[音響撚]音響HIFI討論區 (11)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
thx 推介
…肥厚?

再舊既Monitor Gold之流唔敢講
老豆係到既時代屋企用Stirling SE
我自己玩之後用Autograph mini同試過一輪Eaton
好難想像會肥
間屋睇唔出咁易俾Tannoy overpower就係既

呢個Gold series Active我最有保留既係唔知佢有幾多Prestige/Legacy line既成分係到
始終Tannoy都有條modern product line係到
所以都係試左先好
sonua faber nova 1 ?
擺位近後牆都ok嗎?
Ls50 Meta用咩級數既amp推先會有好表現?
金仔E480都唔過份
見到thomann有兩隻新嘅近場主動喇叭

https://www.thomann.de/intl/hk/focal_alpha_50_evo.htm

https://www.thomann.de/intl/hk/palmer_studimon_5.htm

暫時冇乜用戶評論
監聽喇叭同有源喇叭同主動喇叭有咩分別?
名嚟嘅啫,所謂studio monitor理論上響應平直(flat)啲,冇任何較聲,因為拎嚟工作做mixing、聽錄音有咩缺陷之類,或者喺對比耳筒聽感分別咁

「監聽」喇叭唔一定有源,唔好搞錯,好多無源嘅
感謝
好似可以 網上冇乜review
Magico A1 啱你
有冇萬零蚊價位既
定有冇純後級介紹
啱啱買咗55” q80T
Soundbar 睇啱Bose 700

想問相容有冇問題?
如果英京買有冇伏?
呢個專科soundbar post,問佢哋穩陣,用家多

Soundbar的決擇,求解答(5)
https://lih.kg/2464703
方浪神器睇落唔錯
不過class d 黎
其實如過得萬幾蚊budget不如買番ls50 w2好過
份amp分分鐘仲好
呢個價好抵下
呢個價仲平過thomann
去試聽下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞