MingJai新片屌打連登仔思維方式

1001 回覆
1241 Like 107 Dislike
呢個post 曬氣啦 係失敗者面前叫佢地面對問題? 如果佢地會面對問題 反省自己就唔會失敗啦 怨地怨天
個人態度積極d 樂觀d 機遇就會黎啦 失敗者

都話制度問題
自我反省就解決到咩

笑左 唔好睇到制度咁撚大
你只係一個凡人普通人
現時制度下一定有空間去比班
要搵餐飯食要組織家庭既人去做
唔好講撚到制度點點點
宜家你唔撚係去改變個社會
係要改變既係心態

事實係個空間愈來愈窄
窮人屌下又俾人話負能量,心態唔夠正面,怨天尤人
咩道理

鬼叫你窮?一係咪認命收聲做狗
唔想做狗咪增值自己等機會到
唔通你想點?屌出個未來?

所以我咪叫人認命囉
唔好相信咩努力就上到位
改變思維改變唔到現實囉
呢個post 曬氣啦 係失敗者面前叫佢地面對問題? 如果佢地會面對問題 反省自己就唔會失敗啦 怨地怨天

都話制度問題
自我反省就解決到咩

咩制度先可以冇父幹撚出現?
共產?

重點係個制度有問題,反省係無補於事

你直接回應我問題啦

講到為國為民咁款
制度有問題就反省無用
有無諗過兩者有乜柒關係咩
真係思路咁撚神既人好少見

從來冇為國為民
制度有問題,你改變自身冇用又冇關係?

解釋左咩關係先啦
你logic fail得好柒緊要
係咪讀得書少基本語文logic都無?

都話制度問題
自我反省就解決到咩

你只係一個凡人普通人
唔好講撚到制度點點點
係要改變既係心態

事實係個空間愈來愈窄
咩道理

鬼叫你窮?一係咪認命收聲做狗
唔想做狗咪增值自己等機會到
唔通你想點?屌出個未來?

所以我咪叫人認命囉
唔好相信咩努力就上到位
改變思維改變唔到現實囉

所乜撚野以
你講緊既係認命乜柒都唔做
我講緊既係唔想認命就要改變自己心態去等機會
從來方向上都唔撚同

都話制度問題
自我反省就解決到咩

你只係一個凡人普通人
唔好講撚到制度點點點
係要改變既係心態

事實係個空間愈來愈窄
咩道理

你賴個制度做咩姐? 好似打機咁 隻game d 關卡難 你過唔到人地過到 你有咩好賴? 參考下人地點解會過到/比人努力練習好過啦
大把人無父幹成功 你又有咩可以賴?
9gag個老細都係香港人,你又知唔知?

你咁講真係多餘
好多人老細係李+X
佢係香港人你知唔知
咁李+X點樣有第一桶金呢?

都話制度問題
自我反省就解決到咩

你只係一個凡人普通人
唔好講撚到制度點點點
係要改變既係心態

事實係個空間愈來愈窄
咩道理

你賴個制度做咩姐? 好似打機咁 隻game d 關卡難 你過唔到人地過到 你有咩好賴? 參考下人地點解會過到/比人努力練習好過啦

賴命
一命二運三風水
仲唔撚係佢地諗緊既野

你咁講真係多餘
好多人老細係李+X
佢係香港人你知唔知

你就多餘,佢問我有乜近期香港人成功例子,我答返佢呀。
好多人以為有班人屌成功人士係因為佢地係失敗者
係度怨天尤人 心態有問題
但其實社會就係一大班失敗者組成
失敗者要成功嘅方法有好多
但係香港呢?
你可以話窮人黎講做警察/消防就好成功架啦
我都好認同

但係你眼見一個父幹撚成功
佢嘅成功建立左一個錯誤嘅價值觀比社會(一大堆離地言論)
佢嘅努力同窮人比差天共地嘅時候
比人屌唔係正常架咩?
唔通要讚佢?

屌佢同時係因為窮人
唔努力?
怨天尤人?
同埋你估窮人入面嘅成功人士會唔會屌佢?
真係有趣
叫人唔好同有錢人比
宜家係屌唔係比較嘅自己失敗

如果開個post討論如何成功
(唔計現存制度下嘅問題外)
呢個post嘅人都唔會反對你地講嘅野
問題係在於係邊個角度出發睇成功
我真係唔可以認同個啲人叫成功囉
所以先屌 唔係屌佢有錢
係屌佢有錢又以為自己有料又好成功

你咁講真係多餘
好多人老細係李+X
佢係香港人你知唔知

衝出黎柒啵師傅

都話制度問題
自我反省就解決到咩

你只係一個凡人普通人
唔好講撚到制度點點點
係要改變既係心態

事實係個空間愈來愈窄
咩道理

好多人冇父幹失敗添
高汁

都話制度問題
自我反省就解決到咩

你只係一個凡人普通人
唔好講撚到制度點點點
係要改變既係心態

事實係個空間愈來愈窄
咩道理

好多人冇父幹失敗添

你肯解釋未
等你發揮緊

都話制度問題
自我反省就解決到咩

你只係一個凡人普通人
唔好講撚到制度點點點
係要改變既係心態

事實係個空間愈來愈窄
咩道理

好多人冇父幹失敗添

咁你咪keep 住做你講既好多人裡面既其中一個囉 反正總要有人係低下層 教你又唔聽 星期一早d 番去做奴隸啦

你咁講真係多餘
好多人老細係李+X
佢係香港人你知唔知

咁個個成功人士比人屌啲咩?

都話制度問題
自我反省就解決到咩

你只係一個凡人普通人
唔好講撚到制度點點點
係要改變既係心態

事實係個空間愈來愈窄
咩道理

好多人冇父幹失敗添

同一條件冇父幹底下當然係會失敗多過成功
如果大多數人都成功,咁果個成功仲算唔算成功呀

都話制度問題
自我反省就解決到咩

你只係一個凡人普通人
唔好講撚到制度點點點
係要改變既係心態

事實係個空間愈來愈窄
咩道理

好多人冇父幹失敗添

咁你咪keep 住做你講既好多人裡面既其中一個囉 反正總要有人係低下層 教你又唔聽 星期一早d 番去做奴隸啦

邊洗番工架 毒撚屋企養架
仲要唔撚出房架

你咁講真係多餘
好多人老細係李+X
佢係香港人你知唔知

你想問乜野?

你咁講真係多餘
好多人老細係李+X
佢係香港人你知唔知

語癌?
每個人對每件事都有唔同睇法..
仲有個咩大陸佬學人優點之後開油站果個例子?
有張圖架
好多人以為有班人屌成功人士係因為佢地係失敗者
係度怨天尤人 心態有問題
但其實社會就係一大班失敗者組成
失敗者要成功嘅方法有好多
但係香港呢?
你可以話窮人黎講做警察/消防就好成功架啦
我都好認同

但係你眼見一個父幹撚成功
佢嘅成功建立左一個錯誤嘅價值觀比社會(一大堆離地言論)

佢嘅努力同窮人比差天共地嘅時候
比人屌唔係正常架咩?
唔通要讚佢?

屌佢同時係因為窮人
唔努力?
怨天尤人?
同埋你估窮人入面嘅成功人士會唔會屌佢?
真係有趣
叫人唔好同有錢人比
宜家係屌唔係比較嘅自己失敗

如果開個post討論如何成功
(唔計現存制度下嘅問題外)
呢個post嘅人都唔會反對你地講嘅野
問題係在於係邊個角度出發睇成功
我真係唔可以認同個啲人叫成功囉
所以先屌 唔係屌佢有錢
係屌佢有錢又以為自己有料又好成功

你想指邊個?

你咁講真係多餘
好多人老細係李+X
佢係香港人你知唔知

你想問乜野?

9gag 個老細比人屌啲咩?

都話制度問題
自我反省就解決到咩

咩制度先可以冇父幹撚出現?
共產?

重點係個制度有問題,反省係無補於事

你直接回應我問題啦

講到為國為民咁款
制度有問題就反省無用
有無諗過兩者有乜柒關係咩
真係思路咁撚神既人好少見

從來冇為國為民
制度有問題,你改變自身冇用又冇關係?

解釋左咩關係先啦
你logic fail得好柒緊要
係咪讀得書少基本語文logic都無?

即係好似立法會,就算泛民得到較多選票,有功能組別係度,都唔會壟斷到立法會
咁泛民就算點樣改變自己,都唔會成功,因為制度唔容許俾佢哋過分組點票

你咁講真係多餘
好多人老細係李+X
佢係香港人你知唔知

你想問乜野?

9gag 個老細比人屌啲咩?

幾時有話佢畀人屌?你問乜野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞