MingJai新片屌打連登仔思維方式

1001 回覆
1241 Like 107 Dislike
佢緊係可以咁講啦 本身屋企就有錢

Typical linden jai
Ming仔算係高汁果幾個
佢緊係可以咁講啦 本身屋企就有錢

Typical linden jai

點typical 法

永遠主觀地從人地背景出發 唔可以客觀地分析下佢講既野有無道理

依家佢有曬命咩?佢只係將事實同問題放出黎講

而你又起曬鋼咁 有咩謂

大架啦 聽下人意見啦
Ming仔算係高汁果幾個

Exact7ly

我自問就算諗到依啲野講 都無佢講得咁清晰同態度咁好
今次第一次睇 佢呢條片幾好
一直有睇佢d片,但唔多鐘意佢呢d說教意味既片。
呢條柒碌都上得神枱
呢條柒碌都上得神枱

出現了
鬼唔知呀媽係女人咩 呢啲道理個個都知啦
由一個月入25萬既人口中講出黎會發人深省啲?
唔係話盲屌,但係事實上呢個社會大部分既成功人士真係靠父幹而呢樣嘢唔係靠你既努力同一顆想增值既心可以改變

咁人地起點同你唔同 依樣野係你改變唔到
可能你努力一世都無佢咁有成就

但會唔會你一開始個著重點就錯左呢?
點解要用佢成功既指標黎衡量自己呢?
辛辛苦苦咁追逐個啲人 到頭來追唔到未又令自己唔開心

命依啲野有就有無就無 但你做到既就係盡力而為
諗起之前個港女買樓
佢既成功之道就係日常開支都係靠男朋友 靠屋企
一堆小學雞準備衝入此post
呢條柒碌都上得神枱

agger
唔怪得劉馬車都上到位

講中左你你又嬲 真係好好笑
我認了

認未好 依家改都未遲 總好過有一大堆人永遠唔正視自己問題
留名等睇呀媽係女人
呢條柒碌都上得神枱

出現了

就講就到
講得冇錯 但呢個道理其實大把人講左好耐
例如講到爛既著作人性的弱點
當然做唔做得到又再一回事
留名等睇呀媽係女人

上面已經有人咁講

間接話自己連媽係女人既道理都唔明
一直有睇佢d片,但唔多鐘意佢呢d說教意味既片。

我反而覺得佢依類片講得幾清晰
唔係寸柒柒大道理咁款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞