[音響撚]音響HIFI討論區 (11)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
跟美國?
唔知
有講實日子咩
請問有無hifi TG group可以pm呀?thanks
Nakamichi Music Tube多功能優質迷你膽機

最近想換電腦喇叭 呢隻如何 見佢有兩隻膽幾吸引 但係2019年出 或有冇其他推介預算2千蚊 主要聽歌睇戲睡房用

宜架用緊個隻係低音箱加兩隻喇叭 木制 用左12年冇壞過 幾低屌
YamahaHS5

KRK rokit g4 5

Presonus eris e3.5 bt

呢三隻野有無話邊隻好d

另外想問用上面既喇叭 係咪一定要配mixer/amp?
https://www.nexum-design.com

點睇呢部野?
其實都係用來airplay
呢度問野係咪無人答
未必有人用過
冇用過,靠自己估盲買
係咪好小人用呢d黎聽歌
唔係咁多人用studio主動喇叭,香港少有得試
明白
用過 1 代, pc, 手機, 經wifi送訊號比佢,再落喇叭.
wifi理論比藍芽 傳送更高質音訊, 但好睇網絡, 舊個隻會會延遲.
本身想買b&w 607,有人推薦wharfedale diamond 12.1,邊對speaker 好啲?又或者有無其他推介
HS5 點會少人用
我見上面位巴打咁講 又無乜人應
呢3隻既話我都係會叫你去買adam t5v
其實我屋企本身無喇叭 ,有日去朋友度聽佢隻水母,所以想買返個 ,上網睇左陣,個個都話水母廢 所以先諗呢d
咸片生活今次6月做好多 cambridge 優惠
https://post76.hk/thread-329592-1-1.html
Thanks
想問A2+ 可以點 connect to MacBook Air M1(usb c)?
想用usb connection,有冇邊隻線推介?

我set up 有air, pc, ps4 諗住買filo k5 pro

Check 過air 唔compatible to toslink.
不如買隻 steamer,插喇叭 ,仲實際
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞