[音響撚]音響HIFI討論區 (11)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
師兄用咩 Amp. 推?
暫時係nad 658+298, 唔夾會轉機
Approval ?
咁不如就買EVE Audio 喇叭,你聽過自己覺得OK,好過再諗
如果電腦聽歌 建議買張sound card定買個Dac好?
Bass 唔夠到時再諗加隻 sub 仔(如果 DAC 有 sub out )
始終 Studio monitor,三頻表現平衡為主
呢個要問其他巴打
我好少浦 hifi 舖

再唔係就友誠掃樓,兇宅,之前 V 巴打話觀塘某商場有間賣 active speaker
配sub 可以揀sc203 再細d
唔配sub 我自己用緊205 好滿意
觀塘廣場2、3樓有adam,kanto、audioengine,應該仲有其他但冇留意

友城11樓嗰日去見佢播緊adam A7X,比想像中巨型
英京買嘢係咪冇伏?
識得講價就得,可以去https://www.carousell.com.hk 睇睇其他舖頭價錢,間舖冇問題,我買過好多次,開咗都好耐
萬分感激

身痕
依部真係買個樣講聲我估買部九十年代嘅discman 會更好
而家串流年代 呢啲機仔賣feel
所以真係買個樣
將會買av amp, 聽人聲多既話,前置喇叭睇中兩個型號:

1. B&W 607 s2
2. Castle Richmond 3i

邊款好啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞