MingJai新片屌打連登仔思維方式

1001 回覆
1241 Like 107 Dislike
鬼唔知呀媽係女人咩 呢啲道理個個都知啦
由一個月入25萬既人口中講出黎會發人深省啲?

唔通要月入一萬既保安講出黎先有用?

一班傻鳩點會肯聽人講

由連登仔分享成功之道最好

唔希望佢地成功
希望佢地有勇氣跳樓仲好

希望擁有連登仔思維既人可以係香港做到成功人士,分享番比Mingjai聽
其實佢一開始講嘅野係冇錯 的確係有人真係靠自己努力上位
但依個係傳媒報紙佬嘅問題 唔係話唔信有 但係好多時上得報嘅只係為左拎KOL
依樣唔怪得哂啲人屌啲報導

而佢個結論真係極度有問題 上面好多人話反駁佢嘅根本唔明個重點
但根本佢個立論方向已經好有問題
正如上面好多巴打都講 點解成功一定要定義做有成/有地位
其實好多人係睇唔眼 依個社會越黎越傾向吹捧"成功=人工高"
社會/ming仔所謂嘅下位人仕實際講就係人工低 買唔到樓 買唔到車
就假設佢地一定要"增值"向上流(但條片講依樣野又係極度灰色)
依種壓力先係導致點解出現咁多haters 亦都係點解香港嘅快樂指數咁低

我寧願佢出條片教人點解活得快樂 而唔係出條片催眠人以為"增值"就一定成功
要成功就一定要賺錢/上位

佢只係講出一樣野
心態決定境界
機會向來都存在 只係睇人會唔會識得珍惜同把握

一班傻鳩點會肯聽人講

又係非黑即白
如果咁都話方向錯 我諗你都係未睇得明佢最終想講乜
我都唔明點解咁多人要咁勞氣屌連登仔
佢地唔努力咪少d競爭對手
如果個個都努力我相信我一定做唔到我而家既成績既一半

一班傻鳩點會肯聽人講

又係非黑即白

關乜事,認真由連登仔分享的確係最好 (如果有)

一班傻鳩點會肯聽人講

又係非黑即白

回覆例子:
當時年齡:30歲
職業:IT狗

唔靠父幹嘅巴打講吓點搵第一桶金
正正經經打工究竟要幾耐先搵到

利申:戶口得5位數

死垃圾唔死無用

一班傻鳩點會肯聽人講

唔希望佢地成功
希望佢地有勇氣跳樓仲好

你把口都幾賤
唔知你現實係點

係錯
成功既定義同埋否決左其他因素既影響

一班傻鳩點會肯聽人講

唔希望佢地成功
希望佢地有勇氣跳樓仲好

你把口都幾賤
唔知你現實係點

上連登 勿認真
真係覺得自己廢就唔該end game咪仲好
咁咪唔洗怨無父幹輸在起跑線

一班傻鳩點會肯聽人講

唔希望佢地成功
希望佢地有勇氣跳樓仲好

你把口都幾賤
唔知你現實係點

連登仔現實同網上其實都差極遠

一班傻鳩點會肯聽人講

又係非黑即白

回覆例子:
當時年齡:30歲
職業:IT狗

唔靠父幹嘅巴打講吓點搵第一桶金
正正經經打工究竟要幾耐先搵到

利申:戶口得5位數

死垃圾唔死無用

你會唔會真名上連登
同你討論單野對事唔對人
你就對人唔同事
你有幾下賤

係錯

由頭到尾佢係講緊個心態衰
當然心態好唔係成功既唯一條件
但心態好係一個必須條件
連登仔啲思維現實想成功都幾難

現實成功果班都唔會上連登啦
一係晚晚屌緊女
一係就移民外國享受緊人生
仲洗上黎鳩嗡?

唔好忘記你自己都係連登仔
對比以前,社會冇向上流動係事實
腳踏實力工作愈來愈唔值錢
偏偏好多所謂成功人士唔承認,覺得成功係靠自己
而家我屌下都唔俾?
面對現實都唔得?
要呃自己唔成功係因為唔夠努力,唔好on9啦
咩思維正面只係掩耳盜鈴
好撚搞笑
連登仔大部分都係片中所講既失敗人士思維
竟然而家就個個爭撚住出黎正評和應
真係好撚笨柒

其實片中所講既野係岩 亦有好多成功人士分享過
但係成功人士既成功思維唔係靠睇完條片就變到
成功人士既思維係發自內心 唔係睇完條片就扮撚野哂野話而家要開始識欣賞人同人學習

如果你本身唔係咁既人咁既性格 點改變都唔會改到

一係晚晚屌緊女
仲洗上黎鳩嗡?

我鐘意睇d連登廢物係咪要你批准

一係晚晚屌緊女
仲洗上黎鳩嗡?

同埋我係連登仔但唔同你同一個level
It狗5位數30歲

一班傻鳩點會肯聽人講

唔希望佢地成功
希望佢地有勇氣跳樓仲好

你把口都幾賤
唔知你現實係點

上連登 勿認真

你在教絮他人自殺

一係晚晚屌緊女
仲洗上黎鳩嗡?

照你自己意思 你都係唔成功果班

係錯

但心態好係一個必須條件

佢個前設係所有唔成功既人個心態都係衰已經有問題,否決哂其他因素

一班傻鳩點會肯聽人講

唔希望佢地成功
希望佢地有勇氣跳樓仲好

你把口都幾賤
唔知你現實係點

上連登 勿認真

你在教絮他人自殺

嘩好叻
其實學習人地點解失敗 再避免失敗 一定會有效過仿效人地點解成功 因為當一個人成功時 好多時會將成功歸於自身因素 而唔會問環境因素 係心理學上係叫self-serving bias
所以得罪講句 我睇ming仔段片 真係咩都學唔到
好撚搞笑
連登仔大部分都係片中所講既失敗人士思維
竟然而家就個個爭撚住出黎正評和應
真係好撚笨柒

其實片中所講既野係岩 亦有好多成功人士分享過
但係成功人士既成功思維唔係靠睇完條片就變到
成功人士既思維係發自內心 唔係睇完條片就扮撚野哂野話而家要開始識欣賞人同人學習

如果你本身唔係咁既人咁既性格 點改變都唔會改到

真係識睇睇留言

係錯

但心態好係一個必須條件

佢個前設係所有唔成功既人個心態都係衰已經有問題,否決哂其他因素

唔係衰心態咁衰咩?
客觀環境呀?
人唔笑狗都吠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞