Smart Home 智能家居討論區 (4)

1001 回覆
80 Like 6 Dislike
你要乜嘢嘅智能燈
philips 要買舊幾千蚊既play bar 先得
nanoleaf 可以咁平做到零delay?
我𠴱時睇錯咗 應該係𠴱得的 thx all
philips 要買舊幾千蚊既play bar 先得
nanoleaf 可以咁平做到零delay?
我𠴱時睇錯咗 應該係得的 thx all
nanoleaf都係

研發部係深圳
各位巴打有嘢想請教各位

小弟早排換咗fold3 踏出咗apple zone第一步
屋企玩緊smarthome 之前靠homepod min
i/家居app嚟控制

依家想放棄改為用google home
請問係咪買nest就得?有display果隻有咩分別?

同埋有無邊隻support埋apple music?
無廣東話得唔得先?
Display要出中文既就要講國語
英文都得
你唔打算用埋佢個nest doorbell既話就咁nest mini都已經ok

我個nest hub除左voice control外得兩個用途,電子鐘同埋睇門鐘個cam
個nest hub二千幾但無乜用?
幾舊水姐
網上睇2499
屌自膠 台幣
max?
牛龜咁大部同埋多左個cam, 個喇叭一樣唔洗有期望

一般買細個部已經夠,即係nest hub/nest hub 2
唔需要screen就直頭買nest mini, 3舊水有找
研究緊呢 佢依家香港仲未support apple music

本身屋企2間房加廳同緊3隻homepod mini
諗緊好唔好轉做
廳 nest hub 2

房就nest mini
想當音響用就唔好諗Google, 音質係非常垃圾
即係繼續homepod mini
homepod 音質都...
Philips hue 之前睇大家會係amazon訂,但我見amazon uk個價好似都無咩平。
大家係邊買嫁
唔知幾時開始,siri 會變左電話回應先,之後先到homepod
us
電壓岩咩?

但要買轉插
燈膽好似有分別
燈帶就好似Ok
個Hub 都用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞