係咪得我一個覺得柯潔其實好可憐

1001 回覆
1598 Like 171 Dislike
可憐就唔會既,錢已收
只係幫Google 個ai debug
只係大家太大反應
拎數學測驗同LOL同圍棋比較
用呢兩件事黎做例子就知連登質素同年齡層

係囉
LOL係電競 圍棋係棋類比賽
唔一樣架喎

你係咪想咁講?

白撚痴
當ai打敗左西洋棋時
你知唔知圍棋係人類鬥智既最後堡壘 象徵既意義極大
尤其圍棋既性質同好多鬥智棋類同遊戲唔同
你玩西洋棋會有個明確目標 打LOL都有
但圍棋唔同 幾時完 點樣完都難以計劃
而且個變化量之大 唔係其他項目可以比較

打lol既人真係低智d
一個係打一隻熱門遊戲打到頂級
一個係人類頂尖鬥智項目頂級
咁都有得比

其實呢
我比較既重點係「兩者冠軍選手既態度」
而唔係遊戲性質
你分析得好好架
但唔係好貼題咁解囉

你唔好講你18區歌唱冠軍
最尾咪答撚左你 佢同faker既地位差別啦
不過你弱智 唔怪你

我小學uno冠軍都識謙卑啦

《英雄聯盟》受到普遍的讚譽,並在一般玩家間享有高人氣。至2014年1月為止,超過6700萬名玩家每個月至少玩一次《英雄聯盟》,而每天都玩的玩家超過2700萬,高峰時段有超過750萬人同時在線上[3]。2016年9月,該公司估計全世界每個月有超過1億名的活躍玩家

《英雄聯盟》在電子競技的領域裡有著傑出的表現,自2011年起,在北美和歐洲,Riot Games分別在洛杉磯和柏林組織了英雄聯盟全球總決賽,來自各地的十數個專業隊伍在賽場上一決高下[6],而台灣、韓國、南美洲等地也舉辦過區域賽[7]。在2016年的賽季的冠軍戰中,同時有1470萬線上觀看的觀眾,該屆的總獎金超過500萬美金,冠軍獎金為200萬美金[8]。

想知圍棋有幾多億人捉

On9完未?
Lol完全比唔上圍棋的複雜性
所以google整圍棋ai 都唔整lol ai
多唔多人睇?
Google:wfc

一個x同y都係一個可能性,仲未計個個技能唔同
圍棋只係易debug好多
用下你個死人腦
比唔上複雜性都講得出

盲反都比少少point

on9真係冇撚藥醫
10^172知唔知有幾大
問下cs佬寫自動食兵ai易定食子ai易?
Lol
笑到訓唔著
上面笑無人識,之後比數據柒左就轉去講複雜性
無讀Engine都至少讀過數學概率啦掛?
wfc 聽日準時返工啦 垃圾港豬
朱仔成巴 成班真心
成班傻仔俾五毛講兩句就嘈左成日
成大堆圍棋post 內容loop左幾十次都未停
洗到成個時事台得返啲垃圾post
上面笑無人識,之後比數據柒左就轉去講複雜性
無讀Engine都至少讀過數學概率啦掛?

Lol?
我真係laugh out loud啦
Lol好撚複雜呀 又要食兵又要推塔
唉屌 一個POST引哂LOL班弱智仔出黎 柒完仲要再衝出黎柒多鑊
樓上話圍棋難啲果班係咪齋9up無睇過新聞
專家一早話唔會研究lol係因為lol變數大過圍棋好多

首先圍棋係落子有哂位置, 但lol地圖你計coordinate一定大過圍棋個棋盤幾百倍
其次圍棋係1v1, lol主流係講緊5v5, 如果alphago只係其中一個隊友, 咁有豬隊友一定死
如果5個都係alphago, 同樣對面變數都好大, 因為alphago玩左右互博既學習過程都係以雙方都穩定發揮同以嬴為主
但如果對面隊係無啦啦有個送頭, alphago學習過程入面根本未出現過
咁就有機會好似上年對李世石果陣因為未見過而中bug, 之後輸左

再者 deepmind一早話左下一個目標係starcraft, 同lol一樣既即時戰略遊戲
仲有咩好拗
10^172 呀
知唔知幾多個0呀
你lol點計都冇可能大過呢個數
呢個post好正
證明連登仔對事不對人
《英雄聯盟》受到普遍的讚譽,並在一般玩家間享有高人氣。至2014年1月為止,超過6700萬名玩家每個月至少玩一次《英雄聯盟》,而每天都玩的玩家超過2700萬,高峰時段有超過750萬人同時在線上[3]。2016年9月,該公司估計全世界每個月有超過1億名的活躍玩家

《英雄聯盟》在電子競技的領域裡有著傑出的表現,自2011年起,在北美和歐洲,Riot Games分別在洛杉磯和柏林組織了英雄聯盟全球總決賽,來自各地的十數個專業隊伍在賽場上一決高下[6],而台灣、韓國、南美洲等地也舉辦過區域賽[7]。在2016年的賽季的冠軍戰中,同時有1470萬線上觀看的觀眾,該屆的總獎金超過500萬美金,冠軍獎金為200萬美金[8]。

想知圍棋有幾多億人捉

On9完未?
多唔多人睇?

用下你個死人腦
比唔上複雜性都講得出

盲反都比少少point

on9真係冇撚藥醫

柒夠未
棋盤19*19
LOL場自己睇memory 幾多萬*幾多萬啦
現有嘅自動食兵係script唔係ai呀
走位用人腦架,你比喻只係人捉棋,AI提子咋
Lol=最複雜遊戲
連登仔好波

想知圍棋有幾多億人捉

On9完未?
多唔多人睇?

用下你個死人腦
比唔上複雜性都講得出

盲反都比少少point

on9真係冇撚藥醫

柒夠未
棋盤19*19
LOL場自己睇memory 幾多萬*幾多萬啦
現有嘅自動食兵係script唔係ai呀
走位用人腦架,你比喻只係人捉棋,AI提子咋

搵個lol大過10^172的數收我皮咪得
Lol
串人無人識,比數據,柒左
串人複雜性,唔識數學唔識CS,又柒左

想點呀
除左歷史圍棋同棋魂好睇仲可以J乜野
追左陣post發覺真係無人知deepmind下個目標係打starcraft
research都唔做就人屌佢又屌, 連登真係好低質
屌一個世界第一臭串 佢唔串仲邊個串得起

更何況戰前既宣言 講得囂張d 話要屌打對面 有咩出奇? 俾自己信心 底氣呀嘛

世人既第1名 有邊個唔會驕傲 邊個唔係有野心

你要話邊個邊個球皇夠勁但佢地無串 但人地幾十歲人 人生經驗多 講野圓滑d 但咁又代表佢地心入面無咁諗? 邊個知

唉連登仔真係好撚低質 一味屌人支那講野臭串
追左陣post發覺真係無人知deepmind下個目標係打starcraft

唔好亂講野呀
人地雖然唔識數學同CS,但好有文化架
10^172咁撚細都可以拎黎串人

唔好亂講野呀
人地雖然唔識數學同CS,但好有文化架
10^172咁撚細都可以拎黎串人

So once the environment is constructed, the agent—in this case the AI—is introduced into it and then the learning process begins. In order to close the loop, DeepMind needs to ensure the AI can take in observations and output actions on the environment. While the basic structure of this loop has been used in the past, Starcraft 2 makes the deep learning potential more complex; it’s a vast distance from moving a joystick left or right on an Atari console or recognising the 19-by-19 frames on a Go board.

小學雞鬼佬

首先圍棋係落子有哂位置, 但lol地圖你計coordinate一定大過圍棋個棋盤幾百倍
其次圍棋係1v1, lol主流係講緊5v5, 如果alphago只係其中一個隊友, 咁有豬隊友一定死
如果5個都係alphago, 同樣對面變數都好大, 因為alphago玩左右互博既學習過程都係以雙方都穩定發揮同以嬴為主
但如果對面隊係無啦啦有個送頭, alphago學習過程入面根本未出現過
咁就有機會好似上年對李世石果陣因為未見過而中bug, 之後輸左

再者 deepmind一早話左下一個目標係starcraft, 同lol一樣既即時戰略遊戲
仲有咩好拗

首先圍棋係落子有哂位置, 但CS 1.6 地圖你計coordinate一定大過圍棋個棋盤幾百倍
其次圍棋係1v1, CS 1.6 主流係講緊n v n, 如果alphago只係其中一個隊友, 咁有豬隊友一定死
如果 n 個都係alphago, 同樣對面變數都好大, 因為alphago玩左右互博既學習過程都係以雙方都穩定發揮同以嬴為主

隻隻GAME都係啦你咁講.. LOL

仲有咩好拗

首先圍棋係落子有哂位置, 但CS 1.6 地圖你計coordinate一定大過圍棋個棋盤幾百倍
其次圍棋係1v1, CS 1.6 主流係講緊n v n, 如果alphago只係其中一個隊友, 咁有豬隊友一定死
如果 n 個都係alphago, 同樣對面變數都好大, 因為alphago玩左右互博既學習過程都係以雙方都穩定發揮同以嬴為主

隻隻GAME都係啦你咁講.. LOL

的確大部分Game都複雜過圍棋
所以用複雜性串人真係柒到飛起
仲笑人小學雞 Deepmind真係小學雞啦今鋪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞