【藝術賞析】集狂人、詩人、情人於一身 —— 梵谷Van Gogh

923 回覆
734 Like 6 Dislike
上個月去左Van Gogh Museum
幾正
amsterdam又靚
探長點睇談憤怒篇野
探長點睇談憤怒篇野

去文學post問
我再慢慢回
探長啲貓點呀

「肉球」不滿

得閒再放貓相
睇完loving vincent 再番黎留名
留名

well⋯⋯well done
買左飛今日睇,係咪冇感動位架?好驚睇到喊
之前一邊追呢個post都會一邊心諗:點解呢個世界要咁對佢
多謝探長
睇完你既介紹再去睇套戲
認識多左,感受都深好多

令大家得到新嘅感受同睇法 我都好開心
我都準備去睇套戲,睇下到時再討論下
呢幾日會出新文,抱歉要大家一直等呢個月更post
另外應該會出一個post討論套戲,聽日睇完再見
早幾日先行完Musee d'Orsay

咁正,巴打有無影到啲相可以分享下

我無乜影相 都係齋睇多

我自己喊左...

咁緊要,好想去睇呀

我自己喊左...

咁緊要,好想去睇呀

我睇到有個位都差啲喊咗
戲入面好多場景都係有響依個post度介紹過,好有一種懷念既感覺

可惜探長未講到後面 好想睇哂先入去睇
下個星期趁早場平平地先去睇
睇完套戲,最先嘅感受係唔夠喉,仲諗住再有多啲畫睇

我覺得唔夠喉好大原因係跟本睇唔切,成套電影每分每秒都好多野同時要睇
有個位係梵谷望住水嘅倒影,睇到我嘩嘩聲 製作呢套電影真係好勁

不過基於我無睇預告,所以戲情同敘事手法同我預期中有啲落差
感覺套電影少左梵谷呢個人,感受唔到佢嘅生活佢嘅態度
但又可能係電影本身只係想用一個完全客觀嘅角度去睇返梵谷,唔對梵谷心境上作出任何猜測
可惜左少少

我聽日再出個post講下套戲,到時大家一定要一齊討論下
睇完套戲,最先嘅感受係唔夠喉,仲諗住再有多啲畫睇

我覺得唔夠喉好大原因係跟本睇唔切,成套電影每分每秒都好多野同時要睇
有個位係梵谷望住水嘅倒影,睇到我嘩嘩聲 製作呢套電影真係好勁

不過基於我無睇預告,所以戲情同敘事手法同我預期中有啲落差
感覺套電影少左梵谷呢個人,感受唔到佢嘅生活佢嘅態度
但又可能係電影本身只係想用一個完全客觀嘅角度去睇返梵谷,唔對梵谷心境上作出任何猜測
可惜左少少

我聽日再出個post講下套戲,到時大家一定要一齊討論下

期待
套戲用返梵高d畫作既人物串連個故事做得好出色 結尾更加收得一絕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞