改良版alphago
已經講唔會贏倒
仲想佢點
最大問題係佢太串咀

話自己一定可以嬴, 結果輸左,所以柒到仆街

如果佢可以好語氣咁講:「阿爾法是很厲害的,我的勝算很低,但我也會盡心而戰,希望能嬴」
咁會好好多

學你建議佢咁講會有侵柒味lo
如果我係圍棋世界第一,見到身邊咁多個自己既競爭對手都比alphago打贏唔通仲講d咁負面既說話?
我就覺得佢而家咁講反而表示到佢有個信心可以打得贏alphago
好過講咩勝算很低,仲要希望能贏,笑大我個口咩?

其實佢講野都好謙

其實就唔係講緊今日講既野既

其實我就知既
巴打你不如睇下我之前講左d咩先再衝出黎柒啦
我第三次講啦,好多佢比人話串既野都係d紙媒左cut右cut
Cut到淨返串個句先報出黎

再者,佢微博同真人講野完全2個態度黎

你諗住幫佢同佢本人微博acc割席?

其實就無話要幫佢割席既
但你要知好多名人既SNS都唔係佢地自己本人用既
而且單睇佢一方面既野(微博)就話佢臭串
未免太武斷
我就樣樣都有睇d既
最少我係佢d訪問到就睇唔出佢好臭串咁解
講緊係佢講野既態度,根本同微博完全唔同
可以睇下呢個長少少既訪問
https://youtu.be/GJiq2VC5IzM
其實世界第一串有咩問題
Mj同shaq退休咁耐都仲串緊啦
無追曬
見到上面有條友用faker比
我想講嘅係faker打嘅時候都會有必贏嘅自信
但係佢無對media講啫
根本所有世界冠軍都會有捨我其誰呢樣特質
不過柯潔講嗰陣可能因為人類界幾乎無對手 + 低估左alphago
無留一線 輸左咪柒 贏左咪霸氣
反正佢係alphago 度應該學到好多嘢 佢都唔會care啲外人評價
佢得到經驗 我就得到快樂 大家笑完咪算 唔明有咩好討論

死物又點,死物都捉得贏世界人類圍棋高手
作為人類最強既柯潔,係咪要好撚驚咁話自己好驚alphago?

你個世界除左1就係0,一係好串,一係冚水,可唔可以話alpha go 都係一班人用汗水同努力所形成既製成品,人類就係人類,AI同人類,正如一架跑車同跑100米既保特根本唔可以直接比較,呢場比賽大家平常心看待就好了

又唔會輸尊嚴,一下就將人類同AI劃界,贏同輸都唔會俾人話串同抽水

問心,你地咁不滿柯潔係因為佢既說話而唔係因為國籍? 心知肚明啦

假設假設再假設,個現實係佢冇咁講,仲要串柒柒,咁輸左俾人抽有咩問題呀

咁你答我,串舊版alphago然後輸比新版alphago係咪值得笑?
先唔講佢係今次比賽前已經講左冇100%信心贏,而亦都已經有數據證明柯潔係可以贏舊版alphago

如果柯潔當時無笑鳩alphago,又邊有人笑佢呀,李世石夠係泡仔,有無俾人笑呀?
莫欺少年窮呀

當時處境佢已經係人類最後一人,有冇聽過輸人唔輸陣呀?如果未開賽就垂頭喪氣咁係咪就滿足曬你班連登仔?
再講佢只係串ag唔會夠自己捉,唔係串李世石廢捉唔贏ag,其實我唔明有乜好屌

咁做乜鳩拎埋自己8:2輾壓泡菜石去抬高自己棋力係打得贏alphago呀?

其實佢係咪唔撚知alphago識進步 ?

知alphago識進步係咪舊等於唔串得當時最新版既alphag喔?

呢個point 問到口都臭,都未有人駁到

洗唔洗downgrade 返佢黎就柯潔?柯潔有研究過alpha go 同李世石既棋局,甚至master(alpha go)網上交過手既人(包括佢自己)都係研究對象,佢贏果個alpha go 係應該嫁喎,佢可以進步alpha go 唔可以?咁又公平咩?曼城需要盡快輸一場又洗唔洗用返之前d對手同陣式先計數 ?on9 不如整個怎樣才算贏巴塞既新版,怎樣才算贏柯潔啦

其實佢講野都好謙

我回應左嫁啦,自己睇啦
日撚日係到j人地個微博
有片比你又唔睇
根本為反而反
個微博係咪佢d PR打既你都唔知啦
點解唔全面d了解佢先再批評
可憐人自有可恨處
曾經學過少少圍棋,要有連續既專注力同埋精準既戰術,係好困難
佢仲要背負住世界第一名聲 + 同一個唔會出錯既"電腦"捉棋,
可以想像佢既心理壓力有幾大
睇番佢既表現其實唔錯,第二場更加係超水準
真係有興趣既,簡單解釋可以去睇HK01,link我就唔會放架啦,陣間比人話我5毛
更深入討論可以去外國FORUM/百度圍棋吧

老實講,佢作為世界第一真係串得起,
而佢輸左之後都認自己實力未夠,已經算係咁

回番上文,捉棋唔同踢波打機,踢波打機你未必識,起碼睇得明佢地做咩(傳波/入波/進攻緊)
捉棋既野唔識係睇都睇唔明,根本評論唔到
lm
居然咁多正皮

莫欺少年窮呀

咁做乜鳩拎埋自己8:2輾壓泡菜石去抬高自己棋力係打得贏alphago呀?

泡菜山> alpha go (舊版)
棋蝗>泡菜石>alpha go

我認為佢可憐呀得未
佢串後生lbj係因為佢真係勁過後生lbj但就同輸比進步後lbj係兩回事黎
而去翻柯潔,佢係同新版alphago比賽前,已經戴左頭盔話冇100%贏,咁你地仲想佢點?

公開講得出就預左比人binc架啦
抵死架wo. 我覺得佢之後既言論冇問題呀 , 答得幾好tim .
我冇想點呀 , 想你地連登仔唔係唔比人bin佢c姐

唔關支那事都係一樣下場柒一次已經夠俾你班友bin一世
又唔見有人幫關家姐口,佢咪仲慘,聽錯左俾人笑一世問心,例如ou潮文條友話發現自己錯左好天真,你班友又咪繼續笑 除非佢真係做到曬篇文堆嘢,咁就全世界
lm
居然咁多正皮

歡迎討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞