[音響撚]音響HIFI討論區 (11)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
有野想請教下
手頭上有兩隻JBL LSR305
其中一隻插左電源線 未駁input就有劈劈啪啪咁既聲
係咩問題 難唔難fix?
我試過換電源線一樣情況
想問大家傾緊既係唔係都係LS50 Meta
定係舊款LS50?
未必夠力推805?
你咁講一講

又好似無咩見人開箱LS50 meta

自己用緊舊野,LS50
睇post76啲師兄,佢地好似用e480

Btw唔夠推嘅話,金仔都好容易轉手
應該推唔起 應該會換埋個amp e480 / 老麥7200
係 大路都用480
因為我買果部係LS50 Meta passive
咁樣部RN803仲夠唔夠力推?
meta應該好聽過舊版唔少
我之前聽wireles 1 同2 1明顯朦過2好多
好大機會係裏面份amp噪音
我有隻all-in-one, Output得30W+30W
正路應該用有源喇叭定無源會好力水D?
有源 就唔使煩幾多W 啦
30 W 都唔係無選擇 mission 最細lx1 mkii 細單元都應該會推到
好唔好另計
如果書檯用想要推得好LS50 嘅amp,又唔想太大部,有冇咩好推薦?係咪都係得class D?
其實已經睇中隻dali oberon 1, 貪佢夠細
不過自己定力唔夠
如果一上鋪試就實忍唔到手俾錢
怕就怕之後發覺原來無乜大改進就屌鬼
https://www.firstwatt.com/pdf/art_cas_2015.pdf

I'm not advocating that you buy a 400 watt amplifier. I'm saying that you might never have imagined that you could be happy with a 1 watt amplifier.
其實ok架,唔好預期跟LS50 W2一樣就得

LS50 W2內置兩份amp,都好足料
我會話直接買 ls50 w版好過
好貴啊
同埋怕用幾年壞咗個amp 就成對報廢
試過用Luxman 部 300b 單端推 YG 座地,喺推到拆聲之前,依個組合出嚟嘅聲真係好聽到不得了,亦冇覺得有咩不足
今時今日要用家郵寄保用證,呢啲代理都痴線嘅,喺網站比人登記咪得囉,真係冇嘢搵嘢做
點都好,依間野扣左唔少分

又唔係得你一間,做到咁撚串
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞