Smart Home 智能家居討論區 (4)

1001 回覆
80 Like 6 Dislike
有bot防spam,加入時要自己click I am not robot,否則30秒後會被ban
留個id解ban
Tg id 同依家id一樣☝🏻thx
remove左ban,你再入過,記得click I am not robot自己入,唔可以直接加人入group
https://chinese.engadget.com/ikea-unveils-the-dirigera-matter-ready-hub-and-new-smart-home-app-100016563.html
IKEA 新Hub行matter 10月出要轉新app用
舊Hub同舊app唔會再update新野得bug fix
想入group 要點入
Click link 自動tg入
入時記得click i am not robot,如果唔係30秒後自動ban
唔熟tg, 唔喺好見到click i am not robot。佢喺直接not accessible
留個tg id試吓add你
@ivanufo 唔該晒
同問
我都reject 左 @curiosk
Added
新手一問,如果用smart light bulb,用apps熄完燈,燈制係咪唔洗都啪熄佢都安全?
你個smart lighting係咪淨係用嚟較光暗同轉色

我除左去旅行或者預先知道會停電之外都唔會啪掣
Google home喇叭係咪已經放棄咗廣東話
從來都冇
應該唔算放棄
請問 Meross - MSS426F 智能拖板買唔買得過
有無唔係支製或支牌嘅智能電掣燈掣介紹?
睇左最大路Aqaba同life smart都係支嘢
突然間google home叫我連接apple music又連到喎

之前一直都唔得
唔換燈唔換制 唯一選擇係咪switchbot
Lutron
求add @rtin110
Public group嚟,入group時記得答問題驗證唔係會bam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞