係咪得我一個覺得柯潔其實好可憐

1001 回覆
1598 Like 171 Dislike
拎數學測驗同LOL同圍棋比較
用呢兩件事黎做例子就知連登質素同年齡層

我都打左個突,LOL

咁不如你分析下用LOL比有咩問題先
三條友又講唔出有咩問題
係到單單打打圍爐 好嘔心

LOL無論覆蓋範圍同影響力都細圍棋咁多,得罪講句,就算世界冠軍串都冇人知同冇人會理啦

lol上屆世界比賽有4億人睇
圍棋呢
真心想探討下

所以場次嘅合共累積人數咋,一個人入十次當十個人架,更何況世界賽連外圍賽加埋成6-70場?你唔係真係以為lol hit成咁啊嘛?

4億人睇?
你總觀看次數加埋晒咋嘛

美國超級碗 ( 大約兩億人睇直播) 今年賣廣告個價錢係五百萬美金左右

比超級碗多人睇直播既好似都係得世界盃 歐洲盃 歐聯 等等
有四億人睇直播大把人科水做贊助/搞戰隊玩啦

真係好想講 你班lol撚唔好再沖出黎柒啦 比個電競名你算比面架啦 就算你100個英雄5v5既組合都係有限 玩法都係有限 講撚咩 人地圍棋計都計唔撚到呀 咪撚玩啦五寶

呢期hit咋
純粹唔鍾意佢突然愛國
要講幾多次先得。佢講呢d嘅時候李世乭先同alphago打咗一兩場,打完三場佢已經話錯估咗,同alphago打都唔係咁大把握。去到今次未打之前都已經承認好難贏,抱著必勝的決心必死的信念。係咁捉住第一句就無限loop

算啦 班賤種狗駁唔到架啦 你何必呢

屌你老母駁撚左你你又扮睇唔到 . 你真係賤種過賤種狗 . 你連binc都唔撚比就上baby kingdom啦賤種

人地自己改變左既睇法都計
你不如攞埋大家小學生作既我的志願黎鞭啦

咪就係
deepmind 之前根本無人估到圍棋AI 可以去到呢個地步

贏到佢個大對手李世石都仲估唔到 ? 唔撚知都唔洗咁口嚮嚮呀嘛 .

可唔可以唔好咁無恥,上面先講完又扮失憶

'要講幾多次先得。佢講呢d嘅時候李世乭先同alphago打咗一兩場,打完三場佢已經話錯估咗,同alphago打都唔係咁大把握。去到今次未打之前都已經承認好難贏,抱著必勝的決心必死的信念。係咁捉住第一句就無限loop'
柯潔口嚮嚮跟住輸到咁撚樣真係好柒

最勢均力敵既博弈,頭50子完美,研發者都佩服讚嘆柯潔既棋藝=輸到咁撚樣
唔講唔知以為alohago盤盤都大炒柯潔

吓 , 咁佢講撚到自己贏硬架嘛 . 點知連一局都贏唔到 , 唔係輸到咁撚樣係乜

屌 成個post 最柒就係你條小丑
係度學人玩單單打打又冇point

佢串嘴句野係舊年李世石輸第一場個陣講
但個場李世石捉得唔算好
所以有人話李世石如果發揮得好可以夠alpha go 打
但個陣根本冇人估到alpha go 會進步呢種水平
你睇返今年捉頭兩場都算世均力敵 係最後輸少少
但alpha go 唔係傳統程式咁記棋譜 而係不斷同自己捉去進步 (現實黎講呢d進步只有天分高既人先有掌握到 所以先會圍棋二十歲做到大國手 一生無望 而且佢進步既速度係有天分既人既幾倍以上 )
如果今年打進化版只係輸小小 咁佢舊年打原版既話贏既機會真係唔細

當你20歲都唔夠就係呢一種咁依賴天賦既專業領域上做到世界第一 仲要係打敗左上一代最勁個條友 比著你都串啦

幫你cap 多幾次
世界第一都唔俾串 666666
最好要謙虛話-6做世界第一先滿意
人地幾歲啊?19就第一仲唔抵串啊
你到死啊都唔知有冇一樣野全世界頭100
根本alphago就唔撚公平 食撚左記憶面包既人類咁
咁撚多cpu同時運算各種落法

利申:冇教養 有料串你唔撚起?

串完衰咗被人預咗被人圍屌,就係咁簡單

依家係人類同人工智能鬥,正如樓主咁講佢係世界第一,某程度上代表緊全人類,依家連全人類最有希望贏果個都贏唔到,人類已經不如人工智能,我真係屌唔落
人類跑步跑左幾千年都輸比一架車

其實以人類去同機械比 好少野可以贏到

你拎條金魚同條鯨魚比 點比呀

頭150手去到完美境界就代表 人輸係輸定力唔夠 就算

真係技術輸 頭150手棋可以同阿法狗打和都算贏左啦

人類所謂鑽研圍棋幾千年
咪又係古代東南亞一小撮人圍威喂
AI反而係人類近代知識結晶
勁還勁 柒還柒
自己誇下海口之後比人炒三鋪
點解唔鞭得屍?

你老母個西就比人誇
Lol
圍棋之所以咁難在於可能性
圍棋可能性係多過宇宙的粒子數
所以電腦一直冇得狂計計哂所有可能性
呢個就係人類仲贏到電腦的領域
但最後都係俾ai攻破埋
睇正負評都知啦
係得幾個小丑係度屌屌屌
平心而論,當你做到世界第一嗰陣,見到身邊好多實力同自己相近既高手全部都輸比一個AI,比著你都會唔服,都會想代替人類贏一次
而我亦都唔會否認佢係賽前既言論係偏激同串左少少,但作為人類最後希望既時候,唔通仲要講D咩alphago好勁,我應該唔會贏之類既晦氣說話咩?
站係棋手既立場,如果alphago贏左柯潔,即係代表人類研究圍棋幾千年既歷史都不如一個21世紀既AI程式,旁人睇可能冇乜野,但如果你係真正熱愛圍棋既話,我諗心入面都唔會好受
再講,佢輸左之後亦都大方承認係自己棋藝不足,而冇好似鄭智咁周圍搵藉口黎掩飾自己既失敗,作為世界第一而且年紀咁細,我認為佢已經好得體大方
「這局棋後,AlphaGo在我眼裡十全十美,對我來說,它就是圍棋上帝,」
「對人類來說,我們對圍棋的認識非常有限。」
唔好話我睇死你地,你地之所以會不斷話柯潔串只不過係因為佢係支那人,如果係其他國家一定話佢好型呀又乜又物
如果連登仔真係做到咁對人唔對事既話,我亦都冇野好講

各位屌細力D

串既前題係串得起,佢公開話人地研究既心血結晶做阿法狗。串完贏左叫串咀,串完輸左就係自已on9

最後咪又輸左,唔係笑佢捉棋廢,係笑佢自取其辱,輸左俾佢自己口中既阿法狗

如果一開始就係有禮貌,邊有人笑佢,話曬都公認世界第一

世界第一都串唔起,咁冇人可以係圍棋領域上串得起
而且我印象中阿法狗好似係大陸譯名,好似google變谷哥咁

面對AlphaGo
的確係「冇人可以係圍棋領域上串得起」
話之你世界第一都好
又要串又要輸比AlphaGo 就係柒

不過我實在唔明點解有人會話
「世界第一點解唔串得?」
其實而家世界排名榜係咪包括AlphaGo

人同電腦鬥 你吾好撚用電腦啦 傻西你老母 比電腦屌西咪算
平心而論,當你做到世界第一嗰陣,見到身邊好多實力同自己相近既高手全部都輸比一個AI,比著你都會唔服,都會想代替人類贏一次
而我亦都唔會否認佢係賽前既言論係偏激同串左少少,但作為人類最後希望既時候,唔通仲要講D咩alphago好勁,我應該唔會贏之類既晦氣說話咩?
站係棋手既立場,如果alphago贏左柯潔,即係代表人類研究圍棋幾千年既歷史都不如一個21世紀既AI程式,旁人睇可能冇乜野,但如果你係真正熱愛圍棋既話,我諗心入面都唔會好受
再講,佢輸左之後亦都大方承認係自己棋藝不足,而冇好似鄭智咁周圍搵藉口黎掩飾自己既失敗,作為世界第一而且年紀咁細,我認為佢已經好得體大方
「這局棋後,AlphaGo在我眼裡十全十美,對我來說,它就是圍棋上帝,」
唔好話我睇死你地,你地之所以會不斷話柯潔串只不過係因為佢係支那人,如果係其他國家一定話佢好型呀又乜又物

各位屌細力D

串既前題係串得起,佢公開話人地研究既心血結晶做阿法狗。串完贏左叫串咀,串完輸左就係自已on9

最後咪又輸左,唔係笑佢捉棋廢,係笑佢自取其辱,輸左俾佢自己口中既阿法狗

面對AlphaGo
話之你世界第一都好

人同電腦鬥 你吾好撚用電腦啦 傻西你老母 比電腦屌西咪算

吾你老母

各位屌細力D

面對AlphaGo
話之你世界第一都好

19歲就世界第一,可能得孔子先會唔串

求鳩其搵個例子都有啦屌
FAKER 17歲拎LOL世界第一
又唔見人地串
人地而家三屆世界冠軍 仲係好謙虛
都唔知你乜撚野心態
第一就一定要串鳩人

你覺得佢無串者 串你咩吾通垃圾 寫個Ai 同faker 打下囉? 你老母爛西 生到你甘撚樣

各位屌細力D

面對AlphaGo
話之你世界第一都好

求鳩其搵個例子都有啦屌
又唔見人地串
都唔知你乜撚野心態
第一就一定要串鳩人

你覺得佢無串者 串你咩吾通垃圾 寫個Ai 同faker 打下囉? 你老母爛西 生到你甘撚樣

5p仔 我屌你老母
攞LOL同圍棋比真係
唔係話唔得,起碼LOL要有返圍棋咁上下歷史先囉
攞LOL同圍棋比真係
唔係話唔得,起碼LOL要有返圍棋咁上下歷史先囉

真係笑撚死人
拎數學測驗同LOL同圍棋比較
用呢兩件事黎做例子就知連登質素同年齡層

我都打左個突,LOL

咁不如你分析下用LOL比有咩問題先
三條友又講唔出有咩問題
係到單單打打圍爐 好嘔心

LOL無論覆蓋範圍同影響力都細圍棋咁多,得罪講句,就算世界冠軍串都冇人知同冇人會理啦

lol上屆世界比賽有4億人睇
圍棋呢
真心想探討下

所以場次嘅合共累積人數咋,一個人入十次當十個人架,更何況世界賽連外圍賽加埋成6-70場?你唔係真係以為lol hit成咁啊嘛?

4億人睇?
你總觀看次數加埋晒咋嘛

美國超級碗 ( 大約兩億人睇直播) 今年賣廣告個價錢係五百萬美金左右

比超級碗多人睇直播既好似都係得世界盃 歐洲盃 歐聯 等等
有四億人睇直播大把人科水做贊助/搞戰隊玩啦

真係好想講 你班lol撚唔好再沖出黎柒啦 比個電競名你算比面架啦 就算你100個英雄5v5既組合都係有限 玩法都係有限 講撚咩 人地圍棋計都計唔撚到呀 咪撚玩啦五寶

呢期hit咋

屌 真係笑撚死 竟然有人拎圍棋同LOL比 講出黎都唔怕比人笑果下好野
係咪臨近暑假 小學雞開始充斥連登

各位屌細力D

面對AlphaGo
話之你世界第一都好

求鳩其搵個例子都有啦屌
又唔見人地串
都唔知你乜撚野心態
第一就一定要串鳩人

5p仔 我屌你老母

LOL世界第一 真係笑撚死我 除佐你班小學雞崇拜佢之外 仲有邊個識佢
要講人類有冇尊嚴,你不如返番去講電腦發明搞到人類冇晒尊嚴啦
以前辦公室個個用打字機都做到嘢,依家個個靠電腦冇晒尊嚴啦
要講人類有冇尊嚴,你不如返番去講電腦發明搞到人類冇晒尊嚴啦
以前辦公室個個用打字機都做到嘢,依家個個靠電腦冇晒尊嚴啦

圍棋本來係人類唯一贏到電腦開項的棋黎
《英雄聯盟》受到普遍的讚譽,並在一般玩家間享有高人氣。至2014年1月為止,超過6700萬名玩家每個月至少玩一次《英雄聯盟》,而每天都玩的玩家超過2700萬,高峰時段有超過750萬人同時在線上[3]。2016年9月,該公司估計全世界每個月有超過1億名的活躍玩家

《英雄聯盟》在電子競技的領域裡有著傑出的表現,自2011年起,在北美和歐洲,Riot Games分別在洛杉磯和柏林組織了英雄聯盟全球總決賽,來自各地的十數個專業隊伍在賽場上一決高下[6],而台灣、韓國、南美洲等地也舉辦過區域賽[7]。在2016年的賽季的冠軍戰中,同時有1470萬線上觀看的觀眾,該屆的總獎金超過500萬美金,冠軍獎金為200萬美金[8]。

想知圍棋有幾多億人捉
《英雄聯盟》受到普遍的讚譽,並在一般玩家間享有高人氣。至2014年1月為止,超過6700萬名玩家每個月至少玩一次《英雄聯盟》,而每天都玩的玩家超過2700萬,高峰時段有超過750萬人同時在線上[3]。2016年9月,該公司估計全世界每個月有超過1億名的活躍玩家

《英雄聯盟》在電子競技的領域裡有著傑出的表現,自2011年起,在北美和歐洲,Riot Games分別在洛杉磯和柏林組織了英雄聯盟全球總決賽,來自各地的十數個專業隊伍在賽場上一決高下[6],而台灣、韓國、南美洲等地也舉辦過區域賽[7]。在2016年的賽季的冠軍戰中,同時有1470萬線上觀看的觀眾,該屆的總獎金超過500萬美金,冠軍獎金為200萬美金[8]。

想知圍棋有幾多億人捉

On9完未?
Lol完全比唔上圍棋的複雜性
所以google整圍棋ai 都唔整lol ai
多唔多人睇?
Google:wfc
Lol撚真係唔好再衝出黎7
真係冇撚得比

想知圍棋有幾多億人捉

On9完未?
Lol完全比唔上圍棋的複雜性
所以google整圍棋ai 都唔整lol ai
多唔多人睇?
Google:wfc

一個x同y都係一個可能性,仲未計個個技能唔同
圍棋只係易debug好多
用下你個死人腦
比唔上複雜性都講得出

盲反都比少少point
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞