MingJai新片屌打連登仔思維方式

1001 回覆
1241 Like 107 Dislike
成條片/post入面大部份嘅人都有一個好荒謬嘅假設
就係假設失敗嘅人係未盡哂力
但係有冇諗過好先天條件restrict咗一個人?
例如你會唔會叫一個山區兒童要專研專科知識?
當中包含左好多教育問題/金錢問題/心理發展問題 依家ming仔就係當班所謂嘅"loser"就係一定fit落依個假設度 從而批判其他人

講白啲佢本身條片就係一個判官 無視哂其他人失敗嘅原因 當哂所有人都係未盡力同甘心做底層

跟住仲要成班人係度吹奏 打哂飛機話今日開始就要好好努力啦 但係核心問題係你要誠實面對自己嘅缺點先 而唔係比較成功人仕做到咩就ff自己一定做到

引用返四重奏入面一句:「有自信的三流只能淪為四流」

山區兒童會唔會開波就屌人父幹撚呀
重點都未搞清楚仲要打咁大段野
睇下呢度留言就應驗晒
簡單啲講 見到人好應該學 唔係踩 所謂食佢既營養唔係揀啲屎黎食

你地明就明唔明就forever hater

完全搵唔到有野學 學上車人士投資發達?

學識左最簡單一樣野
一唔同意就會成為hater了

屌 你就真係非黑即白啦
我問緊有咩學 你地又答唔出
我問下 就當hater
香港式傳媒報導, 咩人算係成功? 大部份指從商, 賺到錢
真係成功定義, 成功=努力+運氣, 不分類型, 任何學術方面有成就

應該:從成功者中學習令人敬佩的地方
現實:傳媒報導"如何努力", 單一性, 搵到錢

讀者反應:成功者炫耀, 從成功者身上睇唔到謙虛(運氣必然), 成功者因為努力會成功, 其他人失敗因為唔努力, 否定晒其他人努力

btw, ming仔不如你講下你自己比其他傳媒工作者有咩更加成功(唔好講咩剪片, 大把人比你叻)

做youtuber拍片有咁多人睇已經係成功

你講緊咩廢話
問你 ming仔有咩地方比其他傳媒工作者值得你去學呀
唔係叫你曬命呀

我曬咩命?我又唔係ming仔
ming仔講啲野有趣令到多人睇佢啲片已經唔係個個人做到。

講真 我睇佢段片就係比post個topic引左入去睇 原全唔撚關佢事
我記得以前係高登明明都係過街老鼠黎 照你咁講
大J應該係神枱級啦 出埋書
啲 IT狗成日被人炒左先
一定係冇增值自己

因為香港既IT 狗無努力去改變IT係香港既role!
人地IT係外國某啲國家好受人尊重
一定係香港IT唔努力!

轉field
而家做data搵到下食

呢位師兄講得好啊
我好讚成大家都轉field
重新開機係人都識
做咩要請啲IT狗重新開機?
計我話 香港好多行業都係無必要留低

大家一齊增值自己做上流社會人士
睇下呢度留言就應驗晒
簡單啲講 見到人好應該學 唔係踩 所謂食佢既營養唔係揀啲屎黎食

叫你見到任何人既優點都學呀,點解會冇野學呀?

咁就係三人行必有我師啦
咁就唔駛強調佢係成功人士 大家過黎係佢身上學啦
而家曬命呀?
其實講白啲佢呢套理論未能服眾係因為佢忽略左好多其他因該,而歸咎個原因於未成功既人無努力去增值自己
其實講白啲佢呢套理論未能服眾係因為佢忽略左好多其他因素,而歸咎個原因於未成功既人無努力去增值自己
睇完正負評數 再睇埋留言 失敗者駁唔到

都話normal distribution 實有人高實有人低
睇完正負評數 再睇埋留言 失敗者駁唔到

都話normal distribution 實有人高實有人低

正on9仔,睇哂成個post 先啦,駁唔到都講得出
其實講白啲佢呢套理論未能服眾係因為佢忽略左好多其他因素,而歸咎個原因於未成功既人無努力去增值自己

屌你hater
你hea做係唔會成功架喎
你努力左都唔成功一定係你唔夠人地努力
你出得120%力點叫努力?
冇1200000%都唔好同我講野
Btw我同隔離team Joe仔frd啲 我升佢先
BYE
增值唔洗錢 唔洗時間咩
收完工去上堂 返屋企讀書 溫書
第2朝唔夠精神做野
做野效率差又比人屌 好易比人炒 但係又唔做野又唔得 要養家
屌 你咁撚柒廢架 你唔夠上進所以增值唔到
增值唔洗錢 唔洗時間咩
收完工去上堂 返屋企讀書 溫書
第2朝唔夠精神做野
做野效率差又比人屌 好易比人炒 但係又唔做野又唔得 要養家
屌 你咁撚柒廢架 你唔夠上進所以增值唔到

我從來唔訓覺
訓覺呢啲咁浪費時間嘅野我唔做
講講下堆成功人士都唔見哂
得我地班下等人係度自HIGH 眼紅
成條片/post入面大部份嘅人都有一個好荒謬嘅假設
就係假設失敗嘅人係未盡哂力
但係有冇諗過好先天條件restrict咗一個人?
例如你會唔會叫一個山區兒童要專研專科知識?
當中包含左好多教育問題/金錢問題/心理發展問題 依家ming仔就係當班所謂嘅"loser"就係一定fit落依個假設度 從而批判其他人

講白啲佢本身條片就係一個判官 無視哂其他人失敗嘅原因 當哂所有人都係未盡力同甘心做底層

跟住仲要成班人係度吹奏 打哂飛機話今日開始就要好好努力啦 但係核心問題係你要誠實面對自己嘅缺點先 而唔係比較成功人仕做到咩就ff自己一定做到

引用返四重奏入面一句:「有自信的三流只能淪為四流」

好多港豬都發雞眼 講少少道理當偶像 又唔識分析下
Lau ming
各位兄弟
我教大家「達文西睡眠法」
咁大家一日就有最少廿粒鐘頭打工進修增值自己了
一日打三份工都冇問題啦
唔洗多謝我
記得Google 達文西睡眠法
真係成功定義, 成功=努力+運氣, 不分類型, 任何學術方面有成就

讀者反應:成功者炫耀, 從成功者身上睇唔到謙虛(運氣必然), 成功者因為努力會成功, 其他人失敗因為唔努力, 否定晒其他人努力

btw, ming仔不如你講下你自己比其他傳媒工作者有咩更加成功(唔好講咩剪片, 大把人比你叻)

你講緊咩廢話
唔係叫你曬命呀

講真 我睇佢段片就係比post個topic引左入去睇 原全唔撚關佢事

其他片ming仔都大把人睇啦,淨係呢條片多咩
大J又好邊個都好,多人睇就係因為拍片者吸引到果班觀眾,唔係做得好又點會多人睇?
人比人比死人
講講下堆成功人士都唔見哂
得我地班下等人係度自HIGH 眼紅

睇到個正評數真係唔怪得香港人比人叫港豬
人地講兩句,仲要係完全唔in depth 既野就帶到班奴性重既港豬覺得自己未夠努力增值自己

你講緊咩廢話
唔係叫你曬命呀

其他片ming仔都大把人睇啦,淨係呢條片多咩
大J又好邊個都好,多人睇就係因為拍片者吸引到果班觀眾,唔係做得好又點會多人睇?

所以我幾時都話TBB啲劇世界級
永遠都咁多人睇
都唔知啲後生仔屌乜
一個窮撚搵個富二代比較,先天條件差咁遠梗係會覺得絕望。不如唔好望咁遠, 睇下啲同你背景相似但又比你成功既人先啦

上班台咪大把 窮撚搵萬零蚊
督察搵緊幾多?入境搵緊幾多?
人生充滿希望囉

你信?
我識勁多朋友出黎做幾年野搵三萬以上,
上到連登一樣話自己搵一萬。
米七五至米八幾話自己得161又大把。
上連登你唔係當個個都講真下話?
一個成功人士 係會謙虛
會多謝之前幫過自己的人,運氣所在

而家香港所謂成功人士 齋講自己優點,叫其他人黎學,講到自己成功係必然
各位兄弟
我教大家「達文西睡眠法」
咁大家一日就有最少廿粒鐘頭打工進修增值自己了
一日打三份工都冇問題啦
唔洗多謝我
記得Google 達文西睡眠法

你可唔可以教我點樣有第一層樓
利申 我已經請教過黃子華啦
睇下呢度留言就應驗晒

叫你見到任何人既優點都學呀,點解會冇野學呀?

咁就係三人行必有我師啦
咁就唔駛強調佢係成功人士 大家過黎係佢身上學啦
而家曬命呀?

乜野強調佢係成功人士曬命?
叫人學成功人士有乜做得好唔代表唔可以學冇咁成功果班人既優點,根本冇抵觸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞