Smart Home 智能家居討論區 (4)

1001 回覆
80 Like 6 Dislike
用homekit,但成日都no respond,但係用番產品個app就正正常常。我有另一部android電話用google assistant 都無試過no respond(部手機都6 7 年前)
我個router已經set死2.4g,有咩解決方法
即刻link 番Apple music
多謝巴打提醒

但唔知點set playlist
呢個網放yahoo, Adblock block埋呢個網
正常
有時呢啲都會係各大平台落廣告

但linked 完好廢
仲衰過web 及apk 版
連歌都揀唔到
有冇人知switchbot支援homekit之後,switchbot hub mini會有firmware update ,定係一定要買嗰隻新
WIFI 拖板買咩牌子好?
如果插智能燈膽去呢D多膽既天花燈,
homekit有無得set番一組燈咁控制, 較光暗個陣唔想逐粒較

Thank you🙏🏻研究下先
新手想請教下
想係街到開定部分體冷氣同用電動窗簾
係咪買sensibo air同 switchbot curtain就得?
新居想換智能燈掣,想問問單火係咪都係lifesmart vs aqara?

兩個牌子邊個好啲?
Thanks for 提醒
你可以用schneider既
但個價錢

Schneider我用dumb switch同wall plug算

Amazon 見 Philips sync box 減價
200蚊鎂度

請問有冇伏

Thanks
我都想知
我係
剩係個盒都1600
成set野貴到賴屎
新人問問, 如果用緊RM4 既 BOARDLINK,
如果唔玩咁多野,係咪唔洗再買SWITCHBOT
其實佢地係咪都同一類野?
仲有個問題
我個度用緊個叫家樂屋 Carrot-home既燈光控制系統
佢可以用APP 控制, 但如果我想玩埋聲控, 係咪最簡單換燈制就得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞