MingJai新片屌打連登仔思維方式

1001 回覆
1241 Like 107 Dislike
其實三登都係咁
根本成個網絡風氣都係錯
久唔久有你呢一個半個清泉post就會成班人扮好認同
next page下個post又會打回原型
你入佢佢又話你難分真與假入係不敗之地
所以其實屌都無謂真係靠自己用下腦上網判斷下好過

以前上高登啲人有共識咩係直咩係曲
而家慢慢就乜野都難分真與假
可憐班小學雞心智唔成熟上黎吸收晒啲柒野柒思維返現實世界過世

等睇比人追擊

呢排捐血、捐肝同埋登珠峰呢幾個話題已經證明mingjai講得中
人地做好事都要俾連登仔批鬥,話人有企圖
仲要黑心地咒人遲早仆街
而家有網絡,公開發表意見門檻低左
但d人講野係完全唔撚負責任

捐血一直都係批鬥緊紅十字會
老老豆豆,上得多三登真係會有少少厭世
所以自己既判斷力真係好重要
btw,雖然會有厭世feel,但好難戒得甩
個世界其實好公平
垃圾 認命唔肯上進既 咪幫人墊底囉
咪繼續賴呢賴路囉
成功人又唔會因為你班loser少忽肉
得罪講句 撐ming 仔個啲係傻鳩 完全無獨立思維 我自己係窮撚 絕對明白窮係輸蝕幾撚多 屌你老母 一個有錢仔出黎串你地廢 你地居然然撐佢

呢啲垃圾真係好無志氣 死撚左佢好囉喇你

你人身攻擊無意思架喎 我又無話自己有錢會點成功 你既質素咪咁低啦 將自己諗既野夾硬塞落人道
得罪講句 撐ming 仔個啲係傻鳩 完全無獨立思維 我自己係窮撚 絕對明白窮係輸蝕幾撚多 屌你老母 一個有錢仔出黎串你地廢 你地居然然撐佢

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

你on 9 少陣啦 有無錢, 洗唔洗煩生活都好大分別啦 用下腦 ok?

事實係 你屋企有錢唔洗煩生活果時你都係一條一事無成既廢柴
留名一陣睇
個世界其實好公平
垃圾 認命唔肯上進既 咪幫人墊底囉
咪繼續賴呢賴路囉
成功人又唔會因為你班loser少忽肉

我地班loser
Ching一定好成功

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

咁撚樣都叫打飛機

窮撚思維世界第一
唔係窮撚就係傻鳩

客觀講句 窮同有錢本質上都有好大分別 唔好講咩努力就會成功既廢話 有錢人同窮人一樣努力 有錢個個一定成功好多
我無怨過自己窮 都會努力 但睇唔過眼ming仔呢啲有錢仔出黎講風涼話 你地班人都會吹奏佢
老老豆豆,上得多三登真係會有少少厭世
所以自己既判斷力真係好重要
btw,雖然會有厭世feel,但好難戒得甩

戒唔到
戒到就唔會係到

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

你on 9 少陣啦 有無錢, 洗唔洗煩生活都好大分別啦 用下腦 ok?

事實係 你屋企有錢唔洗煩生活果時你都係一條一事無成既廢柴

你下下9 up 比啲point 黎好無
定係未做哂功課 聽日仲要番學?

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

咁撚樣都叫打飛機

窮撚思維世界第一
唔係窮撚就係傻鳩

客觀講句 窮同有錢本質上都有好大分別 唔好講咩努力就會成功既廢話 有錢人同窮人一樣努力 有錢個個一定成功好多
我無怨過自己窮 都會努力 但睇唔過眼ming仔呢啲有錢仔出黎講風涼話 你地班人都會吹奏佢

既然起點唔同 做咩要強求同人終點一樣呢?
窮人努力到達某個位未成功咯
有錢人做到你個位都唔代表佢成功架
因為你地既終點唔同呀 明唔明呀
感謝各位巴打默默用正皮支持
其實三登都係咁
根本成個網絡風氣都係錯
久唔久有你呢一個半個清泉post就會成班人扮好認同
next page下個post又會打回原型
你入佢佢又話你難分真與假入係不敗之地
所以其實屌都無謂真係靠自己用下腦上網判斷下好過

以前上高登啲人有共識咩係直咩係曲
而家慢慢就乜野都難分真與假
可憐班小學雞心智唔成熟上黎吸收晒啲柒野柒思維返現實世界過世

等睇比人追擊

呢排捐血、捐肝同埋登珠峰呢幾個話題已經證明mingjai講得中
人地做好事都要俾連登仔批鬥,話人有企圖
仲要黑心地咒人遲早仆街
而家有網絡,公開發表意見門檻低左
但d人講野係完全唔撚負責任

捐血一直都係批鬥緊紅十字會

後期鬧埋捐血d人
自己搵post睇

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

咁撚樣都叫打飛機

窮撚思維世界第一
唔係窮撚就係傻鳩

強求同人終點一樣既係佢 你有無睇條片
https://www.youtube.com/watch?v=BN-3wkjpTN8
睇完再諗諗

全中,班人中哂佢既心理圈套,比人說服左自己係果類人就幫手叫人唔好串佢

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

咁撚樣都叫打飛機

窮撚思維世界第一
唔係窮撚就係傻鳩

佢係叫人唔好同人比較呀 叫人努力追求自己目標 何來有強求?
Lm
一直有睇佢d片,但唔多鐘意佢呢d說教意味既片。

我反而覺得佢依類片講得幾清晰
唔係寸柒柒大道理咁款

個道理好多人都知,其實的確阿媽係女人 但我欣賞佢個present手法好清晰。

呢個亦係人地覺得佢值25萬既原因

窮撚都可以攞黎打飛機
咁你繼續做窮撚啦

咁撚樣都叫打飛機

窮撚思維世界第一
唔係窮撚就係傻鳩

佢係叫人唔好同人比較呀 叫人努力追求自己目標 何來有強求?

thats why he is loser
佢緊係可以咁講啦 本身屋企就有錢

你咪就係比Ming仔話個班人

你咪就係比人講中小小就話自己唔係嗰班人 宜家一句你咪係嗰班人就串到人,幾算
你駁唔到,有人出嚟駁就話人小學雞。呢個post既意義喺邊?

中學啦咁好嗎 唔好意思我唔應該年齡歧視

依然都係咁
老生常談又呃條片
同FB D CONTENT FARM雞湯無分別
香港人係咪真係咁蠢

蠢到個個有可能串過佢既都出黎懺悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞