係咪得我一個覺得柯潔其實好可憐

1001 回覆
1598 Like 171 Dislike
平心而論,當你做到世界第一嗰陣,見到身邊好多實力同自己相近既高手全部都輸比一個AI,比著你都會唔服,都會想代替人類贏一次
而我亦都唔會否認佢係賽前既言論係偏激同串左少少,但作為人類最後希望既時候,唔通仲要講D咩alphago好勁,我應該唔會贏之類既晦氣說話咩?
站係棋手既立場,如果alphago贏左柯潔,即係代表人類研究圍棋幾千年既歷史都不如一個21世紀既AI程式,旁人睇可能冇乜野,但如果你係真正熱愛圍棋既話,我諗心入面都唔會好受
再講,佢輸左之後亦都大方承認係自己棋藝不足,而冇好似鄭智咁周圍搵藉口黎掩飾自己既失敗,作為世界第一而且年紀咁細,我認為佢已經好得體大方
「這局棋後,AlphaGo在我眼裡十全十美,對我來說,它就是圍棋上帝,」
「對人類來說,我們對圍棋的認識非常有限。」
唔好話我睇死你地,你地之所以會不斷話柯潔串只不過係因為佢係支那人,如果係其他國家一定話佢好型呀又乜又物
如果連登仔真係做到咁對人唔對事既話,我亦都冇野好講

各位屌細力D
連登仔都唔係第一日係咁
中國籍有乜討論價值
連登仔不嬲都小撚氣架啦
自己就180 會考30 分
圍棋世界第一就話人支那蝗蟲
香港人只會睇死對方,睇人失敗先滿足
到左人地成功就會眼紅或者捉人d小錯處

比著佢今次贏到一場,一樣會話alpha go未完善,睇下佢下次有沒咁好彩次類
香港人只會睇死對方,睇人失敗先滿足
到左人地成功就會眼紅或者捉人d小錯處

比著佢今次贏到一場,一樣會話alpha go未完善,睇下佢下次有沒咁好彩
連登仔不嬲都小撚氣架啦
自己就180 會考30 分
圍棋世界第一就話人支那蝗蟲

見過有連登仔可悲到話人地個世界第一係買翻黎添
係連登中國就係原罪,完全冇野係好
一直都覺得佢好勁
19歲就爬到上個field 既頂峰
蝗國人都做到世界第一

連登仔呢
點解咁少負皮
串柯潔廢既連登仔呢?
勁還勁 柒還柒
自己誇下海口之後比人炒三鋪
點解唔鞭得屍?

柯潔垃圾,是但抽件都贏佢
勁還勁 柒還柒
自己誇下海口之後比人炒三鋪
點解唔鞭得屍?

嘩屌入左狗竇
出番去先

柯潔垃圾,是但抽件都贏佢

你,同我出黎
平心而論,當你做到世界第一嗰陣,見到身邊好多實力同自己相近既高手全部都輸比一個AI,比著你都會唔服,都會想代替人類贏一次
而我亦都唔會否認佢係賽前既言論係偏激同串左少少,但作為人類最後希望既時候,唔通仲要講D咩alphago好勁,我應該唔會贏之類既晦氣說話咩?
站係棋手既立場,如果alphago贏左柯潔,即係代表人類研究圍棋幾千年既歷史都不如一個21世紀既AI程式,旁人睇可能冇乜野,但如果你係真正熱愛圍棋既話,我諗心入面都唔會好受
再講,佢輸左之後亦都大方承認係自己棋藝不足,而冇好似鄭智咁周圍搵藉口黎掩飾自己既失敗,作為世界第一而且年紀咁細,我認為佢已經好得體大方
「這局棋後,AlphaGo在我眼裡十全十美,對我來說,它就是圍棋上帝,」
唔好話我睇死你地,你地之所以會不斷話柯潔串只不過係因為佢係支那人,如果係其他國家一定話佢好型呀又乜又物

各位屌細力D

串既前題係串得起,佢公開話人地研究既心血結晶做阿法狗。串完贏左叫串咀,串完輸左就係自已on9

最後咪又輸左,唔係笑佢捉棋廢,係笑佢自取其辱,輸左俾佢自己口中既阿法狗

如果一開始就係有禮貌,邊有人笑佢,話曬都公認世界第一
中國人冇咩好討論
如果係日本或外國人即刻喊到瀨晒屎咁
嘩屌入左狗竇
出番去先

唔送
不過你除左人生攻擊仲有乜識講?

唔通保特跑輸跑車或者噴射機就會咁咩?
最大問題係佢太串咀

話自己一定可以嬴, 結果輸左,所以柒到仆街

如果佢可以好語氣咁講:「阿爾法是很厲害的,我的勝算很低,但我也會盡心而戰,希望能嬴」
咁會好好多
支那就是原罪

各位屌細力D

串既前題係串得起,佢公開話人地研究既心血結晶做阿法狗。串完贏左叫串咀,串完輸左就係自已on9

最後咪又輸左,唔係笑佢捉棋廢,係笑佢自取其辱,輸左俾佢自己口中既阿法狗

如果一開始就係有禮貌,邊有人笑佢,話曬都公認世界第一

世界第一都串唔起,咁冇人可以係圍棋領域上串得起
而且我印象中阿法狗好似係大陸譯名,好似google變谷哥咁
即使alphago開發者都認同柯潔既實力 連登仔一樣踩到佢一文不值
大佬19歲去到世界第一 係抵佢串同囂張 輸左比alphago又無賴三賴四 我都唔明無咩好屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞