MingJai新片屌打連登仔思維方式

1001 回覆
1241 Like 107 Dislike
如果你揾到個個post
係主要屌佢做樓奴
而唔係屌佢傳銷嘅
我即刻收皮好無?
雖然屌佢樓奴同佢成唔成功唔關事
但係當比個動力你去繼續討論啦

得啦得啦 你搬飽佢啦
有人屌都唔得要主要屌先得

咁唔係大多數人咁做
有咩討論空間呀
定係你都話ming鳩up先??

姐係一定要大部分人有既問題先可以屌

知唔知咩叫現象?
如果你揾到個個post
係主要屌佢做樓奴
而唔係屌佢傳銷嘅
我即刻收皮好無?

得啦得啦 你搬飽佢啦

咁唔係大多數人咁做
有咩討論空間呀

知唔知咩叫現象?

係一小撮既地方入面有大部分人有呢個問題 咁樣又算唔算現象?
討論到好似玩緊捉字蝨咁
如果你揾到個個post
係主要屌佢做樓奴
而唔係屌佢傳銷嘅
我即刻收皮好無?

得啦得啦 你搬飽佢啦

咁唔係大多數人咁做
有咩討論空間呀

知唔知咩叫現象?

討論到好似玩緊捉字蝨咁

對比起整體黎講呢一小撮人係十分小
廢事又問我咁樣唔係大部分
如果你揾到個個post
係主要屌佢做樓奴
而唔係屌佢傳銷嘅
我即刻收皮好無?

得啦得啦 你搬飽佢啦

咁唔係大多數人咁做
有咩討論空間呀

知唔知咩叫現象?

討論到好似玩緊捉字蝨咁

你都係縮返個龜頭入去啦
段片講咩你又唔知
撐緊咩又唔知
個post討論啲咩又唔知
舉嘅例又柒咕碌
真係唔明你點解仲可以係度以笑遮醜
如果你揾到個個post
係主要屌佢做樓奴
而唔係屌佢傳銷嘅
我即刻收皮好無?

得啦得啦 你搬飽佢啦

咁唔係大多數人咁做
有咩討論空間呀

知唔知咩叫現象?

討論到好似玩緊捉字蝨咁

你都係縮返個龜頭入去啦
段片講咩你又唔知
撐緊咩又唔知
舉嘅例又柒咕碌

知條片講緊d 咩現象 佢覺得應該係點樣做先岩咪得囉
似你on99 執著d 字眼唔知做乜鳩咩
Ok la,只係簡化左好多野
深入分析要處理好
如果唔係會變左fb d on9保險經已
如果你揾到個個post
係主要屌佢做樓奴
而唔係屌佢傳銷嘅
我即刻收皮好無?

得啦得啦 你搬飽佢啦

咁唔係大多數人咁做
有咩討論空間呀

知唔知咩叫現象?

討論到好似玩緊捉字蝨咁

你都係縮返個龜頭入去啦
段片講咩你又唔知
撐緊咩又唔知
舉嘅例又柒咕碌

邊個執著字眼?
唔好低能啦
講咁耐又係無例子證明到佢講嘅現象
講到屌錯人咁
如果你揾到個個post
係主要屌佢做樓奴
而唔係屌佢傳銷嘅
我即刻收皮好無?

得啦得啦 你搬飽佢啦

咁唔係大多數人咁做
有咩討論空間呀

知唔知咩叫現象?

討論到好似玩緊捉字蝨咁

你都係縮返個龜頭入去啦
段片講咩你又唔知
撐緊咩又唔知
舉嘅例又柒咕碌

邊個執著字眼?
唔好低能啦
講到屌錯人咁

咪答左你囉 有人上到樓總有人葡萄佢
係你自己on99 係咁話果個po 主要d 人屌佢傳銷狗
咁係咪有人葡萄?係 ming仔咪屌緊果堆人囉
如果你揾到個個post
係主要屌佢做樓奴
而唔係屌佢傳銷嘅
我即刻收皮好無?

得啦得啦 你搬飽佢啦

咁唔係大多數人咁做
有咩討論空間呀

知唔知咩叫現象?

討論到好似玩緊捉字蝨咁

你都係縮返個龜頭入去啦
段片講咩你又唔知
撐緊咩又唔知
舉嘅例又柒咕碌

邊個執著字眼?
唔好低能啦
講到屌錯人咁

咁如果係少數人又如何屌打連登仔思想方式呀?
如果你揾到個個post
係主要屌佢做樓奴
而唔係屌佢傳銷嘅
我即刻收皮好無?

得啦得啦 你搬飽佢啦

咁唔係大多數人咁做
有咩討論空間呀

知唔知咩叫現象?

討論到好似玩緊捉字蝨咁

你都係縮返個龜頭入去啦
段片講咩你又唔知
撐緊咩又唔知
舉嘅例又柒咕碌

邊個執著字眼?
唔好低能啦
講到屌錯人咁

另外
有無屌錯個個人先?
定係你覺得傳銷上到車好撚成功?
係啲haters問題
如果你揾到個個post
係主要屌佢做樓奴
而唔係屌佢傳銷嘅
我即刻收皮好無?

得啦得啦 你搬飽佢啦

咁唔係大多數人咁做
有咩討論空間呀

知唔知咩叫現象?

討論到好似玩緊捉字蝨咁

你都係縮返個龜頭入去啦
段片講咩你又唔知
撐緊咩又唔知
舉嘅例又柒咕碌

邊個執著字眼?
唔好低能啦
講到屌錯人咁

另外
有無屌錯個個人先?
定係你覺得傳銷上到車好撚成功?
係啲haters問題

冇屌錯 我只係指出總有人成功總有人葡萄 mingjai係屌緊果班人
同埋不如你搞清楚先啦 我只係一直回應緊你問題
屌打哂連登班廢青
打手?
唔同意見就話人another one
喂,定義左你既成功係點先啦

講咩上流社會咩人脈,根本就完完全全係成世人靠屋企
同你勤唔勤力無關

就算個ming仔渣加拿大護照,佢屋企距離「上流社會」好遠啦下話

你要幾有錢先算「成功」先

就咁睇連登啲酸留言,仲以為Mingjai係李嘉誠個仔

又好多例子呀 身邊嘅人乜乜柒柒 香港一定冇窮人

你既處境係未好悲慘
喂,定義左你既成功係點先啦

講咩上流社會咩人脈,根本就完完全全係成世人靠屋企
同你勤唔勤力無關

就算個ming仔渣加拿大護照,佢屋企距離「上流社會」好遠啦下話

你要幾有錢先算「成功」先

就咁睇連登啲酸留言,仲以為Mingjai係李嘉誠個仔

我就唔會話啲留言酸。因為每個人嘅背景唔同。
但係梁x銘只係叫人正面諗嘢啫。唔好無限負面FF。
梗係你嘅心態問題 係你唔夠努力啦
你要自我增值 終有一日你會上流架 信我
失敗者唔會咁正面架 成功者先會咁識諗
梗係 你哋唔努力 我邊有位踩住你哋上
乖乖繼續努力 千祈唔好搞亂呢個社會呀

但最奇怪係成功者教你點做成功者會被失敗者圍屌

呢個堅 連登仔係100% 批鬥成功者

連登仔個個都係天才 偉人 人類既榜樣
不過因為老豆冇錢 自己冇運 社會唔支持
先搞到要上連登批鬥啲所謂既成功人士咋
錯既係世界 唔係我!

最衰我屋企窮
如果唔係我一定唔會浪費時間打機唔溫書

香港早高質youtuber 無疑
香港最高質youtuber 無疑
雖然我好撚好彩唔洗養屋企 屋企人仲要有2個單位
我有個fd真係讀撚完書即刻出黎做野養屋企人
你教佢點增值 點解佢要比其他人付出咁多先可以成功
係咪連怨下都要比人批鬥

肯努力既人 無人會批鬥
個問題係啲傳媒成日報啲成功人士嚟否定年青人/挖苦年青人 mingjai個講法唔係錯但係如果年青人係被攻擊對象 所謂連登仔思維呢啲自我保護機制我覺得又唔可以無喎 點都好過淨係一味接受人地有理又好無理又好咁否定自己

當你做到人地講咩都唔會點影響到你 你已經成功左一大半
連登仔多小學雞,咁上下啦
根本mingjai典型資產階級諗法
無限放大低下階層唔夠努力增值自己
無限減低其他因素既影響(例如政府政策、父幹等等)
咩居心?佢自己咩背景?
點解咁多人既諗法會比佢帶走

咁想問你係未係資產主義下生活呀?
係既就跟住RULES玩啦
講野成個5毛咁
成個post毒氣沖天
同保險公司果啲我都做得到既洗腦片差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞