MingJai新片屌打連登仔思維方式

1001 回覆
1241 Like 107 Dislike
得罪講句 撐ming 仔個啲係傻鳩 完全無獨立思維 我自己係窮撚 絕對明白窮係輸蝕幾撚多 屌你老母 一個有錢仔出黎串你地廢 你地居然然撐佢

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

咁撚樣都叫打飛機

窮撚思維世界第一
唔係窮撚就係傻鳩

客觀講句 窮同有錢本質上都有好大分別 唔好講咩努力就會成功既廢話 有錢人同窮人一樣努力 有錢個個一定成功好多
我無怨過自己窮 都會努力 但睇唔過眼ming仔呢啲有錢仔出黎講風涼話 你地班人都會吹奏佢

既然起點唔同 做咩要強求同人終點一樣呢?
窮人努力到達某個位未成功咯
有錢人做到你個位都唔代表佢成功架
因為你地既終點唔同呀 明唔明呀

強求同人終點一樣既係佢 你有無睇條片

佢幾時有咁講
一直講緊改變個心態就好大機會成功
佢又冇講到成功=咩成就幾多錢
即係佢都係講緊如果你有個終目標又未達到
發覺人地做到左 唔好先搵藉口話人地因為有d 你冇佢有既野 先比你快或早做到 所以覺得人地做到邊d 野 係因為一定要有左某d 先決條件先得
講緊如果人地做到 我都應該可以做到 會唔會係跟佢既方法呢 定係自己搵到條新方法又做到同樣既野同超越人地 當然啦 你話你自己全身疾病 屋企又窮
但又想做太空人 咁你既機會咪難d 囉
但如果個目標我當好簡單學佢咁做個youtuber 叫做多view d 既
拍攝器材 剪接 說話技功 內容 呢d作為香港一個正常唔駛供樓既人 有部電話電腦既 甚至問身邊朋友借呀(你窮者唔會你所有fd 呀同事都同你一樣窮撚到咁掛)
都係可以有能力經過學習而做到既
咁你又係處於一個學習再創造既狀態
定係處於一個批判別人而冇吸收知識既狀態者
即使批判別人 你叻既一樣有利益或者知識可以學到架 (好似班政棍咁囉)
至於咩父幹呀 道德觀點 就真係你自己點去衡量啦
垃圾
呢堆說話只係一堆成功人士打飛機
合理化父幹
底層既人唔努力 仲邊有奴隸服侍班成功人士
一路屌一路努力點解唔得?
根本好多人努力完都唔會達到成功人士既高度
點解本身唔公平既野我要用啲所謂樂觀態度去接受
事實係我用一世既努力只係追到人地個起點
或者人地用你既努力可以走得更遠
啲成功例子完全冇參考價值緊係有人屌架啦
只係呢啲例子根本佔大多數
真正白手興家既POST根本唔會有人屌 可惜少到冇人留意到
先會有MING仔所謂既失敗者現象

如果個個努力都變李嘉誠 咁世界都好大獲
冇話努力一定成功 不過唔努力就一定失敗
永遠做人生導師都係最容易,
講d其實大家都知但普通人唔肯承認既野,
然後就話只要改變就可以好似人咁,
但係兩種思考模式差太遠,
睇低其他人好易,
要睇低自己太難
垃圾
合理化父幹

有幾大獲??

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

咁撚樣都叫打飛機

窮撚思維世界第一
唔係窮撚就係傻鳩

客觀講句 窮同有錢本質上都有好大分別 唔好講咩努力就會成功既廢話 有錢人同窮人一樣努力 有錢個個一定成功好多
我無怨過自己窮 都會努力 但睇唔過眼ming仔呢啲有錢仔出黎講風涼話 你地班人都會吹奏佢

佢係叫人唔好同人比較呀 叫人努力追求自己目標 何來有強求?

thats why he is loser

你又有幾成功啊 傻閪
得罪講句 撐ming 仔個啲係傻鳩 完全無獨立思維 我自己係窮撚 絕對明白窮係輸蝕幾撚多 屌你老母 一個有錢仔出黎串你地廢 你地居然然撐佢

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

咁撚樣都叫打飛機

窮撚思維世界第一
唔係窮撚就係傻鳩

佢下下一口咬定唔夠人成功既人係自怨自艾/比藉口自己唔努力 然後舉埋啲超極端例子來證明自己既睇法 其實係極無說服力
人地有幾努力又話佢知咩 知佢背景就知佢係一個爛玩mk 又有幾努力啊
ming 仔幾時上左神枱 佢講既就係真理 一定岩
香港呢個社會有資源既容易成功係客觀事實,所以我理解到負能量撚既諗法,所謂改變心態只係你現實上做唔到要內在心接受呢個事實。我地唔知每個人既背景係點,呢條友一味歸究係人既心理問題都on9
垃圾
合理化父幹

有幾大獲??

點解努力既目標一定係變成李嘉誠
香港呢個社會有資源既容易成功係客觀事實,所以我理解到負能量撚既諗法,所謂改變心態只係你現實上做唔到要內在心接受呢個事實。我地唔知每個人既背景係點,呢條友一味歸究係人既心理問題都on9

同意 咁客觀上既分別 班友都可以盲撐

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

咁撚樣都叫打飛機

窮撚思維世界第一
唔係窮撚就係傻鳩

佢下下一口咬定唔夠人成功既人係自怨自艾/比藉口自己唔努力 然後舉埋啲超極端例子來證明自己既睇法 其實係極無說服力
人地有幾努力又話佢知咩 知佢背景就知佢係一個爛玩mk 又有幾努力啊

佢邊忽講過
佢自己都認自己以前HEA太多
依家要用雙倍努力去追番 咁又可以比你講一餐

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

咁撚樣都叫打飛機

窮撚思維世界第一
唔係窮撚就係傻鳩

其實佢講既思考模式只係其中既因素令你成功
我覺得佢既成功只係包含左好多天時地利人和
我只係唔鐘意佢好似個人生導師咁講到只要你改變自己就可以成功

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

咁撚樣都叫打飛機

窮撚思維世界第一
唔係窮撚就係傻鳩

佢邊忽講過
佢自己都認自己以前HEA太多
依家要用雙倍努力去追番 咁又可以比你
講一餐

佢條片自己扮兩條友唔係係道串啊?
你試下窮邊有時間你玩 唔洗番工幫補學費啊
而家係佢撩起我地先 先撩者賤

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

咁撚樣都叫打飛機

窮撚思維世界第一
唔係窮撚就係傻鳩

其實佢講既思考模式只係其中既因素令你成功
我覺得佢既成功只係包含左好多天時地利人和
我只係唔鐘意佢好似個人生導師咁講到只要你改變自己就可以成功

重點係佢先天已經有好大優勢 努力少少成功左就批鬥我地唔夠努力 好心佢收皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞