MingJai新片屌打連登仔思維方式

1001 回覆
1241 Like 107 Dislike
9gag個老細都係香港人,你又知唔知?

你咁講真係多餘
好多人老細係李+X
佢係香港人你知唔知
咁李+X點樣有第一桶金呢?

你就多餘,佢問我有乜近期香港人成功例子,我答返佢呀。

咁個個成功人士比人屌啲咩?

你想問乜野?

9gag 個老細比人屌啲咩?

幾時有話佢畀人屌?你問乜野?

咁你舉佢出黎做乜?

#715你問我呀嘛大佬,你唔記得自己講過乜?可以自己睇返。

笑話
咁宜家有無人屌啲白手興家嘅人呀?
大多數都係屌父幹咋嘛
咁屌父幹撚有咩問題先?

笑話
屌父幹咪離題囉大佬

你話離題
fine
咁我唔同意段片嘅例子囉
網上有幾多係屌真係有料唔係父幹嘅人?
請舉例

又搬龍門?你要反駁段片啲例子舉證責任點解係我度呢?

咁你出返去先啦

又要撐又要問點解

又要駁又冇point,係咪你要出返去先?

其實你討論緊啲咩呀先生?
討論緊係咪要認同你?
我唔認同
完?

討論緊咩都唔知果個係你
畀我駁完又要搬龍門問我拎例子

好心你啦
要盲撐一個邏輯有錯誤嘅片
都搵個好少少嘅例子啦

你好意思話人邏輯有誤?
你咁鍾意例子睇下連登仔點亂屌有錢人,呢幾日已經有一個,名牌大學拎first hon講到有父幹就好easy

https://lihkg.com/thread/254419/page/2?ref=android

咩例子黎?
你有無睇晒入面d reply
比例係點?

點呀又?
要全個post都同一個意見先算有呢啲人?

知唔知道ming哥仔拍段片想講咩呀?
而你又知唔知ming哥仔邏輯錯誤係邊呀?

有野咪講囉
你咁鍾意例子睇下連登仔點亂屌有錢人,呢幾日已經有一個,名牌大學拎first hon講到有父幹就好easy

https://lihkg.com/thread/254419/page/2?ref=android

咩例子黎?
比例係點?

點呀又?

有野咪講囉

如果佢覺得得一少部份人係咁做會唔會特登拍段片出黎呀?
你自己舉個例都打ming仔一巴
仲好意思出黎撐佢
呢個post 曬氣啦 係失敗者面前叫佢地面對問題? 如果佢地會面對問題 反省自己就唔會失敗啦 怨地怨天
個人態度積極d 樂觀d 機遇就會黎啦 失敗者

都話制度問題
自我反省就解決到咩

咩制度先可以冇父幹撚出現?
共產?

重點係個制度有問題,反省係無補於事

你直接回應我問題啦

講到為國為民咁款
制度有問題就反省無用
有無諗過兩者有乜柒關係咩
真係思路咁撚神既人好少見

從來冇為國為民
制度有問題,你改變自身冇用又冇關係?

解釋左咩關係先啦
你logic fail得好柒緊要
係咪讀得書少基本語文logic都無?

即係好似立法會,就算泛民得到較多選票,有功能組別係度,都唔會壟斷到立法會
咁泛民就算點樣改變自己,都唔會成功,因為制度唔容許俾佢哋過分組點票

泛民改變自己,點都係通過唔到,結果只有一個
窮人出身改變自己,結果就會唔同,有人會成功搵幾萬蚊一個月買到樓,有人甚至搵更多,當然有人改變自己之後一樣係窮

個類比根本錯哂。
ming 仔係想唔好乜都先入為主 人地成功左就眼紅話人地父幹etc
佢冇話過唔可以屌真係父幹果班

咩例子黎?
比例係點?

點呀又?

有野咪講囉

仲好意思出黎撐佢

佢段片有講明大部份人都係咁?
佢都有講過身邊有兩班朋友,一班係會向人學習,一班淨係識踩人

同埋一個post就代表哂成個網絡世界既comment?想玩以偏概全?
ming 仔係想唔好乜都先入為主 人地成功左就眼紅話人地父幹etc

樓上有條友搬左龍門喇
話叫人畀例子出黎喎

有錢到咁都要打工唔係做老闆
你自己話抵唔抵屌先

我都好想屌佢,最好晚晚屌

咩例子黎?
比例係點?

點呀又?

有野咪講囉

仲好意思出黎撐佢

佢段片有講明大部份人都係咁?
佢都有講過身邊有兩班朋友,一班係會向人學習,一班淨係識踩人

同埋一個post就代表哂成個網絡世界既comment?想玩以偏概全?

個例就你舉嘅
我都唔知同你講啲咩好啦
請你好好努力為我搵一啲例子證明我無知同愚昧
香港式傳媒報導, 咩人算係成功? 大部份指從商, 賺到錢
真係成功定義, 成功=努力+運氣, 不分類型, 任何學術方面有成就

應該:從成功者中學習令人敬佩的地方
現實:傳媒報導"如何努力", 單一性, 搵到錢

讀者反應:成功者炫耀, 從成功者身上睇唔到謙虛(運氣必然), 成功者因為努力會成功, 其他人失敗因為唔努力, 否定晒其他人努力

btw, ming仔不如你講下你自己比其他傳媒工作者有咩更加成功(唔好講咩剪片, 大把人比你叻)

做youtuber拍片有咁多人睇已經係成功

多人睇就成功,馬車同大J都係成功人仕👍🏻

樓上有條友搬左龍門喇
話叫人畀例子出黎喎

事實有無呢啲例子先?
有無先入為主屌人父幹而佢又唔係嘅post?
我都想見識下
垃圾
呢堆說話只係一堆成功人士打飛機
合理化父幹
底層既人唔努力 仲邊有奴隸服侍班成功人士
一路屌一路努力點解唔得?
根本好多人努力完都唔會達到成功人士既高度
點解本身唔公平既野我要用啲所謂樂觀態度去接受
事實係我用一世既努力只係追到人地個起點
或者人地用你既努力可以走得更遠
啲成功例子完全冇參考價值緊係有人屌架啦
只係呢啲例子根本佔大多數
真正白手興家既POST根本唔會有人屌 可惜少到冇人留意到
先會有MING仔所謂既失敗者現象

樓上有條友搬左龍門喇
話叫人畀例子出黎喎

事實有無呢啲例子先?
我都想見識下

之前果個買樓傑青女po 算唔算
懶得搵返上黎
抽d特別偏激,甚至只係曲線嘅rely岀黎,懶係認真咁去批判,咁又一條片,然後再po返上哪度,等俾佢鬧嘅人聽下佢鬧乜,咁又幾十萬view

樓上有條友搬左龍門喇
話叫人畀例子出黎喎

事實有無呢啲例子先?
我都想見識下

懶得搵返上黎

傑青女職業係咩?
你記唔記得?

樓上有條友搬左龍門喇
話叫人畀例子出黎喎

事實有無呢啲例子先?
我都想見識下

懶得搵返上黎

傑青女職業係咩?
你記唔記得?

我淨係記得佢死慳死抵買層樓 跟住d 連登仔又樓奴又剩 睇左幾頁就冇睇
職業有影響?條女基層出身喎

樓上有條友搬左龍門喇
話叫人畀例子出黎喎

事實有無呢啲例子先?
我都想見識下

懶得搵返上黎

傑青女職業係咩?
你記唔記得?

我淨係記得佢死慳死抵買層樓 跟住d 連登仔又樓奴又剩 睇左幾頁就冇睇

記憶中傑青女係做傳銷嘅
香港式傳媒報導, 咩人算係成功? 大部份指從商, 賺到錢
真係成功定義, 成功=努力+運氣, 不分類型, 任何學術方面有成就

應該:從成功者中學習令人敬佩的地方
現實:傳媒報導"如何努力", 單一性, 搵到錢

讀者反應:成功者炫耀, 從成功者身上睇唔到謙虛(運氣必然), 成功者因為努力會成功, 其他人失敗因為唔努力, 否定晒其他人努力

btw, ming仔不如你講下你自己比其他傳媒工作者有咩更加成功(唔好講咩剪片, 大把人比你叻)

做youtuber拍片有咁多人睇已經係成功

多人睇就成功,馬車同大J都係成功人仕👍🏻

判斷一個 youtuber 係咪成功除左 view 數之外可以係乜?搵錢能力?
呢個post講既成功不嬲都講緊搵幾錢,咁大J的確靠 YouTube搵唔少。
Ming仔都係想表達比人聽 拉高個目標去進步而唔係拉低個指標去自我感覺良好啫

樓上有條友搬左龍門喇
話叫人畀例子出黎喎

事實有無呢啲例子先?
我都想見識下

懶得搵返上黎

傑青女職業係咩?
你記唔記得?

記憶中傑青女係做傳銷嘅

做咩職業有乜關係?佢係基層成功例子喎
同埋特登走左去check
人地係大學時間pt 傳銷
之後做金融理財18k 升上去
Ming仔都係想表達比人聽 拉高個目標去進步而唔係拉低個指標去自我感覺良好啫

係高嘅自然會係高位
係高位嘅父幹撚比人拉落黎屌下有幾咁出奇到要拍一條片去講?
事實係佢認為好多人唔努力,怨天尤人
係網絡上鳩屌人
但其實屌人嘅目標對象只係得父幹撚

樓上有條友搬左龍門喇
話叫人畀例子出黎喎

事實有無呢啲例子先?
我都想見識下

懶得搵返上黎

傑青女職業係咩?
你記唔記得?

記憶中傑青女係做傳銷嘅

為左一個MING仔
連傳銷都撐埋
值唔值得先?
大可以舉第二個例子呀
唔需要為別人而接受架喎

樓上有條友搬左龍門喇
話叫人畀例子出黎喎

事實有無呢啲例子先?
我都想見識下

懶得搵返上黎

傑青女職業係咩?
你記唔記得?

記憶中傑青女係做傳銷嘅

為左一個MING仔
連傳銷都撐埋
值唔值得先?
大可以舉第二個例子呀
唔需要為別人而接受架喎

龍門任你擺 飄移境界
依家舉個例又話傳銷狗都撐
佢做傳銷果陣一定有做仆街野
反都比d 質素啊
戇撚鳩鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞