[音響撚]音響HIFI討論區 (11)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
天龍都唔細喎,成個品牌系列都係咁?
主要問題係佢哋仲係用緊幾十年前套諗法做生意
咁ON9
下部AV AMP買Y記算
想問下ls50 wireless 買iso acoustic 咩腳架岩用?
個網建議買aperta
但上網睇d人好似用155都得?
細過喇叭承托得起就得,睇番喇叭幾重同腳架承受幾重,aperta 系列金屬造,會靚仔啲,但我估避震能力唔會高過iso系列幾多,基本設計相同嘅

但價錢平好多,iso-155美馬賣870免運費送香港,我買咗個iso-130 港紙70X 免運費送香港,其實膠架都幾靚仔,同YU size fit晒

但我聽過LS50 W2 啲聲好似好散..

感覺上LS50 meta passive用amp推啲聲好似靚啲?
KEF唔會計錯數

LS50 meta賣一萬頭、LS50 W2賣兩賣頭

相差果一萬蚊,你可以睇成果份AMP、DAC嘅價值

假設你買幾千蚊嘅amp配LS50 meta,隨時無LS50W2咁靚聲
續上邊傾LS50

所以你見KEF SHOWROOM都會放唔同級數嘅機推LS50 meta

幾千蚊又得、兩三萬都可以
我果日上左去 佢淨係拎左部Mcintosh比我聽
再唔係你經過av life,都可以請店員幫手駁一駁,一萬蚊左右嘅AMP

最好試返同牌子,再試下兩萬蚊嘅,你會明顯聽到分別
搵日得閒落去一轉試下先
馬仔都係要寄保用証,我都冇寄到
Same here

用入門機,壞咗最多換過部
咪係,今時今日仲要寄保用証
我細個嗰陣啲電視機
點睇 CA 新個套 EVO 75 連EVO S speaker
都係兩萬頭,佢自家speaker 掂唔掂?
隻合併機就幾正,一部咩都齊 推到8ohm 75W 萬七蚊
買EVO 150, 份DAC晶片都唔同,如果唔差好多寧願買佢
咁睇可能好過一set 過KEF LS50 w2
呢套CA就咁睇都覺得幾好,不過都要等下用家報告先,始終對喇叭唔知咩料
佢對喇叭我就覺得唔好期望咁高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞