係咪得我一個覺得柯潔其實好可憐

1001 回覆
1598 Like 171 Dislike
其實話柯潔臭串個班人到底有無睇過佢d真人訪問?

https://youtu.be/cb6yUhrLz58

比條佢今日賽後既比你地睇
其實佢講野都好謙

其實就唔係講緊今日講既野既

其實我就知既
巴打你不如睇下我之前講左d咩先再衝出黎柒啦
我第三次講啦,好多佢比人話串既野都係d紙媒左cut右cut
Cut到淨返串個句先報出黎

再者,佢微博同真人講野完全2個態度黎

你諗住幫佢同佢本人微博acc割席?

其實就無話要幫佢割席既
但你要知好多名人既SNS都唔係佢地自己本人用既
而且單睇佢一方面既野(微博)就話佢臭串
未免太武斷
我就樣樣都有睇d既
最少我係佢d訪問到就睇唔出佢好臭串咁解
講緊係佢講野既態度,根本同微博完全唔同
可以睇下呢個長少少既訪問
https://youtu.be/GJiq2VC5IzM

official 微博 , 講既野冇人會理係咪佢打理 . 如果唔係連公廁打rest in piece都唔洗恥笑
其實世界第一串有咩問題
Mj同shaq退休咁耐都仲串緊啦

串完贏左咪霸氣,輸左咪俾人bin

你個世界除左1就係0,一係好串,一係冚水,可唔可以話alpha go 都係一班人用汗水同努力所形成既製成品,人類就係人類,AI同人類,正如一架跑車同跑100米既保特根本唔可以直接比較,呢場比賽大家平常心看待就好了

又唔會輸尊嚴,一下就將人類同AI劃界,贏同輸都唔會俾人話串同抽水

睇死你班連登仔到嗰陣又會話柯潔懶成熟懶謙虛啦
問心,你地咁不滿柯潔係因為佢既說話而唔係因為國籍? 心知肚明啦
根本嗰陣佢點講都會比位你地入

假設假設再假設,個現實係佢冇咁講,仲要串柒柒,咁輸左俾人抽有咩問題呀

咁你答我,串舊版alphago然後輸比新版alphago係咪值得笑?
先唔講佢係今次比賽前已經講左冇100%信心贏,而亦都已經有數據證明柯潔係可以贏舊版alphago

贏舊版alphago又點?
come on James

唔係一直都係講緊棋品問題咩?
保特會唔會串鳩其他選手,話佢地贏唔到保特?
如果柯潔當時無笑鳩alphago,又邊有人笑佢呀,李世石夠係泡仔,有無俾人笑呀?
莫欺少年窮呀

當時處境佢已經係人類最後一人,有冇聽過輸人唔輸陣呀?如果未開賽就垂頭喪氣咁係咪就滿足曬你班連登仔?
再講佢只係串ag唔會夠自己捉,唔係串李世石廢捉唔贏ag,其實我唔明有乜好屌

咁做乜鳩拎埋自己8:2輾壓泡菜石去抬高自己棋力係打得贏alphago呀?

8:2唔叫輾壓係咪叫小勝?
再講佢亦都真係捉得贏舊版alphago
無追曬
見到上面有條友用faker比
我想講嘅係faker打嘅時候都會有必贏嘅自信
但係佢無對media講啫
根本所有世界冠軍都會有捨我其誰呢樣特質
不過柯潔講嗰陣可能因為人類界幾乎無對手 + 低估左alphago
無留一線 輸左咪柒 贏左咪霸氣
反正佢係alphago 度應該學到好多嘢 佢都唔會care啲外人評價
佢得到經驗 我就得到快樂 大家笑完咪算 唔明有咩好討論

咪就係咁簡單
連登某部份人啲質素真係喺依個Post睇到曬

ai係一樣新興既野,人類幾千年黎不斷鑽研圍棋,被一樣新興既野挑戰,作為世界第一唔可以捍衛依個最後既希望??

仲有見到前面有人留言話咩 我勝算很低,但會盡力 我真係笑撚左出黎

其實佢講野都好謙

其實我就知既

一定係佢個微博cut左cut右,Cut到淨返串個句先報出黎
段微博得幾句又係cut?
係咪要分微博柯潔,真人柯潔?
你當佢有人格障礙?
24個柯潔?

咁Trump Trump可以分幾十個啦
電視節目trump
朋友間講咸野trump
老闆Trump
參選前講大左既trump
當選trump
走數trump
twitter trump
etc
"平時Trump Trump 唔係咁串架,你睇下佢屌佢老婆果時,好死魚架"

咪撚on9啦,上網講野唔洗負責?

當時微博就阿法狗,宜家就阿法圍棋
你可以話佢年少無知,年少輕狂,
串完又輸左就係事實

ai係一樣新興既野,人類幾千年黎不斷鑽研圍棋,被一樣新興既野挑戰,作為世界第一唔可以捍衛依個最後既希望??

仲有見到前面有人留言話咩 我勝算很低,但會盡力 我真係笑撚左出黎

仲有個咩數學全班第一真係笑撚左
如果kobe串鳩後生既lbj , 跟住lbj進步ko kobe係咪唔恥笑得 ?

你咁假設即係代表kobe的確可以贏到後生既lbj,咁佢嗰陣點解唔串得?

搬乜野龍門 ? 講緊佢之後輸左比人恥笑呀大佬 . 答啦 , 咁樣恥笑佢可唔可憐呀

我認為佢可憐呀得未
佢串後生lbj係因為佢真係勁過後生lbj但就同輸比進步後lbj係兩回事黎
而去翻柯潔,佢係同新版alphago比賽前,已經戴左頭盔話冇100%贏,咁你地仲想佢點?

公開講得出就預左比人binc架啦
抵死架wo. 我覺得佢之後既言論冇問題呀 , 答得幾好tim .
我冇想點呀 , 想你地連登仔唔係唔比人bin佢c姐

唔關支那事都係一樣下場柒一次已經夠俾你班友bin一世
又唔見有人幫關家姐口,佢咪仲慘,聽錯左俾人笑一世問心,例如ou潮文條友話發現自己錯左好天真,你班友又咪繼續笑 除非佢真係做到曬篇文堆嘢,咁就全世界

所以做人留一線,日後好相見
依家係佢全盛時期一野俾自己輕視過既對手一野ko,俾我都抱頭崩潰
如果kobe串鳩後生既lbj , 跟住lbj進步ko kobe係咪唔恥笑得 ?

你咁假設即係代表kobe的確可以贏到後生既lbj,咁佢嗰陣點解唔串得?

搬乜野龍門 ? 講緊佢之後輸左比人恥笑呀大佬 . 答啦 , 咁樣恥笑佢可唔可憐呀

我認為佢可憐呀得未
佢串後生lbj係因為佢真係勁過後生lbj但就同輸比進步後lbj係兩回事黎
而去翻柯潔,佢係同新版alphago比賽前,已經戴左頭盔話冇100%贏,咁你地仲想佢點?

公開講得出就預左比人binc架啦
抵死架wo. 我覺得佢之後既言論冇問題呀 , 答得幾好tim .
我冇想點呀 , 想你地連登仔唔係唔比人bin佢c姐

唔關支那事都係一樣下場柒一次已經夠俾你班友bin一世
又唔見有人幫關家姐口,佢咪仲慘,聽錯左俾人笑一世問心,例如ou潮文條友話發現自己錯左好天真,你班友又咪繼續笑 除非佢真係做到曬篇文堆嘢,咁就全世界

係都要屈我係針對支那 , 都唔知做乜 .
我講多次 , 如果alpha go對條支那 , 我希望條友贏
佢串都係串alphago
alphago都未嬲

咪係
成堆人皇帝唔急太監急
話唔定AlphaGo係傲嬌,好鍾意柯潔咁串佢呢

話唔定你老母以前做雞生左你個野仔添

算啦佢地識條撚最後希望咩
M記食雞翼佢地就識
其實我諗呢度仲有好多人張呢次人機大戰當成

跑車 vs 保特

咁睇,實際上係更複雜厲害

單靠運算速度快過人 alphago 並唔可能去到咁既高度,圍棋變化亦無可能算得晒

事實上alphago 落子唔需要用到幾多時間

佢係用視覺網絡去模擬 棋感, 即係一望落去邊d位似好棋邊d位似壞棋,然下先係數個好棋位置運算下一步

而 直覺 創意 一直都係人類既強項,但原來係目標明確既情況底下電腦可以將特定直覺重現

所以今次alphago係直觀感覺既重點突破 而唔係計算快慢既問題

你會唔會叫保特做人類最後希望同架F1跑

其實佢講野都好謙

其實我就知既

你當佢有人格障礙?
24個柯潔?

電視節目trump
朋友間講咸野trump
老闆Trump
當選trump
走數trump
etc
"平時Trump Trump 唔係咁串架,你睇下佢屌佢老婆果時,好死魚架"

串完又輸左就係事實

其實話穩勝都冇咩咁特別, 佢最串係話阿法狗 又唔見敢係記招提
其實我諗呢度仲有好多人張呢次人機大戰當成

跑車 vs 保特

咁睇,實際上係更複雜厲害

單靠運算速度快過人 alphago 並唔可能去到咁既高度,圍棋變化亦無可能算得晒

事實上alphago 落子唔需要用到幾多時間

佢係用視覺網絡去模擬 棋感, 即係一望落去邊d位似好棋邊d位似壞棋,然下先係數個好棋位置運算下一步

而 直覺 創意 一直都係人類既強項,但原來係目標明確既情況底下電腦可以將特定直覺重現

所以今次alphago係直觀感覺既重點突破 而唔係計算快慢既問題
用機械人比先岩 用跑車根本ON9
其實世界第一串有咩問題
Mj同shaq退休咁耐都仲串緊啦

串完贏左咪霸氣,輸左咪俾人bin

exactly

其實佢講野都好謙

其實我就知既

你當佢有人格障礙?
24個柯潔?

電視節目trump
朋友間講咸野trump
老闆Trump
當選trump
走數trump
etc

串完又輸左就係事實

其實話穩勝都冇咩咁特別, 佢最串係話阿法狗 又唔見敢係記招提

但阿法狗明明係大陸官譯,而唔係佢自己老作

蔑視對手就叫捍衛
唔怪得支那人咁撚乞人憎,原來有咁既價值觀

得唔得同好唔好既問題大家都可以討論咁耐仲要一大堆人離曬題
連登質素

比例子都比好d啦。
F1 同人比
同一個 輸過比 泡菜石 既ai vs棋蝗
呢兩pair比,離撚哂罩

蔑視對手就叫捍衛
唔怪得支那人咁撚乞人憎,原來有咁既價值觀

阿法狗勝不了我就叫蔑視
同埋阿法狗係官方譯名
最大問題係佢太串咀

話自己一定可以嬴, 結果輸左,所以柒到仆街

如果佢可以好語氣咁講:「阿爾法是很厲害的,我的勝算很低,但我也會盡心而戰,希望能嬴」
咁會好好多

大佬19歲,世界第一
會講到呢啲野
佢就唔係支那人

所以話, 中國人既性格真係天生臭串
我先講一講我既經歷

我以前讀小學四年級, 數學全班第一, 83分
老師叫我發表感受

我都話:「我唔會因為咁就驕傲, 我會繼續努力, 去到100分」
結果我獲得全班掌聲, 連老師都親毛讚揚我 勝不驕 既精神

事實證明, 19歲柯潔 係人格上, 連我小學四年級果陣都不如

終極道德撚
最大問題係佢太串咀

話自己一定可以嬴, 結果輸左,所以柒到仆街

如果佢可以好語氣咁講:「阿爾法是很厲害的,我的勝算很低,但我也會盡心而戰,希望能嬴」
咁會好好多

大佬任何競技項目
個個都話自己會贏架啦
自己都唔俾信心自己有撚得打咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞